Jdi na obsah Jdi na menu
 


sezona 2014 ZASE FINÁLE!

7. 7. 2014

RADLICE: NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ

MUŽSTVO JATKA CUPŮ
Zoufalci si to i napočtvrté rozdali o zlato!

skz-radlice-2014.jpg

TÝM PRO MUTYNĚVES 2014: nahoře největší ze Zoufalců, zakladatel Hospody „U Zoufalce“ L. P. 1993 Pepa, dále Jarin, Michal, Bonda, letos stále ve stavu zraněných Martin s budoucí hvězdou SKZ Mikulášem a matka všech hospodských kronik Dáňa. Dole uprostřed gólman Sněhulák, obklopený zprava s už 80 zápasy nejčastějším reprezentantem SKZ Davidem I. a naopak nováčkem Davidem II., který si připsal spolu s Jarinem a Michalem první čtyři zápasy za Radlice.

 

ctvrta-ucast---ctvrty-pohar.jpgSportovní Klub Zoufalců Radlice tesá do dějin fotbalu nesmazatelné stopy! Sezonu 2014, dvaadvacátou ve své bohaté historii, zdobí v sobotu 5. července čtvrtou účastí na Jatka Cupu v Mutyněvsi a v konkurenci osmi týmů se reprezentanti hlásící se k nejfotbalovější trpasličí vesničce střední Evropy opět probíjí do velkého mutyněvského finále. I když nehrály Radlice první dva ročníky tohoto skvělého letního setkání (2009, 2010), mohou se i tak po šestém pokračování chlubit nejlepší bilancí ze všech účastníků! Čtyři poháry: dva za první a dva za druhé místo nemá nikdo jiný. To tedy nemá...
 
 
 
Kolik přijde omluvenek…
Tvorba sestavy pro turnaj v Mutyněvsi už asi nikdy nebude jednoduchá. Tak schválně, kolikpak přijde Davidovi omluvenek pro turnaj 2014, když 10. června rozesílá vyvoleným reprezentantům tento nominační mail: „Kamaráde, hrdý reprezentante věhlasného klubu SKZ Radlice! Neb nezbývá už ani měsíc do startu tradičního famózního turnaje, který nám v posledních letech přinesl tolik radosti, obracím se na tebe s jasným dotazem: přijímáš pozvánku a oblékneš dres radlických Zoufalců na 6. ročníku Jatka cupu v Mutyněvsi? Po našich triumfech z let 2011 + 2012 a loňském taktickém stříbrném ústupu jsme byli opět vybráni do osmičky účastníků, která byla pro obrovský zájem už uzavřena. Myslím, že nám pranic nebrání postavit opravdu silný tým – a právě to hodláme udělat! Dej prosím včas vědět, zda s tebou můžeme na sobotu 5. července 2014 počítat do velkolepé sestavy, která opět hodlá šplhat po zlatu.“
 
No… omluvenek bude dost. S tou první přispěchá Erik, hvězda první zlaté Mutyňky 2011: „Hoj, Zoufalci, bo se mi natrhl nedávno na fotbale, gde jinde, bezvýznamný úpon na pravém zadním běháku, tak avizovaný turnaj nestihnu. Přeji úspěšnou reprezentaci, dnes již dozajista nejvýznamnější malé vesničky ve střední Evropě, mocný sportovní zážitek a taktéž nějaký ten kov. Zdraví E-33.“
 
Není sám: „Ahoj přátelé, bohužel ani já nemohu svou účast potvrdit, mám sedm měsíců od plastiky předního zkříženého vazu v koleni a ještě si musím nějaký ten měsíc na fotbálek počkat. Nicméně vás přijedu podpořit a vyhecovat k těm nejlepším výkonům hodných pravých Zoufalců,“ píše Martin Šťastný.
 
Stejně jako loni musí vzdát svou účast Roman Tomšů, vítěz Jatka Cupu 2012 a dvojnásobný medailista z Hradišťka 2012 a 2013. „Ahoj fotbalisti, bohužel svoji účast vidím jako hodně nepravděpodobnou. Mou neúčastí se ovšem zvedne kvalita týmu, takže nic lepšího vlastně udělat nemůžu :). Mějte se fajn.“
 
V týmu z loňska tak zůstává jen trojka David, Bonda, Peťa Holoubek – i ten ale nakonec musí účast s velkým žalem v srdci oželet. „S politováním oznamuji, že Jatka Cup 2014 bude bez držitele Zlaté kopačky 2012, protože v sobotu musím být v Praze. Moc mě to mrzí!“ píše Peťa – nicméně celý den s týmem na dálku žije a posílá mu povzbuzují SMS, které by mohly aspirovat na Nobelovu cenu za literaturu. Peťo, všichni říkáme díky!
 
Po tom všem je nad slunce jasné, že tak jako každý rok uvede Jatka Cup do týmu hned tři nováčky. První přichází od Bondy: „Potvrzuji účast na turnaji v Mutyňce a zároveň hlásím posilu. Jmenuje se David Stehlík. Univerzál :-) a turnaje už se nemůže dočkat,“ líčí Bonda Novák.
 
Další dva novice přiváží na téměř dokonalý pažit u Martínků kápo David: jedním je zkušený šutér Jarin, druhým Zoufalcem nejtradičnějšího českého jména se stává Michal Novák – ve třiceti letech nejmladší člen radlické sestavy. Tak zkušený tým bude SKZ letos mít! Baže jo, ani jeden hráč pod třicet!
 
… a kdo vleze do kasy?
Aspoň v jedné záležitosti to vypadá, že nebudou mít Zoufalci starosti. K dispozici jsou hned tři gólmanské hvězdy:
1. Mutyněves 2014 má v kalendáři zapsanou nejlepší gólman zlatého turnaje 2012 Sněhulák.
2. Stejnou poctu si odnesl ze stříbrného Jatka Cupu 2013 Majkl.
3. A loni v srpnu zazářil na medailovém turnaji v Hradišťku Píza.
 
Jenže, jenže…
 
Sněhulák– stejně jako Martin – není po totožném zranění kolena fit. „Na rozdíl od Martina jsem nešel na plastiku a s ortézou bych snad mohl jeden zápas odchytat, ale na čtyři si netroufám,“ píše Sněhulák.
 
A protože sobota 5. července se nehodí do pracovních plánů Majklovi, sází Zoufalci na Pízu. Leč jeho premiéře v Mutyňce zamezí příroda. Ač mají s manželkou, která tak fandila Zoufalcům loni v Hradišťku, po termínu porodu, malé Žofii se stále nechce na svět. Jak už to tak ka chtívá, porod začne právě v sobotu 5. července, přesně v době, kdy Zoufalci postupují do finále. A nad nedělním ránem přichází Žofie (50 centimetrů a 3,5 kila) na svět. Píza kvůli tomu logicky chybí a protože nominační rychlo-nabídku nakonec odmítá brankář mladé větve SKZ Dolly, nezbývá Sněhulákovi nic jiného, než spasit radlickou cestu za úspěchem i s nemalým rizikem pro své zdraví. Děkujeme a modlíme se, že na konci tropického dne zazpíváme ve zdraví všechna tvoje jména: Petře, Sněhuláku, hrdino!
 
„Zoufalci – ať staří, či noví! Díky všem, co přijali pozvánku a přispěli k tomu, že se nám přes nemalé potíže podařilo vyladit (nebojím se to tvrdit) nejsilnější tým SKZ, jaký kdy ve své bohaté a úspěšné dvaadvacetileté historii tento skvělý klub postavil. Naše sestava vykrystalizovala takto: brankář Sněhulák a do pole Bonda, David I. a tak jako tradičně hned trojice nováčků: Michal, Jarin a David II. Na lavičce pak nejhvězdnější a snad i bez kopaček šťastný kustod, jakého si vůbec někdo může dovolit: momentálně rehabilitující Martin. Samozřejmě dorazí fandící kotel z Radlic, vedený osobně Velkým Zoufalcem Pepou. Těším se v sobotu na skvělou partu, báječnou náladu a třetí zlatou jízdu za největším z připravených pohárů. Pomáháte psát historii klubu, který figuruje i na Wikipedii!“ uzavírá v předvečer turnaje skládání týmu kapitán David.
 

Skupina, z níž vane smrtidech

na-jednom-strome-v-mutynevsi....jpg

O turnaj je už od pozvánky zveřejněné na Silvestra 2013 obrovský zájem, a tak je jasné, že se o osmičku volných míst strhne bitva a bude se hrát už léta plánovaným, ale teprve loni realizovaným herním systémem. Ve dvou skupinách, v nichž není žádná šance na reparát: do velkého finále totiž postoupí pouze vítězové. Týmy na druhých místech čeká „jen“ duel o bronz a další už mohou na medaile úplně zapomenout.
 
S Radlicemi se los nepárá: do skupiny smrti jim posílá jak loňské vítěze Leštiče, tak tradičního soka: pražský Motorlet, který se pro letošek převléká do zlatých dresů a hned ráno po příjezdu vysvětluje Zoufalcům, co mají znamenat: „Naše konečné umístění,“ ukazují sebevědomí Zlaťáci. Inu, za chvilku uvidíme. Zápas SKZ Radlice – Motorlet Praha totiž šestý ročník Jatka Cupu zahajuje!

skz-radlice---motorlet-praha-4-2.jpg

SKZ RADLICE – MOTORLET PRAHA 4:2 [2:1]
1:3, 2:1, 2:0 – to je bilance Radlic a Motorletu na Jatka Cupech 2011-2013. Ač vyrovnaná, v konečném důsledku přispěla ke dvěma zlatům a jednomu stříbru pro SKZ, zatímco Motorlet srazily porážky „jen“ dvakrát na bronz a jednou na brambory – zvlášť loňská prohra, která poslala Radlice do finále a Motorlet až do boje o bronz, mladíky hodně zmrazila. A jako led na ně lehne hned první kombinace Novase s Jarinem i letos – první minuta a 1:0 pro SKZ. Pražané se však rozhodně nevzdávají a po načechraném rohu, na který Sněhulák nedosáhne (na snímku), je po krásné hlavičce vyrovnáno. Naštěstí už za pár sekund nechá promluvit Bonda svoji levačku a Radlice znovu vedou – 2:1. „Škoda, že ji nenechá v dalším průběhu turnaje promlouvat častěji,“ lituje později směrem k dynamitu v Bondově noze Jarin. V úvodním zápase nad tím ale mohou Zoufalci mávnout rukou – právě díky Jarinovi, jenž hned na startu druhé půle zklidňuje fanoušky SKZ třetí trefou. Ale jen na moment, protože Motorlet řachou z dálky snižuje a v závěru zápasu Radlice solidně zmáčkne na jejich polovině. Obrana Zoufalců ale odolá a po rychlém brejku pečetí Jarin hattrick, čímž definitivně připisuje na konto SKZ tři body.
Branky: Jarin Škoda 3, Bonda Novák 
 
Intermezzo #1: Zdrcené mládí
fanynky-z-mutynky.jpgMise se zlaťáky splněna, první letošní výhra je pod střechou a teď čeká Zoufalce veledlouhá pauza. Zatímco zápasem s Motorletem v 10:20 zahajovali první kolo, to druhé budou naopak duelem s Hospřízí až končit. Což značí v rozpise díru až do odpoledních 13:00. Nejlepšími iontovému nápoji světa v ucháči s bílou čepicí v obřím stanu, který chrání letošní výkvět Radlic před začínajícím deštěm, se nelze ubránit. A Zoufalcům zvedá už tak dobrou náladu. Zato Motorlet… Ještě zdrcený z úvodní porážky nastupuje v pravé poledne proti Leštičům a hraje katastrofálně. Prohrává 0:2, což pro (ještě ráno) nejspíš hlavního favorita skupiny značí už po pěti odehraných ze šestnácti rozepsaných zápasů konec medailovým nadějím a přinejlepším boj o páté místo. Zklamání je na Motorletu patrné ze všech stran. Zato domácí Jatka začínají turnaj skvěle. Po remíze 2:2 s Vajgar Boyz vítězí suverénně na penalty 2-0, vzápětí přidávají jasnou výhru 4:1 nad NeRealem Madrid a zdá se, že po hubených letech (poslední místo 2011, předposlední 2012 a páté 2013) budou letos hrát o nejvyšší metu. Daří se i Leštičům – 2:0 porážejí jak Motorlet, tak Hospříz a je jasné, že střetnutí s Radlicemi na závěr skupiny v půl třetí odpoledne bude bojem kdo s koho. Před tím si ale musejí Zoufalci poradit s Hospřízí...

skz-radlice---hospriz.jpg

SKZ RADLICE – HOSPŘÍZ 6:2 [3:1]
… soupeřem, s nímž se naposledy utkali při své zlaté premiéře v roce 2011. Byla to onehdy bitva, hubenému vítězství 1:0 před třemi lety pomohla tyč Majklovy branky, kterou v závěru trefil hospřízský Cristiano Ronaldo (říkáme mu tak, jinak je znám jako Rigo mladší). Dvojník portugalské hvězdy je v sestavě i letos, ale Radlice nezlobí ani ze čtvrtiny jako tenkrát. Po jednom filmovém představení a teatrálním pádu á la Roben („to jsem vážně přihrál, sorry, Zoufalci,“ přiznává hned poté, co mu pád sudí zbaští) sice krásně prostřeluje radlickou zeď (na snímku), jenže tím jen snižuje na 5:2. Ano, Radlice střílejí jako divé, takže se rodí nejvyšší vítězství, jaké kdy Zoufalci na čtyřech Jatka Cupech předvedli. Už v první minutě vedou po trefách Michala a Jarina 2:0, pojistku na 3:1 přidává před půlí Bonda. Druhý poločas pak noví Zoufalci dokonale oslazují Davidovi: Michal pro něj nejprve vybojuje penaltu, z níž radlický kapitán přesnou ranou do svého oblíbeného rohu bezpečně vlní síť (ptali jsme se už loni v Hradišťku: pamatuje si někdo, že by někdy David neproměnil?) a za bouřlivého potlesku jeho dětí za lajnou ho po skvělých přihrávkách nechají báječní spoluhráči vyniknout ještě dvakrát. Po čtyřech letech si David připisuje čistý hattrick a 78. zápas za Radlice zdobí svým 163., 164. a 165. gólem. „Díky, kamarádi!“ směje se, když svléká mokrý dres přes hlavu. „Nějak jsem v té euforii zapomněl střídat…“
Branky: David Šprincl 3 (první z penalty), Michal Novák, Jarin Škoda, Bonda Novák
 
Intermezzo #2: Klobásky za 25?
byla-by-klobaska-za-25-kc-i-pro-bondu-s-davidem-ii.-.jpgV Mutyňce panuje skvělá nálada. A Zoufalci, kterých stále přibývá (třeba po zápase s Hospřízí se z ničeho nic zjeví v Mutyňce Martin "Šlápi" Šlápota, člen vítězného týmu 2011 a autor posledních tří sad radlických dresů), by museli být vážně zoufalí, pokud by si ji neužili také. „Pivo za dvacku a taková macatá klobása za pětadvacet kaček? Neuvěřitelné,“ rozplývá se nad organizací i jejím finančním ohodnocením nejmladší z letošních Zoufalců Michal Novas Novák („Já, tatík od rodiny jsem tu vážně nejmladší? Takže budu ještě nosit dresy?“). A ostatní se přidávají. „Takhle laciné pivo jsem točil naposled u sebe v radlické hospodě,“ přidává se Pepa, hrdě oděný do oranžového trička SKZ Radlice a zdatně tak sekundující rudě oblečenému fan-klubu domácích Jatek. Těm se dál daří, i když rozuzlení jejich skupiny je nakonec drama. S Komáry hrají 0:0, což při bodovém součtu obou celků znamená jediné – kdo vyhraje penaltový rozstřel, půjde do finále. Jatka ho i napodruhé zvládnou a po hubených letech mají jistý vrchol turnaje o zlato. Ve druhé skupině po něm samozřejmě touží i Radlice. Ale v cestě jim stojí obhájci zlata Leštiči, kteří letos nedostali ještě ani gól.

skz-radlice---lestici-0-0-aneb-odvetu-finale-vyresi-penalty.jpg

SKZ RADLICE – LEŠTIČI 1:0 penalty, rozstřel 3-2
„Tak se ke mně doneslo, že to na stránkách vašeho klubu žije – a koukám, že to je pravda. Až teď nám dochází, koho že to jsme vůbec ve finále 2013 porazili. Kdybychom o vašem klubu věděli dřív a podívali se na vaše stránky, s kým máme tu čest, asi bychom před finále nebyli tak v klidu, a ta nervozita by nás svazovala. Ještě, že jsme se o vás dozvěděli až po turnaji. Uff, to máme teda pořádnej skalp – porazit takovej klub jako Radlice! Asi nám to budete chtít vrátit, ale my ještě posílíme a vítězství v Mutyněvsi 2014 obhájíme,“ tak zněl vzkaz na webu SKZ po loňském finále podepsaný Leštič. Z toho, i z průběhu letošního Jatkáče bylo jasné, že zápas Radlic s Leštiči spěje do hrdé a profesionální bitvy. Oba týmy chtějí do finále a Zoufalci dobře vědí, že ani výborné skóre 10:4 jim není proti nejlepším obranářům turnaje (4:0) nic platné. Pokud zápas skončí remízou, dojde na penalty. No – a fakt dojde. Radlice totiž zahazují jednu šanci za druhou. Jakoby sedmistý gól historie SKZ Radlice nechtěl vsítit lautr nikdo. David I. (Š.) dostává lahodnou přihrávku, ale už padajícího gólmana Leštičů přestřeluje i s bránou. Vzápětí dostává od Jarina skvostnou ulici David II. (S.), ale zakončí slabě. „Járo ta náhra bylo dokonalá. Já jsem ale pako,“ zlobí se na sebe nováček SKZ, který do party výkonem i komentáři v Mutyňce 2014 zapadá jak ta nejlepší poklička na dvaadvacet let vyvářený hrnec. Hned tři gólovky má na kopačkách, které přitom podle jeho slov přes dva týdny plesnivěly do dokonalé zeleně v mokrém batůžku u kamaráda, Novas – ale poločas i tak končí 0:0. Aby si to snad Zoufalci nevyčítali, zahajuje druhou půli zahozenou gólovou taky Jarin. Snad proto, že ještě jako jediný Zoufalec dneska neskóroval, nadechne se chvilku před koncem k velkolepému sólu David Stehlík, přejde jako Maradona v šestaosmdesátém hned přes tři Leštiče, jeho rozuzlení příběhu zvaného „Marné dobývání branky“ ale vytáhne gólman… avšak rovnou na kopačku Michala. Leč ani jeho dorážka výsledek nerozštípne. Minutu poté sudí pískne do píšťalky KONEC. Jakoby byl agentem Accuweather – do dvaceti sekund dorazí nad Mutyněves přeháňka roku a vyžene veškeré osazenstvo – děti, hráče, diváky i rozpálený gril – pod velký stan…
 
Penaltové rozuzlení:
SKZ jde do finále!
… někdo to finále ale hrát musí. Takže jen co největší déšť opadne, jde se na rozuzlení tajenky, na které čekají vážně všichni diváci, nejen fanoušci posledních vítězů Jatka Cupů. Budou hrát velký zápas o zlato podruhé za sebou Leštiči, nebo počtvrté v řadě Zoufalci...? Los rozstřelu patří Modrákům a ti si vybírají začínat na puntíku: Sněhulák se o Tetřevu ránu otře, ale je příliš prudká 0-1. Jarin to vyřeší zrovna tak: gólman Leštičů si míč sáhne, ale z mezi tyčí nevytáhne – 1:1. Druhá série vyznívá pro střelce jasněji: Fogo vrací Leštičům vedení, Novas ještě suverénněji srovnává 2-2. Napotřetí už Sněhulák Leštiče, sledující rozstřel v pevném naganském objetí, rozesmutní. Kdo pošle Radlice do finále? David si na desítku věří, Bonda se naopak k penaltě nehrne. „Já ji nedal snad nikdy, ani loni v Hradišťku,“ říká omluvně. „Jak jsem viděl tu tvou levačku, dáš,“ ujišťuje ho Novas. „Jasně, jdi ty, Bondo. Přece nebudu v tabulce jubilejních gólů zase trůnit já,“ přemlouvá Bondu definitivně kápo David. Zatímco Jarin a Novas si vybrali levou stranu, Bonda volí pravou a i když gólman Leštičů, který si na závěr turnaje dojde pro sošku nejlepšího brankáře, střelu vystihne, razance vítězí. 3-2, do finále 2014 jdou Radlice.

skz---lestici--penalty-tetrev-0-1-.jpg

skz---lestici--penalty-jarin-1-1-.jpg

skz---lestici--penalty-fogo-1-2-.jpg

skz---lestici--penalty-novas-2-2-.jpg

skz---lestici--penalty-snehulak-chyta-.jpg

skz---lestici--penalty-bonda-3-2-.jpg

 

Jubilejní odbočka: Bondáááá!
bonda--autor-700.-golu-skz.jpgJakoby 700. gól dvaadvacetileté historie Radlic nikdo nechtěl. V zápase s Leštiči spálilo své šance všech pět Zoufalců: David I., David II, Michal, Bonda i Jarin. Jubilejní gól – zlatý finálový – tak nakonec patřil až poslednímu penaltovému exekutorovi, neb jak velí běžné zvyky, střelcem pro statistiky se stává až autor rozhodující penalty. Snad osud (čili ka) tomu chtěl, aby jubilejní gól dal „nepenaltový“ Bonda – držák, který jako jediný (!) ze Zoufalců nevynechal žádný z posledních 19 zápasů Radlic.
 
 
Stovkové góly v dějinách SKZ Radlice:
100 David Šprincl v pátém zápase 1994 s Křídlovickou Brno II. [26:4]
200 David Šprincl v prvním utkání 1996 s Křídlovickou Brno I. [12:1]
300 Radim Bryol ve čtvrtém zápase léta 1997 s Volfířovem [15:2]
400 David Šprincl v posledním zápase sezony 1998 ve Volfířově [11:0]
500 Honza Vlček ve druhém utkání léta 2003 s Křídlovickou Brno [9:0]
600 David Šprincl ve druhém zápase sezony 2010 s Volfířovem [8:3]
700 Bonda Novák penalta ve třetím zápase sezony 2014 s Leštiči
 
Zdravotní odbočka: Co ta sanitka?
sanitka-pro-ronalda.jpgTak dlouho se padá pro přímáky a penalty, až se rameno urhne. Zoufalci ani náhodou nepřejí Rigovi (Cristianu Ronaldovi) z Hospříze nic zlého, ale musel po nasimulovaném pádu proti SKZ Radlice, jímž si vymodlil přímák a gól, padat i v málo řešícím duelu posledního kola skupin s Motorletem? Odnesl to opravdu krutě - prdla mu klíční kost! Zatímco zlomeniny z předchozích Jatka Cupů (… že, Davide Šprincle 2012?) proběhly téměř v utajení, pro Ronalda musí přijet sanitka. A hospřízský mančaft to rozhodí tak, že ani nenastoupí k zápasu o poslední místo na turnaji.
 
 
SKUPINA A
Jatka – Vajgar Bojz 3:2 po penaltách, NeReal Madrid – Komár Team 2:1 po penaltách, Jatka – NeReal Madrid 4:1, Komár Team – Vajgar Bojz 1:0, Jatka – Komár Team 1:0 po penaltách, NeReal Madrid – Vajgar Bojz 2:1 po penaltách.
1.
SK Jatka Mutyněves
8:3
7
2.
Komár Team
2:3
5
3.
NeReal Madrid
5:6
4
4.
Vajgar Bojz
3:6
2
 
SKUPINA B
SKZ Radlice – Motorlet 4:2, Leštiči – Hospříz 2:0, Motorlet – Leštiči 0:2, SKZ Radlice – Hospříz 6:2, Hospříz – Motorlet 0:5, SKZ Radlice – Leštiči 1:0 po penaltách.
1.
SKZ RADLICE
11:4
8
2.
Leštiči
4:1
7
3.
Motorlet Praha
7:6
3
4.
Hospříz
2:13
0
  

m.-stastny-a-d.-sprincl-mladsi-aneb-na-nas-to-bude-v-roce-2033.jpg

Intermezzo #3: Velké derby je tu!
Jsou tři a něco odpoledne a Zoufalce čeká stejně jako loni touto dobou dlouhá pauza. Zbývá dohrát poslední zápas druhé skupiny mezi Vajgarem a NeRealem (letos už pátým duelem, který dojde až do penalt) a pak všechna střetnutí o konečné umístění, což je tedy už docela dlouhá podívaná pro budoucí morální i fotbalové tahouny SKZ Radlice – model 2033 (nebo kdy to bude SKZ slavit 40 let) – tedy M. Šťastného mladšího a D. Šprincla mladšího (na prvním společném snímku v dějinách, že Márty?). Teprve v půl páté vypukne velké finále. V něm se po dvou letech konečně utkají dva soupeři, které toho mají opravdu hodně společného: nadšenci tvořícími chlupatou historii fotbalu na malých vesničkách počínaje a originálními názvy Jatka a Zoufalci konče. Na mutyněvském turnaji se utkali v letech 2011 a 2012. Napoprvé vyhrály Radlice 1:0, napodruhé 2:0 a v obou případech jim tyto výhry pomohly ke zlatu. Co přinese třetí duel? Vstřelí Jatka konečně Zoufalcům gól? Korunují domácí rekové velké vzedmutí po třech letech, kdy svůj turnaj dotáhli k naprosté dokonalosti, hrou se ale přiblížili naprostému „zoufalství“ (taky to známe, kamarádi – stačí si přečíst sezonu 1997…) až ke zlatu? Uvidíme!
  
ZÁPAS O 7. MÍSTO
Vajgar Bojz Jindřichův Hradec – Hospříz 3:0 kontumačně
 
ZÁPAS O 5. MÍSTO
Motorlet Praha SK – NeReal Madrid 9:0
 
ZÁPAS O 3. MÍSTO
Leštiči – Komár Team 3:1
 

skz---jatka-1-2.jpg

 FINÁLE JATKA CUPU 2014
JATKA MUTYNĚVES – SKZ RADLICE 2:1 [1:1]
Divný, divný, divný… Co o tomhle zápase napsat? První minuta a obr šance Radlic, kterou Zoufalci překombinují. Druhá, další ťukes a Michalův gól na 1:0, po němž jakoby se gestem Novas spíš omlouval, že to z nulového úhlu trefil, než by slavil. Jakoby si snad Zoufalci byli jistí, jakoby za vrchol dne považovali duel s Leštiči, jakoby celodenní vzepětí sympatických Jatkařů, jimž přál finále celý areál a Radlice jakbysmet (to jakože vážně, milí Mutyňáci!), nebrali vážně? V době, kdy tlak SKZ vrcholí, ale skončí hrátky Radlic po bůhvíkolikátém rohu. Ten rozehraje kápo David na Jarina, nečekaná chyba nejzkušenějšího ze Zoufalců končí úprkem osamoceného soupeře na Sněhuláka, ten i v saharském odpoledni zamrzne v brance, vše je takové, takové… no Jatka prostě dávají poprvé v dějinách Radlicím gól. Je však teprve poločas a mraky času všechno vyspravit. Leč letošní vyslanci SKZ dál kombinují až do kuchyně, místo aby stříleli („Bondo, kde je tvoje levačka?“), gólman Mutyňky je jedním slovem fantastický (proč nedostal cenu nejlepšího čamana turnaje, to nechápeme…), a tak může skončit zápas snad jediným možným rozuzlením: Zoufalci tak moc nechtějí penalty, že v poslední minutě nechávají utéct hned trojku domácích snajprů, prdu jak od verdunu nemá ani obrana, ani Sněhulák – a na odpověď už zbývají jen vteřiny. A i když rána Jarina z poslední pětisekundovky je jedovatá jako sviňa, o pár čísel míjí bránu. Šestý ročník Jatka Cupu vyhrává domácí Mutyněves. Fanoušci Radlic to sice bezprostředně po zápase moc nechápou, přesto se nedá říct, že ani oni by to skvělým pořadatelům nepřáli. Jen aby to letos váš krásný Jatka stan přežil, kamarádi z Mutyněvsi! Tak zase za rok!! Jatka Cup je vážně nejkrásnější vstup do léta, jaký si pomezí jihu Čech a Moravy umí přestavit!!! Všichni Zoufalci říkají díky!!!!
Branka: Michal Novák
 

hrdy-kapitan.jpg

KONEČNÉ POŘADÍ
VI. ročníku Jatka Cupu 2014
 
1. SK Jatka Mutyněves
2. SKZ RADLICE
3. Leštiči
4. Komár Team
5. Motorlet Praha
6. NeReal Madrid
7. Vajgar Bojz Jindřichův Hradec
8. Hospříz
 
Zoufalci 2014
nezávislým pohledem Martina Šťastného
 

Petr „Sněhulák“ Snížek

Jeho pozici jsme mu ale vůbec nezáviděli, ačkoliv jsme s Davidem vzhledem k nastalé situaci trošku počítali s tím, že Sněhulák bude muset branku Zoufalců hájit od začátku až do samotného konce. Nehledě na vážné zranění Sněhulák riskoval své zdraví a vydatnou měrou tak pomohl SKZ ke krásnému umístění a rozšíření historických statistik klubu. Po snad lehce pomalejším rozjezdu se rozchytal do nevídaných rozměrů, vrcholem pak byl famózní výkon při penaltovém rozstřelu o postup do finále. Věrný své zvyklosti se neváhal postavit každé střele a padat pod nohy i těm nejurostlejším útočníkům. Své úlohy se zhostil dokonale, na zlatou trefu domácích Jatek těsně před posledním hvizdem však neměl nárok.
 
David I. „Kápo“ Šprincl
Projevil se opět jako ten, díky kterému může klub SKZ Radlice stále přepisovat svou historii. Každým svým e-mailem dokázal probudit v hráčích touhu reprezentovat, novým hráčům pak dokázal přiblížit radlické kouzlo a začlenil je tak do široké plejády šutérů - Zoufalců. David má vrozenou schopnost motivovat a naprosto jedinečným způsobem hráče v dobrém smyslu pobláznit. Vždyť články, které se objevují po odehraných zápasech na webových stránkách klubu v až neuvěřitelně krátké době dosahují těch nejvyšších kvalit a i pro nezaujatého čtenáře, který o SKZ Radlice může slyšet poprvé, jsou tuze čtivé a líbivé. To vše dotváří oprávněný dojem, že bude-li David, klub SKZ Radlice nezanikne - a to je moc dobře, protože je důležité v životě každého z nás mít příjemné vzpomínky a kolem sebe přátele, se kterými nám je prostě a jednoduše dobře. Na place to byl pak starý dobrý David, který ohrožoval bránu soupeře četnými střelami a nezůstal dlužen nic svému mutyněvskému zvyku a mohl tak rozšířit seznam svých fotbalových zranění o naražený palec.

David II. „Slalom“ Stehlík
Pro Davida to byl premiérový start za SKZ Radlice a všichni letití Zoufalci věří, že určitě ne poslední, jelikož si vedl opravdu na výbornou. Bezchybně zapadl do týmu, který i díky němu působil velmi kompaktně. Od obránců, kam se tak nějak automaticky zařadil, nechyběla podpora útoku a zároveň zodpovědnost při bránění útočných akcí soupeřů. Snad mu to nestoupne do hlavy: byli jsme z Davidova výkonu, ale i toho potřebného kolem, mile překvapení a pokud tomu budou okolnosti přát, věříme, že v nejpozději v příštím ročníku turnaje v Mutyněvsi opět vyztuží naši obrannou řadu.
 
Bohumír „Bonda“ Novák
Z konečného umístění byl lehce posmutnělý, protože ačkoliv je druhé místo jistě velkým úspěchem, dobře věděl, že zlato nebylo daleko. Předvedená hra předznamenávala možná až jednoznačné vítězství, leč realita byla nakonec trošku odlišná. Jisté zklamání tak bylo na cestě domů na Bondovi patrné, autor 700. gólu SKZ konkrétně dokonce zašel tak daleko, že nedaleko před Dačicemi zahájil protestní spánek, aby dal všem najevo, že on se vydal ze všech sil. Nebýt někdy možná až příliš profesorské hře ve stylu „dovezeme to tam do prázdný“, ale pořádný rány, kterou umí, mohl mít tento článek na stránkách klubu zlatý nádech.
 
Michal „Novas“ Novák
Velký sympaťák, který - stejně jako Jarda - dokonale zapadl do mozaiky týmu. Byl doslova k neutahání, v momentech, kdy by snad každý jiný hráč odpočíval po právě absolvovaném sprintu na bránu soupeře, Michal nelenil a velmi ukázněně a týmově se ujal bránit útok soupeře. Střídal ten chlap vůbec někdy? Nebyla náhoda, že se právě na něj soupeři nejvíc zaměřovali - a dvakrát škoda, že toho ostatní Zoufalci víc nevyužili. Svou aktivitou a dotěrností deptal obranu soupeře, svou fotbalovou chytrost pak dokazoval nečekanými přihrávkami. Pro budoucí zápasy Zoufalců představuje obrovský příslib!
 
Jarda „Jarin“ Škoda
Když nechal promluvit svou pravačku, stálo to za to! Možná škoda, že to nebylo častěji, ale svůj přehled ve hře nemohl schovat. Výběr místa, narážečky, předvídavost, nejen to jej v každém zápase zdobilo. S parťákem Michalem to byla dokonalá dvojka, která byla cítit. Nakonec možná není špatně, že mu podle jeho slov v letošních vzpomínkách na Mutyněves zůstala hlavně ta černá, kdy byl posledním, přišel o balon a Jatka srovnala finále na 1:1. Za rok to může bohatě napravit, protože je jasné, že s tímto hráčem v sestavě se budou Zoufalci vždy prát o ta nejvyšší místa.

za-rok-zase-prijedeme-.jpg

… a co řekli ostatní
 
Hrstka udatných mušketýrů bijících se za čest hrdého klubu z Radlic

Když jsem viděl trable se skládáním sestavy, k nimž jsem přispěl i já, napsal jsem Davidovi: Takže opět jako každý rok – hrstka udatných mušketýrů bijících se za čest hrdého klubu z Radlic! Ale poté, co mi Dave poslal po dvou zápasech vítězné výsledky 4:2 a 6:2, říkal jsem si: Zoufalci opět dokazují svá statečná srdce. Škoda že u toho nemůžu být! Udržte výkonnostní laťku a přivezte pohár, fandil jsem. Ale upřímně jsem v účast ve finále nevěřil a říkal si, že budeme rádi za bronz. Takže první, co mě po prozrazení penaltového dramatu s Leštiči napadlo: to snad není možný! I s takovými nominačními problémy zase hrajeme o zlato! I když z toho bylo nakonec jenom stříbro, pro mě jsou Zoufalci morálními vítězi.

Petr Holoubek, člen tří zlatých a dvou stříbrných a jednoho bronzového týmu SKZ z různých turnajů 1997-2013
 
 
Omlouvám se. Zn: Rodím!
Místo na finále jsem v porodnici. Ale vaše výsledky – výborný! (Za pár hodin): 3,5 kg, 50 cm, Zoufalce zdraví Žofie.
Píza, brankář, který vypadl na poslední chvíli kvůli přenášenému porodu, leč omluvu má dokonalou: dcera Žofie (* v noci z 5. na 6. července 2014)
 
 
Radlice místy předváděly akce až ligových měřítek
Jsem moc rád, že jsem po dlouhých měsících opět viděl své SKZ kamarády a byl přítomen prozatím ještě coby fanoušek velmi nadprůměrnému výkonu radlických Zoufalců. Celý den jsem si náramně užil, a to i díky svému synkovi Mikulášovi, který v přestávkách mezi zápasy velmi usilovně zdokonaloval svou kopací techniku a v zápasech příkladně a neúnavně fandil a povzbuzoval. Výsledkem bylo velmi cenné druhé místo našich borců, když ve finále domácí Jatka téměř k ničemu nepustili, ale pomyslný fotbalový Bůh tomu nepřál a z ojedinělé šance domácích vzešel pro všechny vcelku nečekaný výsledek. Zoufalci však věrni své tradici všem přítomným dokázali, že se s nimi na každý pád musí počítat a že patří, jako ostatně pokaždé, k tomu nejlepšímu, co tradiční fotbalový turnaj v Mutyňce nabízí. A je-li to vůbec možné, že rok od roku jsou předvedené výkony Zoufalců kvalitnější. Letošní sestava byla velmi vhodně doplněná o nové tváře a i díky heroickému výkonu polozraněného Sněhuláka v bráně tak doslova do poslední minuty nebylo zřejmé, kdo že to letos pozvedne nad hlavu nejcennější pohár. Pánové, děkuji za velmi koukatelný a poctivý výkon, ve kterém nebyla nouze o kombinační akce někdy až ligových měřítek! Celý den se nesl ve velmi poklidném a přátelském duchu, organizace byla opět příkladná a klobásek za 25 Kč jsem si také náležitě užil:-). Těším se v příštím roce na viděnou, to snad již opět v kopačkách při společné honbě za zlatem.
Martin Šťastný, vítěz z Mutyněvsi 2011 a 2012, loni i letos stále v léčení
 
 
Mutyňka jak ze žurnálu
Počasí vyšlo skvěle, bylo pod mrakem, ale teplo. Jedna průtrž, kterou jsme přečkali ve stanu, nás nerozhodila. Trávník – snažíme se, aby to bylo stále lepší. Letos jsem hnojil, jak o život, ale zavlažování není, což byl letos problém, a tak byl trochu proschlý. Ale myslí, že stejně dobrý.Účastníci a s tím související atmosféra, to si musím zvlášť pochválit. Respektive, řekl bych, že je to čím dál lepší. Drobný konflikt byl, pokud vím, jeden. Jinak ale myslím, že už všichni pochopili, že hrajeme pro zábavu a nikoliv pro peníze. Faulů bylo minimum a žádné zákeřné. I obecenstvo se soustřeďuje jen na fandění a všichni respektují rozhodčího, i když třeba někdy s ním úplně nesouhlasí. Díky! Děláte mi radost, jen tak dál!Děkujeme panu starostovi a obci Blažejov. V průběhu jara nám pomohla s údržbou trávníku, v předvečer turnaje Honza Havel posekal trávu ve vsi, takže byla Mutyňka jak ze žurnálu a obec zajistila i toaletu, což bylo bezvadné. Již třetím rokem se osvědčil náš stan, to byla opravdu dobrá investice. Občerstvení zajistil Aleš Martínek – perfektně – jen pivo došlo už asi ve 22:00 (trochu trapas, ale kdo mohl čekat, že ani sud navíc, oproti loňsku nebude stačit – to ale souvisí se stále lepší atmosférou a s tím, že stále více účastníků zůstává po turnaji do pozdních večerních hodin posedět vše v klidu rozebrat, což je příjemné). Klobásy pak pekly naše fanynky, také skvěle. Pro představu, snědlo se jich přes 160.
Michal Bedrna, zakladatel turnaje a člen vítězného týmu

ctvrty-pohar-z-mutynky-behem-ctyr-let--hmmm-.jpg

MEDAILISTÉ JATKA CUPŮ
I. ročník 2009
 Kvůli průtrži, která spláchla hřiště, nedohráno. Tabulku v té době vedla Jatka.
 
II. ročník 2010
 1. SK Jatka Mutyněves
2. Veselý mix
3. Jindřiš
 
III. ročník 2011
1. SKZ RADLICE
2. Veselý mix
3. Motorlet Praha
 
IV. ročník 2012
1. SKZ RADLICE
2. Sqvadra Jindřichův Hradec
3. Motorlet Praha
 
V. ročník 2013
1. Leštiči
2. SKZ RADLICE
3. FK Jindřichův Hradec
 
VI. ročník 2014
1. SK Jatka Mutyněves
2. SKZ RADLICE
3. Leštiči
 
 
 
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Další článek + malá barevná fotografie v tisku!

(Petr H. z SKZ, 22. 7. 2014 22:46)

Zdar všichni zoufalci, jejich kamarádi a fanoušci. V dnešním vydání Týdeníku Jindřichohradecka je článek s menší barevnou fotografií zoufalců! Článek se týká Jatka cupu 2014 a kromě toho je v tomto týdeníku na jiné stránce i fotografie Velkého zoufalce Pepy s jeho chotí Dáňou v rámci oslav jindřichohradeckého folklóru! Takže všude samí zoufalci! Jsme vidět, a to je to nejdůležitější! SKZ ZDAR!

Další článek

(Jihočeský sport, 12. 7. 2014 14:48)

http://www.jihocesky-sport.cz/sajtle-jana-vitecka-rozhodla-o-vitezstvi-mutynevsi/

Čtenářská hitparáda

(webmaster, 11. 7. 2014 13:17)

Článek z Mutyňky je na webu teprve tři dny a už se nezadržitelně řítí do TOP 15 nejčtenějších kapitol o SKZ Radlice:

1. Mutyněves 2012 (1676 návštěv)
2. Mutyněves 2013 (1364 návštěv)
3. Oranžová sezona 1995 (1227 návštěv)
4. Výsledky 1993-2014 (831 návštěv)
5. Mutyněves 2011 (801 návštěv)
6. Vyklepnutý Klepák 1996 (728 návštěv)
7. Hradišťko 2012 (675 návštěv)
8. Pionýři 1993 (622 návštěv)
9. Tabulka střelců 1993-2014 (612 návštěv)
10. Stovkaři! 1997 (584 návštěv)
10. Sezona 1998 (584 návštěv)
12. Mušketýři 1994 (528 návštěv)
13. Vyklepnutý Klepák II 2000 (509 návštěv)
14. Hradišťko 2013 (507 návštěv)
15. Benefice 2008 (500 návštěv)

Článek a fotka SKZ

(Jihočeský fotbal.cz, 10. 7. 2014 15:56)

http://www.jihoceskyfotbal.cz/aktuality/12913/foto-sajtle-jana-vitecka-rozhodla-o-vitezstvi-mutynevsi.html

Šajtle Vítečka rozhodla o vítězství Mutyněvsi

(článek z ventilator.websnadno.cz, 10. 7. 2014 15:51)

Zase po roce ožila louka Pod Martínkovy v Mytuněvsi fotbalovým turnajem, který se letos uskutečnil pošesté. Osmičkou týmů obsazená akce tentokrát přinesla radost místním fanouškům, protože pořádající Jatka Mutyněves navázala na svá prvenství z úvodních dvou ročníků v letech 2009 a 2010. „Jatka Cup 2014“ měl mimořádně zajímavý průběh, neboť žádný z celků výkonnostně nevyčníval, o to byly boje napínavější. Vyrovnaná byla hlavně základní skupina A, ve které čtyřikrát ze šesti zápasů musely o vítězi rozhodnout pokutové kopy. Mutyněves v normální hrací době, jež byla 2x10 minut, dokázala jednou zvítězit, což rozhodlo o jejím prvenství v kvalifikaci. Její sice jediný tříbodový zisk byl i tak přeci jen více, než paběrkování ostatních. Ve skupině B SKZ Radlice i Leštiči, kteří obhajovali prvenství z loňska, dvakrát zvítězili, takže o postupujícím do finále se muselo rozhodnout v jejich vzájemném souboji. Během hry gól nepadl, znovu se tedy rozhodovalo při penaltách. Šťastnější byly Radlice, vítězný pokutový kop proměnil Bohumír Novák. Gól, jímž poslal svůj tým do boje o prvenství, byl zároveň sedmistým ve dvaadvacetileté historii radlických Zoufalců. Ti byli ve finálovém mači mírným favoritem, což v úvodu zápasu potvrdili vedoucím gólem Michala Nováka. Jenže vstřelená branka jakoby jim ublížila, začali se mazlit s míčem, ke střelbě se nedostávali. Za ležérnost brzy přišel trest v podobě mutyněveského vyrovnání. Po obrátce se obrázek hry nezměnil, Jatka nadále spoléhala na neprostupnost obrany a výkon svého gólmana Štěpána Kahouna, Radlice se utápěly v neúčinné kombinaci. Ve chvíli, kdy už asi všichni čekali na penaltové rozuzlení, ztratili hosté míč a domácí se v brejku řítili tři na nikoho. Útok vyřešili parádně, když Michal Bedrna předložil míč Janu Vítečkovi, jenž šajtlí vymetl šibenici radlické brány. Do konce chyběly jen vteřiny a celá Mutyněves slavila. Pivo došlo už půldruhé hodiny před půlnocí! „Radlice byly fotbalovější, ale my jsme se hecli a nakonec jsme měli i trochu zaslouženého štěstí. Děkujeme panu starostovi a Obci Blažejov. V průběhu jara nám pomohla s údržbou trávníku. Počasí vyšlo skvěle, bylo pod mrakem, ale teplo. Jedna průtrž, kterou jsme přečkali ve stanu, nás nerozhodila. Atmosféra byla perfektní, diváci skvělí,“ okomentoval šestý ročník obránce Jatek M. Bedrna. Nejlepším střelcem turnaje se stal Jakub Hůlka (Motorlet) a nejlepším brankářem byl vyhlášen Ondřej Přibyl (Leštiči).

díky všem

(Pepa Zoufalec, 9. 7. 2014 21:45)

Chci poděkovat všem, kteří se v sobotu postarali o krásný a nejen sportovní zážitek. Bereme to s Dáńou jako hezkou předehru k naší nedělní oslavě 47. výročí svatby. Trochu mi dělá starost, kam budeme ty krásné poháry z Mutyněvsi důstojně ukládat. Ale tyhle stránky se fakt čtou krásně.

úžasná sobota

(Dáňa, 9. 7. 2014 21:29)

Nebrečte, za rok jim to natřete. Byli jste stejně nejlepší, to je jasné. Bohužel vám chyběla ta malá kapička štěstí a první místo vám neuteklo. Ani si neumím představit, jak by na vás soupeři a diváci pohlíželi, kdyby jste byli v plné sestavě. To by byl šrumec na hřišti asi takový, jako když Šprincl mladší dává švihadlo.

Epic!

(Skaličová, 9. 7. 2014 17:24)

To je tedy čtení, lepší epos než Iliias a Odyssea dohromady:-) Kingovské prvky dobré, ale narozdíl od Kinga z tohoto nemám depresi, nýbrž se tady lámu smíchy nad klávesnicí. Fakt lepší než ti Brazilci:-D A jako sportovní příznivkyně smekám před výkony všech zúčastněných, ač fotbal není můj favorit, bo není zdravý pro kolena a další části těla :-))) Snad jen to dodržování pitného režimu...Takže, jak říká Skalič, nikoliv Tě pic, ale EPIC!

Dotknout se ohně

(Lucie, 9. 7. 2014 14:38)

"Divný, divný, Jatka našla pohár mezi kousky popela... Zoufalci se dotýkali ohně, i když ne docela."

Velký zájem

(webmaster, 9. 7. 2014 12:48)

Článek visí na webu sotva 24 hodin a už má přes 140 zobrazení a 10 komentářů! Děkujeme za velký zájem o stránky SKZ RADLICE!

Pochvala

(Roman Pišný, 9. 7. 2014 11:48)

Nazdárek Zoufalci. Nejprve bych chtěl tímto pogratulovat taťkovi "malýmu Hooubovi" k dcerce Žofince. Ať Ti kvete do krásy a zdraví, ať vám s mamkou dělá jen radost. A teď k turnaji: příští rok se do té Mutyňky musím přijet podívat. To se musí vidět na vlastní oči. Na webu SK Jatka je uvedeno, že všichni hráči i diváci respektují rozhodčího, i když s ním nesouhlasí. Už jen z toho důvodu bych chtěl takový turnaj zažít.

Počteníčko!

(Anička, 9. 7. 2014 11:02)

Bohové, to je článek!! V té Mutyňce to musí být vážně paráda.

Pohled na finále očima SK Jatka

(M. B., 9. 7. 2014 9:29)

V hodnocení finále se budu poněkud a zcela logicky lišit od hodnocení na stránkách Radlic. Ano, Zoufalci do finále vstupovali jako jednoznačný favorit. My jsme si toho byli vědomi a byli jsme si vědomi i našich limitů. Nejsme zdaleka všichni fotbalisti. Fotbal někdy hrála či hraje necelá polovina z nás, ostatní jsou čistí amatéři, „loukoví kopálisté“. Ale měli jsme skvělou útočnou dvojici v podání Zelího a Štěpána Prinze a myslím si, že celkové skóre 10:4 svědčí o tom, že ani naše obrana vůbec není špatná. Chci také zdůraznit, že až na hostujícího Zelího jsme složeni z hráčů výhradně přímo z Mutyněvsi (a to je myslím, vzhledem k počtu chalup v Mutyněvsi, nutno ocenit). Dokonce máme takovou základnu, že jeden hráč již léta hostuje v Motorletu (což ale samozřejmě může kdykoliv skončit a je třeba o tom uvažovat). S vědomím těchto aspektů jsme k finálovému zápasu přistoupili s plnou pokorou a naším logickým záměrem bylo vyjít právě z té kvalitní obrany. Bohužel se nám to na začátku ne zcela podařilo a poměrně rychle jsme inkasovali. Skvělý Zelí však rychle vyrovnal a hrálo se zase od začátku. O půli jsme si na lavičce ostřeji vyříkali názory právě na obranu a šli jsme do toho. To, že nejme většinou aktivní fotbalisté (a někteří z nás nejsou ani aktivní sportovci) se přirozeně začalo projevovat v úbytku sil. Naprosto super naši fanoušci podporovaní i například kluky od Leštičů nás však dovedli k obětavému výkonu a Radlicím nezbývalo, než zkoušet střelbu z dálky, neboť kombinace, která jim vycházela v prvních pěti minutách a vedla k prvnímu gólu, se přestala dařit, respektive jsme je k takové kombinaci již nepustili. No a na závěr přišla úžasná gólová akce. To nebyl náhodný gól, kdy by se někdo z nás ukopl, ale perfektně provedený break. Radlice nezakončili svůj útok, míč se dostal k Zelímu, který vystartoval dopředu. My jsme se však nebáli ho doplnit a náhle jsme šli ve třech. Zelí si posunul balón lehce doprava a pak ho poslal mně doleva. Já jsem již nebyl v ideální střelecké pozici a tak jsem míč poslal na střed a takříkajíc na zlatém podnose ho předložil dobíhajícímu Hugovi. Ten pak skutečně naprosto nechytatelnou šajtlí vymetl pavučinu v prvém horním rohu. Hugo je bývalý fotbalista a ta šajtle náhoda nebyla. Trefil to opravdu skvěle. Byla poslední minuta zápasu, zbytek jsme již dohráli bez větších problémů a začali slavit. A nebylo to vůbec divný! My jsme nebyli fotbalovější, to je jasné, Radlice měli letos určitě nejsilnější tým, ale my jsme se hecli a nakonec jsme měli i trochu štěstí, které jsme si zasloužili. Letos bych chtěl zpracovat i video pro zájemce – zejména pro Radlice – prý je tam perfektně natočený náš druhý gól ve finálovém zápase.

Bravo, Zoufalci

(Vajgar Fans , 9. 7. 2014 9:24)

Bo sem v Mutynce byl, musim rict, ze jste byli jasne nejlepsi. Ale super, ze jste nechali domaci sahnout po letech az tak vysoko. Za rok je zlato vase, uvidíte.

Příště odroďte včas!

(Martina B., Mutyněves, 8. 7. 2014 17:15)

Super! Fakt jsem si početla. Tak se budeme těšit příští rok, snad se tým SKZ nerozpadne, to by byla škoda. Věřím, že se hráči vyzdraví a další děti odrodí včas!

P.S.: Mikina Mikuláše se bohužel nenašla…

Re: Příště odroďte včas!

(Martin Šť., 8. 7. 2014 20:46)

Zdravím a děkuji za informaci, ztrátu mikiny se podařilo doma vcelku obstojně obhájit, tedy příště můžeme opět dorazit:-).

Žádný smutek

(Fany, 8. 7. 2014 14:11)

Už to jinak neumíte
Do finále postoupíte

Tehdy, tenkrát, loni, letos
A není v tom žádný patos

Že vám zlatý pohár utek
Neznamená žádný smutek

Úspěšné jsou velice
Fotbalové Radlice!

To čumím!

(J.H., 8. 7. 2014 11:28)

Ty blázne! Lepší reportáž než z mistrovství světa v Brazílii. Jste neuvěřitelní, Zoufalci z Radlic! Respect!

Článek bude masakr

(David, 7. 7. 2014 23:25)

Článek už je takřka hotový a věřte, že to bude masakr. Už teď má přes 3000 slov. Pojal jsem to jako oslavu fotbalového umění, osudu (penaltová kapitola Bondááááá) i domácího pořadatelství. Bude to hodně v přátelském duchu, víme, že jsme byli ve finále lepší a jen ho nezvládli v hlavě (Klepák 1997, že ano...). Ale vyplakávat se z toho nebudeme. Zhmožděný palec z duelu s Leštiči už povoluje. Při psaní ho leduji pátým pivem.

Člověk se rád vrátí myšlenkami o pěknou řádku let zpět

(Martin, 7. 7. 2014 23:52)

Tak to už se článku nemůžu dočkat, člověk se vždy vrátí myšlenkami o pěknou řádku let zpět, kdy jsme o prázdninách jezdívali do Radlic, sváděli tam urputné fotbalové bitvy a pak vše probírali v hospodě. Byla to krásná léta a jsem rád, že především díky tobě, Davide, se nám daří tuto krásnou tradici držet při životě. Mikuláškovi i tvému Davidovi skoro závidím, že toto vše mají ještě před sebou. Pivko je zázračný lék, ještě jich tam pár lupni a budeš úplně zdravej:-).