Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když exekutor zabaví věci "nevinnému", teoreticky by to nemuselo znamenat nic hrozného. To ale v Česku bohužel neplatí. Proč mohou exekutoři vydírat třetí osoby? Proč ignorují jednoznačné důkazy? A jak napravit nedostatky současné právní úpravy? Exekutor může vydírat Exekutorovi tedy pomalost českých soudů umožňuje tímto způsobem třetí osobu doslova vydírat ve stylu "buď zaplať za dlužníka, nebo věci odvezu a budeš po dobu mnoha měsíců muset bydlet (téměř) v holobytě". Toto se bohužel v praxi povýtce děje i v případech, kdy exekutorovi (resp. jeho zaměstnanci, který věci sepisuje) mohlo být při troše snahy v době provádění soupisu zcela jasné, že nejde o byt ani jinou místnost povinného. Viz např. tento skutečný případ z praxe Občanské poradny Jižní Město: Klienti naší poradny, manželský pár středního věku, mají dospělou dceru, která je již cca 13 let závislá na heroinu. Již několik let "žije na ulici", rodiče dokonce asi před rokem dosáhli i toho, že byl dceři úředně zrušen trvalý pobyt na této adrese. Ohlašovna tedy považovala za prokázaný fakt, že se dcera v dotyčném bytě dlouhodobě nezdržuje a že jí zaniklo i užívací právo k bytu. Dcera ovšem má v občanském průkazu jako místo trvalého pobytu stále uvedenu předešlou adresu, poněvadž samozřejmě není schopna, popř. ani ochotna vyřídit výměnu OP. Občas jí na tuto adresu chodí pošta. Přesto do bytu rodičů nedávno doslova vtrhl exekutor, resp. jím pověření pracovníci, a to v rámci exekuce nařízené k uspokojení pohledávky Dopravních podniků za jejich dcerou (byla chycena při černé jízdě v MHD). Bez jakéhokoli ohledu na fakt, že dceři byl na této adrese zrušen trvalý pobyt, začali sepisovat věci v majetku rodičů, přičemž je ihned hodlali odvézt; rodičům by v bytě zůstala víceméně jen postel, rádio, stůl s dvěma židlemi a nějaké svršky atp. V tomto případě šlo evidentně o neoprávněnou exekuci, neboť věci byly zabavovány na místě, které nebylo bytem ani jinou místností povinného, a rovněž případný spor o vyloučení takto zabavených věcí z exekuce by rodiče nejspíše vyhráli. Dcera by totiž asi sotva mohla být vlastníkem těchto věcí - vzhledem k tomu, že je dlouhodobě závislá na tvrdých drogách a nikdy nepracovala ani neměla žádný vlastní příjem, z něhož by si tyto věci mohla pořídit. Rodiče však při vyhlídce, že by se o vyloučení zabavených věcí soudili dalších několik mnoho měsíců, raději odvrátili hrozbu odvezení věcí z bytu dohodou s exekutorem, na jejímž základě dceřin dluh splácí oni sami, a to částkou 3 000 Kč měsíčně. Proč exekutoři ignorují jednoznačné důkazy?

 

Náhledy fotografií ze složky Lumpové a novodobí korzáři

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Exekuce jsou velký podvod a největší svině jsou leasingové společnosti včetně podplacenych soudců

Jiří Kuncl, 30. 4. 2019 16:04

A mám pro to hodně důkazů, je mi z toho špatně

CHYBÍ VE STANOVÁCH

nick07, 23. 9. 2012 10:23

Speciální antiexekutorská jednotka s celostátní působností, která bude dohlížet na průběh exekuce, právní rámec a řadu podobných aktivit. Náborovat mezi veterány z Iráku, Afganistánu, Kosova a lidí vycvičených Cizineckou legií. I při dodržení zákonů se domnívám, že drzost exekutorů by klesla o 95%.

Re: CHYBÍ VE STANOVÁCH

sandokan.hb@seznam.cz, 16. 11. 2013 17:36

Kde se přijímá?Ten flek beru!!!!

Re: Re: CHYBÍ VE STANOVÁCH

nick09, 22. 12. 2013 22:25

V případě toho, že exekutor vstoupí do mého domu, čímž jednak poruší vědomě základní listinu práv a svobod (2/1993Sb.) Čl.1, Čl.11, Čl.12 a druhak není způsobilý ohodnocovat majetek v jeho skutečné hodnotě.
Tím pádem nebudu váhat střílet bez varování, stejně jako on, když vleze do mého domu. A zákon? V téhle podobě neakceptuje. Pokud pohrdá základními právy občana demokratické země, pohrdám jím i já.

Re: Re: Re: CHYBÍ VE STANOVÁCH

Josef, 7. 7. 2017 13:11

můj dům můj hrad začne se násilím dobývat do mého domu tak natáhnu kuši a má to v pupku

zlodějna a svinstva zločinecké mafie exekutorů

Pavel, 15. 10. 2014 6:13

exekutor je ten kdo s posvěcením nedostatečného zákona krade, a páchá zločiny.jsou to ti nejhorší zločinci kteří se neštítí ničeho, a ještě se smějí tomu jak je naše vláda chrání a podporuje v zločinech které se dopouští na chudácích obyčejných lidech,Za dva roky byl zvýšen nárůst sebevražd, a to jen proto že si exekutoři páchají zločiny, ve smyslu vloupání zcizením majetku osob se kterým pak nakládají tak že si mohou nacpat své kapsy jak se jim zlíbí. pro úplnost si vše velkohubě odůvodní zákonem, který je nedokonalí, a nemyslitelný,

Re: zlodějna a svinstva zločinecké mafie exekutorů

Jude Blank, 10. 2. 2017 18:06

Jsou to bývalí estebáci.

Konec

Antiex, 14. 11. 2015 21:25

Vydat všechny exekutory Islámskému státu.

Promyšlené podnikání

Občan, 8. 11. 2010 10:33

Je to prostě jediné podnikání v téhle prohnilé zemi,které nikdy nemůže prodělat ! Věřitelé nedostanou nic,ale exekuční firma vždy ! Podívejte se jim na smlouvy s věřiteli a přesvědčíte se sami-když je majetek
zanedbatelný,zhrábne to exekutor !

Stát ve státě.

Irena, 24. 6. 2015 21:33

Kdy tenhle bludný kruh někdo konečně rozsekne?Je mi 68 let ,ale to co posledí 2 roky prožívám se svou dcerou je až neuvěřitelné.V březnu 2014 jí byla diagnostikována rakovina , což se ukázalo i problémem ve financích. Pomáhala jsem ,jak jsem mohla a zdálo se vše zažehnáno.Minulý měsíc dostala dcera dopis z banky,že dluží 3 splátky na dům .Zajímaly jsme se o to ,jak je možné dlužit ,když každý měsíc posílá pravidelně splátku.Posílá sice pravidelně ,ale na účet ,který je původně psaný na jejího bývalého manžela.Žádost o soukromý účet jí banka odmítla vystavit. Jen se souhlasem bývalého manžela ,ale ten odmítl podepsat. JEHO ůčet je zablokován exekutorem a veškeré finance stahuje exekutor.Tzn. že moje dcera platila exekuce bývalého manžela ,aniž to tušila. Kde je ten spravedlivý ,který to rozluští?Dcera odmítá platit a tak jí exekuce čeká taky . Vidím to jako bludný kruh ze kterého není úniku. Doufám a čekám odpověď.

Jak vyzrát na exekuce

Patrik, 27. 11. 2014 12:12

Chtěl bych vám zde ukázat magazín, - http://poradcesfinancemi.cz/Kategorie/jak-vyzrat-na-exekuce - kde se snažím radit lidem jak vyzrát na exekuce a jsou často aktualizované. Snad to někomu pomůže.

Kdy už skončí zlovůle exekutorů ?!

Marcela, 17. 4. 2012 13:12

8.4.2012 do mé nemovitosti, která je v mém výlučném vlastnictví přijeli "ostří hoši z Přerova" vykonat mobiliární exekuci na mého zeťe. Má nemovitost má dva byty. Přízemní byt užívá zeť s dcerou na základě řádné nájemní smlouvy, která je od vzniku vedená na odboru sociálních věcí a zdravotnictví, neboť dcera se zeťem pobírají příspěvek na bydlení +dávky v hmotné nouzi. Do podnájmu jsem je vzala, protože jim před časem velmi rozsáhlý požár zcela zničil jejich dům s veškerým vybavením a nenechám dceru někde "pod mostem". Přišli o domov, o majetek a z důvodu požáru zanikla i zeťova živnost. Proto nemohl dostát některým svým závazkům a je v exekuci. Jsou v mimořádně těžké životní situaci. Byt jsem jim přenechala včetně vybyvení. V bytě je jejich majetkem pouze oblečení a jídlo. Zákony v této zemi jsou nastaveny tak jak jsou a naprosto vyděračské praktiky zaměstnanců ex. úřadu jsou naprosto příšerné! Moji rodiče byli za války v odboji a když popisovali praktiky Gestapa tak po nedávné "návštěvě" přerovských hochů můžu říct , že chování a praktiky jsou skoro stejné. Naprosto nedodržují zákony a k nepovinnému se chovají jako k povinnému. Celou věc pochopitelně již řeší můj právní zástupce a jsem rozhodnuta ať to stojí ,co to stojí jít až tak daleko, aby přerovský úřad dostal dištanc. Dluhy se platit musí ! Ale musí je platit dlužník, nikoliv jeho rodina,přátelé,sousedé a v některých případech např. noví majitelé nemovitostí, aut apd. Vím, že jsou i různí "vykukové", kteří se snaží s exekucí vykroutit, jenže těm se to většinou nakonec povede a dlužník,který má zájem platit je nesmyslně zničen. Ale aby byl ničen i ten,který nikdy nic nedlužil a nedluží je vrchol. Kosmetické úpravy zákonů p. Pospíšilem nic neřeší. Exekutoři porušují Ústavu ČR a p. ministr je pořád v klidu. Měl by si uvědomit, že tohle všechno se může našemu státu šeredně nevyplatit. Doba je zlá a zatím nevypadá,že by mělo být lépe a lidé v takových dobách začali vždy brát spravedlnost do svých rukou. Kdo má špatné zkušennosti s Ex. úřadem v Přerově napište na : m.michalik123@seznam.cz , v jednotě je síla! Není přece možné, aby soukromý exekutor měl větší práva než Policie a v ČR tomu takl je ! Každý desátý čech je v exekuci a ten zbytek je ohrožen vstupem exekutora,protože ten se bude domnívat,že povinný má u něj své věci...:-(. A už nejde o zabavené věci, ale jde o to,že se nepovinným osobám prochází bez kontroly po jejich domě,bytě někdo kdo si ještě vše natáčí ! Zodpovědně říkám: STB a Gestapo- praktiky jsou proti praktikám hochů z Přerova procházkou růžovým sadem ! Dokud jsem to sama nezažila, tak se mi tomu nechtělo věřit. Myslela jsem si,že to lidé přehánějí. Dnes už vím, že nepřehánějí. Pevné nervy nám všem! S pozdravem M.M.

Re: Kdy už skončí zlovůle exekutorů ?!

Martin, 12. 7. 2013 0:12

Po včerejší návštěvě ostrých hochů z Přerova jsem já a moje babička třetí osobou babička je majitelem nemovitosti s dvěma byty přičemž pronajmula byt v prvním patře dlužníkon přičemž dlužníci jsou příbuzní pronajmula jim byt bezplatně pouze za náklady za energie voda plyn topení elektřina.(udělala snimi dohodu o užívání bytu) kde je vté dohodě o užívání bytu že nájemci nemají přístup do jiných prostor a přilehlích budov které patří k nemovitosti a ani jinde nemají v jiných prostorách svůj majetek ti pánové s přerova od toho ptáka Vrány řekli ta dohoda nás nezajímá a olepili moje i babičky věci následně jsme zajeli na obvod PČR Pv Domažlicích a podali na ně stížnost protože byly neoprávněně v našem bytě olepovat věci

Re: Kdy už skončí zlovůle exekutorů ?!

Lukáš, 22. 5. 2012 12:21

dokud je člověk nezačne při vloupání do bytu střílet, tak neskončí. Obyčejný člověk nemá totiž v zákoně žádné zastání. A dokonce ani exekutorská komora s tím nic neudělá, není totiž tak od nich tak nezávislá jak se na první pohled zdá. Je to stejná banda zlodějská...

Re: Kdy už skončí zlovůle exekutorů ?!

Jana K., 25. 10. 2012 6:26

Vážená paní,
u mne se stal obdobný případ, když jsem na Vránu a jeho kohortu podala žalobu o náhradu škody, jeho pohunek Bajgar napsal ve vajádření k žalobě, že ho šikanizuji!! Mimochodem na otázku, kdy jsou státní svátky vánoční mi odpověděli, že 27.12. a 28.12. (nejen z Exekutorské komory, ale i z Min. spravedlnosti osoby s označením Mgr - toto není o dosaženém vzdělání avšak o duševním stavu). Plně s Vámi souhlasím, že Vrána a jeho zmetci povyšují majetek nad svobody ostatních.
S pozdravem Jana

Zbývá jediné řešení

pravdazvitezi.webnode.cz, 13. 4. 2013 11:32

Nastal čas k aktivním občanským iniciativám za zrušení Exekučního řádu!
Bez tohoto kroku bude nadále ekonomika upadat!
Více informací na:
<a href="http://pravdazvitezi.webnode.cz/news/jak-dostat-krecka-z-kolotoce-cast-1-/">http://pravdazvitezi.webnode.cz</a>

Re: Zbývá jediné řešení

pravdazvitezi.webnode.cz, 13. 4. 2013 11:34

Bohužel nejdou vkládat přímé odkazy, takže do prohlížeče si zkopírujte:

http://pravdazvitezi.webnode.cz/news/jak-dostat-krecka-z-kolotoce-cast-1-/

EXEKUCE V ČESKU = HORŠÍ NEŽ GESTAPO !!! NELIDSKÉ HYENY !!!

nová DOMOBRANA, 13. 1. 2013 7:09

Exekuce v Česku jsou a jdou proti všemu právu které lidi mají . Základní listina práv a svobod !!!!! Trestné činy krádeže , vloupání , psychického násilí , ponižování , zneužití pravomoci veřejného činitele a organizováný zločin , lichva ......!! To je výčet jen těch závažných zločinů proti lidskosti , kteří se ty pijavice a paraziti dopouštějí . Vyzývám Vás všechny pro otevřený a spravedlivý tvrdý boj a odpor proti těmto nelidským hyenám - exekutorům , vykonavatelům ..! Praktiky Gestapa nebyli tak nelidské jako někteří tyto hyeny !!! Nebojte se jich , vše dokumentujte , pište všude , odvolávejte se , podávejte trestní oznámení a mějte vždy někoho na telefonu kdyby Vám ty hyeny chtěli vpadnout do bytu . Brante se vší silou a hlavně se nenechejte psychicky ani fyzicky terorizovat a vydírat !!! Jsou známy případy kdy používali psychický teror na malých bezbranných dětech a starých lidech !!! Jednomu slepému pánovi dokonze naštvaně zahodili slepeckou hůl , paní na inval. vozíku zase vyhrožovali zabavením a po malých dětech řvali a nadávali jim do k...... a malých ha....... !!!!! Tak vypadá exekuce po česku !!!! Budou za to potrestáni , nebojte se . Už vše přeteklo a začal boj o spravedlnost !!!!!!!

exekutor nadčlověk

Lukáš, 18. 5. 2012 13:46

dobrý den. Jsem podnájemník u rodičů své přítelkyně, na které byla uvalena exekuce. Věděl jsem o tom, myslel jsem, že pokud mám veškeré doklady, paragony a faktury od cenných věcí, tak mi je exekutor nevezme. Ale mýlil jsem se, naivně jsem věřil, že takhle vědomě nepřekročí svou pravomoc a odveze věci povinného a ne věci, které prokazatelně patří někomu jinému. Připadá vám faktura, daňový doklad s razítkem a podpisem prodejce a mnou jako kupujícím obyčejný cár papíru, který nic nedokazuje? Cár papíru, který si může kazdý během chvilky vycucat z prstu? Pro upřesnění...odvezli mi notebook, který jsem kupoval před třemi lety ve svém minulém bydlišti. Je toto normální a zcela vpořádku, když přijedou s nákladním autem odvézt věci povinného, které sepsali už více jak před rokem, vtrhnou do bytu jak stádo volů a všichni tři se nekontrolovatelně rozutečou po celém bytě? Průkazku ukázal a představil se jen jeden z nich a už to začlo. Všimli si věcí, které neměli na soupise a hned je polepili nálepkama a zabavili. Nicméně jsem s tím počítal a doklady od svých věcí jsem měl u každé z nich v pouzdře přilepený. Ale vůbec je to nezajímalo jak jsem psal výše a místo aby odvezli veci povinného, pro které si původně přijeli, jak tvrdil pan Brunda z EU Přerov a odvezl jen mé věci. Přitom cena těch mých je ani ne třetinová oproti věcem povinného. Chtěl bych podat na p Brundu trestní oznámení pro krádež, ale je mi jasné, že je nepostižitelný. Něco se s tím musí udělat, tohle si nemůže přeci nikdo dovolit dovolit. Nejenže vystresoval mou tchýni, která byla v bytě na to všechno sama, málem zkolabovala, má slabé srdce a je cukrovkářka, ale ještě si dovolili doslova ukrást mé věci...
Zajímá mě Váš názor na to, co si ostří hoši od pana Vrány z Přerova dovolí na samotnou nemocnou ženskou. Nicméně své řádění si p Brunda natáčel, má proto tchýně právo na kopii videozáznamu? A ješte k tomu mě zarazilo jednání exekutorské komory v Brně. Slečna nebo paní, která mi otevřela, mi sdělila, že pokud nejdu s hotovou věcí, jako stížností, žalobou atd, tak se mnou mluvit nemůže. Jen když se objednám do poradny na příští středu. Jinak mi neodpověděla ani na dobrý den. Jak vstřícné jednání, že? To jsem nečekal... Nicméně, mě teď čeká nákladná cesta do Přerova vyzvednout si své věci, budu určitě požadovat od p Brundy úhradu nákladů za vyzvednutí svých věcí. Jinak nevím co mám proti němu podniknout, aby za tuto krádež, nevhodné, arogantní, vyděračské jednání nesl nějaké následky. Ale předpokládám, že pokud nemám dostatek peněz, tak ani nemá cenu se v našem českém absurdistánu bránit...

Re: exekutor nadčlověk

Lukáš, 18. 5. 2012 14:01

...ještě dodatek k předchozímu. Ještě udělali spoustu chyb, které jim k dobru nikdo nepřičte. Chybně uvedli do soupisu majetku věci, o kterých povinný výslovně prohlašuje, že patří někomu jinému a donutili ji to vystresovanou podepsat. Nejenže faktura a kupní smlouva je jen cár papíru, ale ještě tohle?! Chtějí snad aby za nimi přijel přímo z mého předchozího bydliště, který mi ty věci prodával??? Nedokážu si jejich jednání vysvetlit jinak, než že chtějí za každou cenu někoho zlikvidovat, dohnat člověka do hrobu a všechno, co po něm zbylo, rozkrást. Jsou horší jak gestapo, jak uvedla paní Marcela v příspěvku podemnou.