Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlaté Hradišťko 2012

4. 7. 2012

ZLATÝ DOUBLE!

Radlice přidaly i triumf v Hradišťku 

v-lete-2012-uz-podruhe-pohar-nad-hlavami.jpg

Po velkolepé obhajobě zlata na turnaji v Mutyněvsi vyšperkovali Zoufalci jubilejní dvacátou sezonu SKZ RADLICE v totální absolutno! V sobotu 4. srpna ovládli i druhý turnaj fantastického léta 2012. V nádherném klání poznali hned trojici úplně nových týmů a na malebném hřišti u rybníka v Hradišťku – vesničky vzdálené pár stovek metrů od Dačic a necelých 15 km z Radlic – zvítězili! Domů si tak odvezli na centimetry dosud nejvyšší trofej: Pohár starosty obce Hradišťko.

Sezona 2012 se tak zařadila mezi nejslavnější a na získané „plechy“ se stala vůbec nejúspěšnější v historii klubu. Bilanci dvacátého léta fotbalisté SKZ za vydatné podpory hodně hlasitých fanoušků z Radlic v Hradišťku vytáhli na stoprocentní bilanci: sedm zápasů = sedm vítězství, skóre 24:6 a především dva triumfy. Zlatý double, to tu ještě nikdy v dějinách nebylo!
 
Sestava jako hrom
sk-hradistko-a-jeho-krasny-areal.jpgPokud se do Mutyněvsi skládala sestava tak neskutečně těžko, na turnaj o pět týdnů později to naopak šlo jako po másle. Až na Honzu hned po nominační pozvánce, která přistála v mailech 16. července, potvrdila účast kompletní zlatá mutyněvská sestava Sněhulák – Bonda, David, Martin, Petr, Roman. Ten se dokonce ozval ani ne za půlhodinku od doručení zvacího dopisu: „Ahoj! Turnaje bych se moc rád zúčastnil a jsem ochoten přispět do rozpočtu Hradišťka i nějakým tím vypitým pivem a spořádanou klobásou!“ napsal Roman Tomšů.
jedeme-si-pro-zlaty-double-.jpgRychlostí trochu zaskočil Martina Šťastného, který odepsal „až“ za hodinu. „I já tímto radostně a spokojeně potvrzuji svou účast, ačkoliv jako vítězného typa mne mrzí, že jsem nepotvrdil jako první:-). Věřím, že se bude jednat o velmi příjemný turnaj a že všem ukážeme, jak mají vypadat správní Zoufalci. Vždyť například účast ženského týmu je i pro mne, starého matadora, něčím novým a nepoznaným, proto se na toto poznání s vámi po boku těším!“ zmínil Martin zajímavou novinku: historicky první zápas SKZ proti ženskému týmu Sokolu Jindřichův Hradec.
Zpočátku to vypadalo, že si Radlice budou moci dovolit dokonce nevídaný luxus dvou prvotřídních gólmanů. Do party pro Hradišťko se totiž telefonicky připojil i hrdina z loňské Mutyněvsi Majkl, který u letošní obhajoby v Mutyňce chyběl jen kvůli svatební cestě: „Ženuško, pojedeme na fotbal?“ nechal Davida nahlédnout v přímém přenosu do novomanželské domácnosti. „Prý jo. Takže potvrzuji: Ahóóójte všichni, pokud se nic nestane, rád se zúčastním a všechny vás rád uvidím!“ Tři hodinky po Majklovi se ozval i letošní hrdina z branky - Sněhulák: „Rád bych se zúčastnil - a tím pádem i potvrzuji svoji účast. Snad mě holky nevyškolí!“
První den nominací to ale nebyl poslední úlovek. „I já potvrzuji účast na tomto prestižním turnaji a slibuji, že do kasy Hradišťka určitě přispěju! Na turnaj už se moc těším. Sportu zdar!“ stihl se přihlásit do party pár desítek před půlnocí prvního dne nominací další ze muž ze zlaté mutyněvské obhajoby Bondys. Kapitán David si tak mohl odškrtnout další fajfku a Martin si zvesela přisadit: „Olé, tak to vypadá při nejmenším na vydařenou pijatiku:-). Pokud vyjde počasí, za každého umístění budeme vítězi.“
kterypak-si-odvezeme-.jpgHodinku před půlnocí přijal nominaci podle očekávání i Petr Holoubek. „Také já bych rád reprezentoval legendární Zoufalce z Radlic. Snad na mě ještě zbude nějaké místečko v kádru. Pokusím se získat nějaké informace o dvou týmech, neboť holky Sokolu trénuje můj kolega Petr Němec. Pokud vím, tak hrají krajský přebor jak ve fotbale, tak ve futsale. Ten futsalový Sokolnice vyhrály a na mistrovství republiky skončily čtvrtý nebo pátý. Do míče asi kopnout holt umějí! No a v Hradišťku bydlí další můj kolega. Takže zkusím něco vysondovat.“
Dvanáct dní před turnajem pak zavolal Davidovi Erik a řekl si o divokou kartu: „Na 4/8 mi vychází konečně volno, rodinu mám v Radlicích, chci tam jet a kopačky balím s sebou.“ Zraněné koleno ale nakonec nejstaršího ze Zoufalců na start nepustilo. Vedle něj sice vypadl z kádru na poslední chvíli i Majkl, ale SKZ to vadit nemuselo. Do mužstva se totiž přímo v Radlicích přihlásili jiní dva hráči slavné minulosti: třetí nejlepší střelec dějin SKZ Michal Pešek a jeho bratranec Tomáš Přeučil – mladší z bratrské dvojice, známých to reprezentantů z konce minulého a počátku nového století.

tym-pro-turnaj.jpg

Do Hradišťka se tak čtvrtého srpna sjela tahle osmička Zoufalců: Roman, Bonda, Petr, Michal, Tomáš (nahoře) a Martin, Sněhulák a David (dole).
 
 
SKZ RADLICE – BUDÍŠKOVICE 4:3 [3:1]
skz-radlice---budiskovice-4-3--3-1-.jpgHned první zápas Radlic (ale celkově až třetí v rozpisu turnaje) staví před SKZ výzvu opravdu jako hrom: tým Budíškovic, který loni klání v Hradišťku suverénně vyhrál a i letos do něj vstoupil jasným vítězstvím 5:0. Čerstvé a natěšené Radlice začínají skvěle. Už po deseti sekundách půlhodinového mače pálí těsně nad branku Petr Holoubek a startuje úvodní vytrvalý tlak Sportovního Klubu Zoufalců. Jenže jak už to tak někdy bývá, první výlet Budíškovic na polovinu Radlic přináší gól v síti Sněhuláka.
skz---budiskovice-4-3.jpgNaštěstí odpověď přichází bleskurychle a Michal Pešek se po dvou letech vrací do černého dresu Radlic stylem, jak se v restartovací sezoně 2010 loučil s tím bílým – vyrovnáním na 1:1. „A teď to tam začne padat!“ burcuje Martin Šťastný a hned se o to důrazně postará. Jeho kličkovanou zastavují Budíškovice záchranářskou kosou těsně před vápnem. Nařízený přímák rozehrává Roman Tomšů chytře na Tomáše Přeučila a jeho prda se podruhé třepetá v síti. Roman dál líže nažehlený trávník stylem chladnokrevného vlka a nedlouho po chytré přihrávce i sám skóruje – do poločasu 3:1 pro Radlice!
skz---budiskovice-4-3--3-1-.jpgDruhou půli začínají obrovskou šancí Budíšky, jenže Petr Snížek v bráně ukazuje, že chytá v ještě větší formě než v devadesátých letech. „Sněhulák čaruje!“ zní na celý areál poklona Pepy Zoufalce, jednoho z mnoha fanoušků, kteří dělají při premiéře turnaje Radlicím takřka domácí prostředí. Musí čarovat. SKZ totiž pokračuje po přestávce v  kostrbaté hře a za chvíli duní po další velké šanci břevno radlické branky! „Zabereme. Chce to čtvrtý gól,“ burcuje Martin. A může být. Michal s Davidem vykouzlí skvostnou kombinaci, po níž se míč sune jen milimetry vedle tyče už překonaného gólmana. A přichází podruhé pověstné „nedáš – dostaneš“. První řachu Budíškovic, kteří vyfoukly v tomto zápase SKZ oranžovou barvu dresů a Radlice tak musí do černých, ještě vytahuje Sněhulák nad břevno. Z následného rohu už je ale varování potvrzeno: gól.
skz-radlice---budiskovice-4-3.jpgStřetnutí se láme do poslední čtvrtiny a na železném počítadle u středové čáry svítí stav 3:2 pro SKZ Radlice. Naskakuje útok Petr Holoubek + Martin Šťastný a chystá do scénáře končícího zápasu dvě parádní kombinace. Po té první stojí Petr úplně sám před gólmanem, který si navíc lehá na zem. Stačí lehce přehodit, Peťa však volí střelu po zemi a trefuje jenom tyč. Naštěstí mu za minutu připravuje Martin další výzvu a tentokrát už se hrdý forvard nemýlí – 4:2. Radlice sice tři minuty před koncem po chybě pouští soupeře ještě jednou na dostřel jediného gólu, tři body za výhru 4:3 už ale udrží.
Branky: Michal Pešek, Tomáš Přeučil, Roman Tomšů, Petr Holoubek
 
Intermezzo #1: Jak hrát na ňadra?
zoufalci-obdivne-sleduji.jpgZa devatenáct let si odškrtly přes osm desítek zápasů, ale ještě nikdy Radlice v oficiálním zápase nenastoupily proti ženskému týmu. Tahle velká premiéra přichází 4. srpna 2012 odpoledne. Pro druhé vystoupení se jim staví do cesty blondýny, brunetky a černovlásky Sokolu Jindřichův Hradec.
S čím na ně vyrukovat? To řeší Zoufalci už dlouho před turnajem. „Nedávno jsem měl možnost hrát fotbal s holkou, co nastupovala v Brně za ligovej celek a byla docela dobrá. Naštěstí jsem byl v týmu s ní :-). Perfektně jí to fotbalově myslelo, horší to bylo akorát s rychlostí, ale tvrdost ji rozhodně nechyběla,“ přiznal se třeba Roman, v Hradišťku parádně naladěn. „Taky jsem hrál na turnaji florbal proti družstvu, kde měli dvě útočnice a bylo to docela nepříjemné. Člověk bere pořád nějaké ohledy, ale přitom to není vůbec potřeba, ty holky jsou na tvrdost zvyklé, nebojí se toho a umí i pěkně rozdávat. Takže taktika je jasná: žádné plácání po zadečku, ale pěkně zajet kopačkama do holeně,“ radil během předturnajového hecování.
Jak se vůbec stalo, že se dívčí tým z Jindřichova Hradce dostal zrovna do Hradišťka? „Přímo SK Hradišťko má svém kádru holčinu, která nastupuje za Jindřichův Hradec a proti té už jsem samozřejmě několikrát hrál,“ vysvětlil Martin. „Jak už zmínil Roman, tvrdost jí rozhodně nechybí, přístup k protihráči velmi dobrý, horší už je technika, rychlost, rozhodně je s přiměřenou tvrdostí hratelná. Ale celý dívčí tým? V tomto směru jsem opravdu ještě panic. Jak jim dá člověk prostor, nebude to s nimi jednoduché. Je to stejné jako v běžném životě:-).“ Ale dost předzápasového rozjímání, jdeme na dívčí premiéru…
 
SKZ RADLICE – SOKOLNICE 9:1 [6:1]
skz-radlice---sokolnice-9-1--6-1-.jpg… v níž se hezky kouká nejen na holeně. Sokolnicím je po prvním zápase ve slunečném odpoledni hodně horko, a tak brzy odkládají své červené dresy a právě od Radlic si půjčují lehké oranžové rozlišováky. Mnohé si je natahují jen tak na bikiny, což sklízí úspěch u fanoušků i radlických fotbalistů. Ti sice mají výhodu bližšího kontaktu, na druhou stranu musejí kromě všeho také hrát fotbal. Jenže ze začátku to moc nedělají. Spíš vůbec. Útok Radlic kouká na zadečky, obrana volí pěší zónu a míč se po chvilce třepetá v síti Sněhuláka – 0:1. Levá část meze plná neradlických fanoušků (ti fandí vpravo) je u vytržení, holky vedou. „Neukončíš zápas?" zní z tribuny vlevo dotaz k sudímu. Není důvod. Vždyť krasavice sympaticky dřou.
skz-radlice---sokolnice-9-1.jpgPři rohu Radlic nemají žádnou potíž si hlídat Zoufalce tělo na tělo – a ještě použít ruce. „Jindy bych se asi vysmýkl, ale když se mi ta nejkrásnější z holek v plavkách přitiskla na záda a ještě si mě rukou přitáhla na prsa a přes krk mi hodila blonďatý culík, nechal jsem to tak,“ omlouvá se David Petrovi, proč nenaskočil na zamýšlenou hlavičku a zůstal v sevření drobné blonďaté Sokolnice.
Když si Zoufalci – v tomto zápase v červeném – užijí zajímavých tělesných kontaktů, rozjedou také kombinace a balony přece jen začínají padat do branky. Jeden ťukes, druhý třetí a stav letí – 1:1, 2:1, 3:1, šest kousků v poločase. Jakoby hrál proti urostlým hokejistům a ne něžnému pohlaví si to šíbuje zápasem hlavně Petr: střílí holkám kolem hlav a nešetří při tom ani v nápřahu. „Tak sis, chlapče, právě vystřílel zlatou kopačku sezony 2012. Proti holkám! Asi ti ty góly nebudeme počítat,“ dostává na konci ceres Petr Holoubek od ostatních Zoufalců. „Zachrání tě jediné, že dáš góla Hradišťku!“    
Branky: Petr Holoubek 4, David Šprincl 2, Michal Pešek 2, Tomáš Přeučil
 
Intermezzo #2: Ne že to tu vyhrajete!
intermezzo.jpgTakže na závěr rozpisu turnaje SK Hradišťko. Domácí mají kvalitní tým, zároveň ale dobře vědí, že Radlice vedle neoddiskutovatelných fotbalových dovedností disponují také velkou mentální silou. Vzájemný zápas plánují jako finále. Karty jsou před ním rozdány jasně. Zatímco SKZ dokázal loňské vítěze z Budíškovic udolat 4:3, domácí se proti nim neprosazují byť jedinkrát. Pár nastavených desítek sekund k předepsaným 2 x 15 minutám nevede ke gólu ani na straně Budíškovic, tohle derby končí 0:0. Tabulka turnaje tak před závěrečným duelem krystalizuje do podoby: SKZ Radlice 6 bodů, SK Hradišťko a Budíškovice 4 body, Sokol 0. „Máme tady sponzory, ne že to tu vyhrajete,“ zkouší to v rozmluvě kapitánů lídr Hradišťka na Davida. „Ne, nám stačí remízka,“ reaguje David a se stejným scénářem přichází i za spoluhráči. Není důvod se někam tlačit. Když nedalo Hradišťko gól Budíškovicím, proč by mělo nám. Poctivě zezadu, pro třetí zápas třetí barvu dresů – oranžovou – a jdeme na to!
 
SKZ RADLICE – SK HRADIŠŤKO 2:0 [2:0]

skz-radlice---sk-hradistko-2-0.jpg

Jak řekli, tak činí. Žádné útočné manévry, poslední zápas turnaje je bojem o každý míč. Vládne mu zahuštěný střed hřiště a čekání na první chybku či nečekaný úder.

skz-radlice---sk-hradistko.jpgPřichází s ním SKZ: Bonda skvěle vysouvá Romana a ten si se šancí poradí matadorsky – 1:0 pro Zoufalce! „Radlice, Radlice,“ hřmí pravá část meze. „Hradišťko, Hradišťko,“ reaguje levá. Zápas má skvělou kulisu, fanoušci posilnění výtečnými klobáskami a točeným mokem fandí jak na Euru.

Osud zápasu se láme ke konci prvního poločasu. Radlice chybují v rozehře, domácí se valí na Sněhuláka, jenže jejich tutovka končí na tyči a od ní se rozbíhá rozhodující kontr, na jehož konci je chytré Petrovo hokejové zaclonění před brankou a nešťastná dvojteč domácí obrany, od níž putuje balon za bezmocného gólmana Hradišťka. 2:0 pro SKZ! Poločas.
skz-radlice---sk-hradistko-2-0--2-0-.jpgDruhá půle stojí hlavně na Sněhulákovi. Hned v prvních dvou minutách famózně vytahuje nohama dvě přízemní gólové střely domácích, po třetí brance zase volá sólo Martina. Hradišťko to zkouší i do protipohybu Sněhuláka, ten ale zvládne i tuto kulišárnu. Definitivní razítko může přidat David, levačkou ale těsně míjí. Domácím utíká čas, poslední minutky nezapomenutelného zápasu jim chystají už jen dvě šance. Při té první Sněhulák vypíchne míč konečky prstů. Při druhé – poté, co druhý Petr nepromění sólo z půlky hřiště – už je gólman SKZ překonán, ale opět mu pomáhá tyč. Hradišťko potřebuje na výhru tři góly, nemá ale pořád žádný a sekund zbývá už tak málo. Zoufalci nikam nespěchají a za bouřlivých ovací fanoušků si jdou pro druhé letošní zlato. Vítej, doublíku!
Branky: Roman Tomšů, Petr Holoubek

dekovacka-skvelym-fanouskum-.jpg

DÍKY, FANOUŠCI SPORTOVNÍHO KLUBU ZOUFALCŮ! Byli jste úžasní, hlasití a skvělí...

 
vitezna-trofej-z-hradistka.jpgVÝSLEDKY TURNAJE
Hradišťko 4. srpna 2012
Budíškovice – Sokolnice J. Hradec 5:0, Sokolnice J. Hradec – SK Hradišťko 1:8, SKZ Radlice - Budíškovice 4:3, SK Hradišťko – Budíškovice 0:0, Sokolnice J. Hradec – SKZ Radlice 1:9, SKZ Radlice – SK Hradišťko 2:0
  
KONEČNÉ POŘADÍ 
1. SKZ RADLICE 15:4 9
2. SK Hradišťko 8:3 4
3. Budíškovice 8:4 4
4. Sokolnice 2:22 0
  

ukaz-pohar--kapitane--a-s-tim-sampanskym-sem....jpg

 
Zlaté ohlasy
Vstříc dalším velkým vítězstvím!
Turnaj v Hradišťku, pěkné vsi u Dačic, opět potvrdil brilantní připravenost všech radlických Zoufalců, kteří během turnaje ani jednou neklopýtli a od prvního zápasu šli nekompromisně za svým cílem v podobě turnajového vítězství. S početnou fanouškovskou základnou, které se mohla rovnat snad jen ta domácí, jsme neponechali nic náhodě a všechna utkání dovedli do vítězného konce. Opět byl tým Zoufalců výtečně poskládaný: od famózního čapáka Sněhuláka ve svatyni SKZ přes stabilní a neprostupnou obranu až po dvě velice potentní útočné formace. Během celého turnaje vládla v našem družstvu jak na hřišti, tak i mimo něj obrovská vzájemná symbióza, která byla, je a doufám, že i vždy bude devizou SKZ Radlice. I proto jsme si i z Hradišťka odvezli pohár pro celkové vítěze. Závěrem bych chtěl vyseknout poklonu pořadatelům za mistrně připravený pažit, za kvalitní servis jak pro hráče, diváky, tak i pro děti a v neposlední řadě za velice přátelské turnajové prostředí. Doufám, že i když jsme domácím tzv. vypálili rybník, tak na nás nezanevřou a příští rok nás znovu pozvou. Už se jako malé dítě těším na další zápasy v dresu SKZ Radlice po boku všech sympatických spoluhráčů – vstříc dalším velkým vítězstvím!
Petr Holoubek
 
Pánové, klobouček!
Na článek se nedá říct nic jiného než klobouček, jak s oblibou říká duo Těžkej Pokondr, pokud něco dosahuje opravdu mimořádných kvalit. Co se týče turnaje, nebudu rozebírat jednotlivé výkony. Za ty mluví jasně umístění na první příčce. Chci se na tým Radlic podívat z jiného úhlu. Před lety jsme spolu s Martinem hrávali hodně turnajů, ale nevzpomínám si, že by v týmu panovala tak pohodová atmosféra jako v SKZ. O to více je fascinující, že se až na výjimky prakticky neznáme. Jak jsem řekl Davidově mamince a jedné místní fanynce, když se bavily o tom, jestli všichni pocházíme z Radlic: My jsme takový výběr republiky a já sám jsem v Radlicích nikdy ani nebyl. Dále jsme s Bondou a oběma dámami rozvinuli myšlenku, že role hrajícího manažera a vůdce týmu může být někdy opravdu zásadní - a přesně to je případ SKZ. Dokázal do týmu vybrat takové typy hráčů, kteří ctí především týmového ducha a zájmy klubu jsou jim přednější než osobní úspěchy. Podobnou filozofii praktikují ve svých týmech opravdoví fotbaloví velikáni. V SKZ jsou typy hráčů, kterým není zatěžko v případě potřeby propotit vlastní i zapůjčené triko! A jak by ne, když sám David šel příkladem a hrál se zlomeným palcem u nohy! Ještě jednou tedy musím říct: Pánové, klobouček!
Roman Tomšů
 
Statistiky mluví jasně. Ale nejen o nich to je!
Zoufalci a hlavně přátelé! Chtěl bych poděkovat, což není nic tak neobvyklého. Poděkovat však nejen celému týmu za vítězné tažení. Nejen našim výjimečným fanouškům, jejichž úctyhodný počet do dnešního dne snad ani neumím pochopit, ale jsem za něj nesmírně rád. Nejen klubu SK Hradišťko za výbornou organizaci a zázemí a férově vedený turnaj. Ale především a hlavně bych rád poděkoval každému z vás, spoluhráčům a hlavně výborným kamarádům z SKZ Radlice, klubu s chlupatou historií.
mentalni-i-fotbalovi-tahouni-skz.jpgDavide, je nadmíru jasné, že bez tebe, tvé iniciativy, nadšení, organizačních schopností, odhodlání a energie bychom vůbec nemohli takovéto oslavné ódy psát. Tobě patří největší díky! Jsi motorem a duší celého klubu a tvé parádní články toto jen umocňují.
Romane, jsem šťastný, že´s využil šanci stát se členem klubu z nenápadné jihočeské vesnice a za tvé nadšení a zájem jsem upřímně moc rád.
Bondo, i tobě díky za vzorný přístup. Vím, že není jednoduché ani pro jednoho z vás s Romanem zapojit se do téměř dvacet let rozjetého a šlapajícího vlaku. O to více mne těší, že se nám podařilo najít tak kvalitní spoluhráče a alespoň malý kousek jejich životů spojit s naším klubem.
Tome, ve hře si ukázal opravdovou kvalitu a byl si důležitým článkem v dobře namazané radlické mašině.
Peťo, neviděl jsem tě mnoho let, vlastně si tě ani moc nepamatuju, ale věř, že na tak pohodového kluka budu vždy vzpomínat a pokaždé se s tebou rád uvidím. Pevně věřím, že tento rok byl jedním z mnoha a mnoha, které nás v budoucnu čekají a kdy se budeme potkávat v dresu SKZ a během následných oslav.
Michale, o tvých kvalitách netřeba mluvit, tvé jméno je spojeno s fotbalovou extratřídou, to ti nikdo neodpáře. Když jsem věděl, že nastoupíš v Hradišťku, už jsem téměř nepochyboval. Věřím, že příští jubilejní rok si opět vyměníme několik přihrávek.
Sněhuláku, tebe si přece jenom pamatuju o trochu více než Peťu. V Mutyněvsi i Hradišťku si opět dokázal, že SKZ má v tobě možná až nečekanou sílu a oporu. Tvé letošní statistiky mluví za vše. Kromě toho i mimo zelený pažit vnášíš do týmu pohodu a klid, a to je možná to vůbec nejdůležitější.
Co říci na závěr? Statistiky mluví jasně, ale nejen o nich to je! Na zápasy SKZ Radlice se vždy moc těším. Pravda, jsem od přírody soutěživý, ale v případě SKZ tam je něco víc. S některými z vás jsem prožil úžasné životní chvíle a doufám, že si tyto okamžiky díky vám budu nejen v budoucnu připomínat, ale že k nim budou přibývat další, tak jak tomu bylo naposledy 4. srpna v Hradišťku... A příště to musíme už konečně zapít u Zoufalce v Radlicích!
Martin Šťastný
 
Vytrvalé vsakování skutečné vášně
Letošní jubilejní dvacátá sezona SKZ byla jedním slovem úchvatná. Nejen pro stoprocentní bilanci sedmi vítězství ze sedmi zápasů, nejen kvůli dvěma pohárům za první místo. V Hradišťku mě dojalo to, jak vášnivě se k nám připojili fanoušci. V minulosti jsem záviděl fotbalistům Klepáku či Křídlovické, když hráli u nás v Radlicích a měli tam díky stovce šílenců s ešusy domáčtější prostředí než my. Letos jsme poprvé v historii odehráli léto jen a pouze na venkovních hřištích, ale v Hradišťku se cítili jako doma. Hraje se úplně jinak, když od lajny zní: „Jedem, Radlice! SKZ, do toho!!“ Byli jste naprosto skvělí. Opravdový radlický kotel. Tenhle úspěch patří z velké části i vám.
Také já se musím zastavit u spoluhráčů. Za SKZ hraji od července 1993, za dvacet sezon jsem jich poznal na šest desítek, ale partu z roku 2012 považuji za nezapomenutelnou. Styl, jakým do týmu zapadli Roman či Bonda, fakt, jak fantasticky se do něj po letech vrátili oba Petrové, vyloženě pumpuje krev do tepen SKZ. A to, jak se tady dokážete vypsat z pocitů, všechno jen podtrhujete. Kolem let 2004, 2005 to vypadalo, že na SKZ padne prach. Nestalo se a teď jsem si naopak jistý, že tento klub přežije dlouhá léta. Po dvaceti sezonách můžeme bez diskuze mluvit o tradici. Víc než samotné počítání sezon za ní vidím sice drobné, ale vytrvalé prosakování skutečné vášně a vyzařování těžko popsatelného kouzla. Na hřišti ho dokážeme rozdmýchat skvělým fotbalem, mimo něj pak vzájemným respektem, přátelstvím a opravdickým vztahem k našemu výjimečnému klubu. Jak už léta tvrdí motto SKZ: „Není lepší reprezentace, než za vísku Radlice!“
David Šprincl
 
xxx

vitezny-tym-skz-radlice-a-jeho-fanousci.jpg

Ohlasy odjinud
Radličtí zoufalci triumfovali i v Hradišťku 
čtěte  ZDE

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RADLICE, RADLICE, RADLICE - UMĚJ FOTBAL NEJVÍCE!

(Fanda , 22. 8. 2012 21:47)

RADLICE, RADLICE, RADLICE - UMĚJ FOTBAL NEJVÍCE! JEN TAK DÁL RADLIČTÍ.

SKZ má letos hned dvě zlata!

(Fandíme všichni!, 13. 8. 2012 12:21)

Když jsem šel z Hradišťka s požehnáním
Potkal jsem Zoufalce znenadání

Zakopali, zafičeli,
Soupeře zas rychle umlčeli

Kdopak byl obhájce nerozumný?
A dopustil takové podcenění?

Gólíček čtyřikrát v jeho síti
Neradno se se Zoufalci takhle bíti

Holky se snažily, taky vedly
Radlice se však zase zvedly

Střelecky rozjetí nebrzdily
Hradišťko Zoufalci dorazily

Domácí trefili jen párkrát vrata
SKZ má letos hned dvě zlata!

Re: SKZ má letos hned dvě zlata!

(Martin, 14. 8. 2012 9:27)

Tak to je velká paráda:-), že by o nás někdo složil píseň, to se bohdá ještě nestalo.

Re: SKZ má letos hned dvě zlata!

(Petr H. z SKZ, 17. 8. 2012 20:54)

Oceňuji bravurní báseň a děkuji za nápad, který se pokusíme přetavit příští rok v realitu. Příští rok totiž oslavíme 20 let našeho zoufalého týmu a velice pěkným dárkem by k tomuto výročí jistě byla HYMNA ZOUFALCŮ. Protože každý kvalitní a hlavně tradiční klub jí má! Vzpomeňte si na anglické fotbalové kluby, vsetínskou hokejovou hymnu z počátku 90. let atp. A my přece jsme kvalitní a tradiční klub! Takže Zoufalci, popřemýšlejte nad textem a příští rok za tituly už s hymnou v zádech!!!

..

(Fans Vajgar, 13. 8. 2012 0:26)

Jste fakt borci !! Respekt SKZ !

Re: Fans Vajgar

(David, 13. 8. 2012 12:20)

Díky, FANS! Kdo všechno nás v tom Jindřicháči nesleduje? Nestačíme žasnout!

...

(Fans Vajgar, 14. 8. 2012 0:00)

Narazil jsem na vás náhodu na turnaji v Mutyněvsi a fakt jste se mi líbily. !

A zase zlato

(Dáňa, 11. 8. 2012 8:30)

Jako velcí fanoušci jsme s Pepou jeli SKZ Radlice pochopitelně do Hradištka podpořit. Že dovezeme pohár mi bylo jasné, ale že to bude zase první místo to jsem popravdě řečeno nedoufala. Druhé místo také dobré. Ale kdepak! Borci hrající za Radlice jsou pevní jako skála, ctižádostiví, přitom skromní A to je jejich hlavní devíza.Je radost na ně koukat. Při takové hře se snadno fandí. Všichni už víme, že SKZ Radlice = 1. místo.
Hoši děkujeme a jen tak dál!

Upřesnění k utkání se Sokolnicemi

(Petr Hol. z SKZ, 7. 8. 2012 23:33)

Opět musím pochválit za brilantní reportáž našeho kapitána Dejva, ve kterém se zcela určitě nezapře novinářská profesionální deformace.
Jen bych chtěl uvést na pravou míru v reportáži zmíněné tvrzení (především pro nezúčastněné), že jsem střílel kolem hlav Sokolnic. Za celý zápas to bylo pouze jednou, když mi sjela z nártu střílená přihrávka Michala a můj projektil (bez nápřahu) skončil několik metrů nad hlavami Sokolnic v koruně vzrostlého stromu.
Je pravdou, že v utkání jsem při některých střelách použil pár mírných nápřahů, ale tyto byly vždy mířící do prázdných přizemních prostor branky Sokolnic.
Každopádně i kouč Sokolnic a můj kolega z práce mi před turnajem řekl, že jeho tvrdé holky nemají rády, když se s nimi nehraje naplno, když je soupeř (mužstvo) šetří a hraje s nimi v rukavičkách. Že to pak jeho holky vůbec nebaví.
A já přece chci, aby Sokolnice fotbal bavil a aby se s námi opět ještě někdy na nějakém turnaji utkaly. Minimálně kvůli Dejvovi a zopakování jeho ňadrové epizody!

Re: Upřesnění k utkání se Sokolnicemi

(David, 9. 8. 2012 12:24)

Pravda, pravdoucí, Peťo. Gratuluji ti tedy k zisku tvé první ZLATÉ KOPAČKY SKZ. Po bok jakých velikánů ses zařadil, najdeš v nové rubrice ZLATÉ KOPAČKY 1993-2012. Jak sis přál, rozšířil jsem i tabulku střelců, v níž jistě už příští sezonu nahlédneš do elitní desítky!

pěkné stránky

(Honza from Budíškovice, 8. 8. 2012 22:23)

Na turnaji jsem slyšel, že máte prý pěkné stránky. Tak jsem se na ně podíval a nestačím se koukat. Opravdová kronika! A hradišťský turnaj je zde popsán jako EURO. Radost to číst. Asi draftujeme do týmu vašeho webmastera. Jinak gratuluju k prvenství, kterým jste znemožnili Budíškovskou obhajobu. Asi jsme vás trochu podcenili. Musíme na vás příště více potrénovat. Tak zas někdy na kolbišti, zoufalci.

Poklona k 1. místu

(Jirka D., 8. 8. 2012 8:44)

Tak vám zoufalci gratuluju. Jste kabrňáci, když jste to vyhráli a porazili družstva hrající pravidelně fotbalové soutěže. Teď už jen zbývá, aby i vy jste se do nějakého přeboru přihlásili. Ukázali jste, že na to máte, tak proč čekat...

Re: Poklona k 1. místu

(Martin, 8. 8. 2012 9:03)

Jirko, za SKZ děkuju za poklonu. Nicméně s účastí v nějaké déle trvající lize je to komplikované. Jsme "letní tým", tzn., že se sejdeme především a jen o letních prázdninách, proto si vybíráme pouze jednodenní turnaje či jednorázové zápasy.

Nominace

(David, 19. 7. 2012 10:46)

Účast na turnaji v Hradišťku potvrdil zlatý tým z Mutyněvse ve složení Sněhulák - Bonda, Roman - Martin, Petr, David, k nimž se připojí Majkl. Zbývá tedy poslední volné místo v nominaci!