Jdi na obsah Jdi na menu
 


sezona 2016 NÁVRAT NA TRŮN

KONEČNĚ ZLATO!

Kterak Zoufalci projeli osmým Jatka Cupem jako nůž jatečným prasetem

114-skz-radlice-a-jejich-fans.jpg

ZLATÁ PARTA Z ROKU 2016. Nahoře kronikářka Radlic Dáňa, vedle ní zleva Petr Holoubek, Jarin Škoda, Michal Novák, Bonda Novák, Richard "Píza" Vevera a největší ze Zoufalců Pepa. Dole letošní skvělý fotograf týmu Šampi a dále Martin Šťastný, David Šprincl, David Stehlík, týmový šofér Láďa Sláma a fanynka Linda.
 
 
Dost bylo stříber, z Jatka Cupu chceme zlato! Když začali zkraje roku 2016 spřádat Zoufalci plány na 24. sezonu své existence, měli o hlavním cíli jasno.
 
„Ahoj, kamarádi-Zoufalci! Zlato, zlato, stříbro, stříbro a ještě jednou stříbro. Co nás čeká na Jatka Cupu 2016 letos, pošesté v našich chlupatých dějinách? To se dozvíme v sobotu 2. července 2016. Napište si, hvězdy předchozích sezon, prosím tento termín do svých diářů, neb vás zvu tímto do sestavy SKZ RADLICE pro letošní ročník. Pevně věřím, že se všichni v Mutyňce sejdeme a šesté finále v řadě snad urveme a po čtyřech letech i vyhrajeme! Díky za kladné reakce!“ napsal kapitán David už koncem března zbylým sedmi hrdinům, kteří nechali v roce 2015 na mutyněvském hřišti doslova duši – ale i tak to na víc než třetí stříbro v řadě nestačilo.
 
Není divu, že Zoufalci letos tak chtěli! Chtěli víc!! Zase po čtyřech letech zažít ten slastný pocit šampionů – jako v letech 2011 a 2012.
 
 
Chtěli jsme jen podotknout…
126-opentleny-pohar-klubovymi-barvami.jpgV reakcích na pozvánku do týmu to bylo okamžitě znát. „Davide a další kamarádi! Termín zapsán a dvakrát podtržen. Věřím, že se letos nestane nic mimořádného a sejdeme se v sobotu 2. července 2016 v Mutyňce, abychom si to opět užili a ukázali, že sláva SKZ ještě nedosáhla svého zenitu!“ vylíčil Martin Šťastný, který byl stejně jako David právě u zlatých mutyněvských turnajů 2011 a 2012. „Ahoj kamarádi, turnaj už je nedílnou součástí plánovacího kalendáře naší rodiny. Takže potvrzuji účast a už teď se moc těším!“ vzkázal pro změnu Bondys, člen zlatého týmu 2012 i všech tří stříbrných 2013, 2014, 2015.
 
Snad proto, že zažili nevídaně stoupající kvalitu turnaje, byli Martin s Bondou ve svých předpovědích zpočátku trochu opatrní. Jak se ale turnaj blížil, začali oba přitvrzovat.
 
„Celé léto jsem se fotbalově šetřil, abych v Mutyňce mohl odevzdat maximum. Bude to opět tuhý boj, ale to je právě to, v čem jsme dobří!“ napsal v červnu Martin. „To snad není možný, že už je to zase rok! S radostí ještě jednou potvrzuji účast a už se moc těším. Forma je samozřejmě vyladěná právě na tento vrchol sezony, takže věřím, že to bude znát,“ přidal se Bonda.
 
 
… že nás první místo nemine:-))
Další z pamětníků stříbrné šňůry Petr Holoubek si dokonce pořídil nové šuterky. „Po loňském zničení kopaček na mutyněvském pažitu, kde jsem nechal hned sedm kolíků (možná, že je tam ještě někde z trávy motyčkou vyrejpnu), jsem si pořídil nové klasické gumáky, protože u nich mám záruku, že mi kolíky zůstanou na kopačkách. Tak se tužte a za necelé dva týdny na viděnou, ZOUFALCI!“
 
Korunu všemu pak nasadil Novas, který už během slavné dokopné za loňským turnajem v radlické chalupě č. p. 18 prohlásil, že do Mutyněvsi bude jezdit klidně do padesáti let, ale jednou ji zkrátka vyhraje.
 
Do turnaje zbývalo jen pár hodin, kdy svým optimismem definitivně pobláznil celý tým. „Formu mám jako prase, takže jsem jen chtěl podotknout, že letos už nás první místo nemine:-))“ napsal Novas do mailu ve čtvrtek 30. června, když do výkopu prvního zápasu proti Hospřízi zbývalo rovných 48 hodin...
 
 
7+1 mušketýr

097-finale-skz-radlice-vs.-lestici-4-0.jpg

Sečteno, podtrženo: skvělá nálada, dostatek zkušeností, po stříbrných letech víc než hodně elánu a odhodlání – a především: žádné omluvenky, dovolené, zranění...
 
Na mutyněvský plácek tak může 2. července 2016 vyběhnout úplně stejná sestava jako před rokem. Tedy: Píza – Bonda, David S., Jarin, Novas, David Š., Martin a Peťa.
 
A i dopolední páteční los turnaje v Mutyňce za dozoru kamer, státního dozoru i notáře dává vzpomenout na sedmý Jatka Cup 2015: do skupiny B posílá Zoufalcům stejně jako loni Hospříz, Vajgar bojz a pak jeden z radlických osudů: Leštiče. Tedy tým dříčů, který Radlicím se štěstím sebral třetí zlato ve finále ročníku 2013, aby jim přízeň vrátil v penaltovém rozstřelu o velké finále turnaje z roku 2014.
 
Je sobota 2. července 2016, 11 hodin 15 minut a my můžeme jít na to!
 
 
Základní skupina

004-skz-radlice-vs.-hospriz-5-0.jpg

SKZ RADLICE – HOSPŘÍZ 5:0 [1:0]
Komplikace na D1 a dalších silnicích vedoucích do Mutyněvsi z Brna, Prahy ba i z Jindřichova Hradce způsobují, že v době zahájení turnaje jsou na místě jen Pepa, Dáňa, Píza a jeho osobní řidič Láďa, co jede autobusem a tvrdý (tekutý) chleba má… Posádka bílé zafiry, v níž míří na Jatka Cup David, Jarin, Novas a profesionální trenérský dohled Vráťa, přistává v Mutyňce v 11:01. Dačická klika Martin, Bonda a David II v černé octavii dokonce až v 11:07. Do úvodního duelu turnaje tak na hřiště Zoufalci vybíhají doslova z aut. Není to ale nijak znát. První šanci má Novas, druhou Martin, třetí David. Hospříz sice sází na totální destrukci, brání ve čtyřech, ale když to jde, zkusí brejk: ve čtvrté minutě první, v sedmé druhý. Konec poločasu už patří jednoznačně Radlicím a více než minutový zámek korunuje po nádherné přihrávce Bondy dokonalou ranou pod víko Jarin. 1:0, poločas.

012-skz-radlice-vs.-hospriz-5-0.jpg

Druhou půli otevírá totální tutovkou kapitán David, ale tak svižně jako před dvěma roky, kdy zatížil konto Hospříze třemi brankami, mu to letos nególuje – míč mu v ložence sklouzne po levačce a končí těsně vedle tyče prázdné branky. Zoufalci ale nemusejí zoufat. Neuteče ani minuta, kdy se Novas nádherně protáhne u pravé lajny a posazuje Jarinovi na čelíčko nadýchaný centříček – 2:0. To už přetahuje radlický dres (proč je letos nafialovělý, vysvětlíme později...) přes hlavu i Petr Holoubek, který to má dneska na Jatka Cup asi o 160 kilometrů blíž než zbytek týmu, přesto přijíždí až v průběhu zápasu. O to natěšenější se svými novými kopačkami je. A ejhle! Jen vběhne na hřiště, posílá mu Novas další dokonalou přihrávku, kterou tři metry před prázdnou bránou nejde nedat – 3:0. Nové hadráky má Peťa ještě čisté, když jde po další Novasově kolmici na bránu s Davidem dva na jednoho. Už už se chystá poslat svému kapitánovi dárek, což poslední bek Hospříze pochopí, uhne k Davidovi a Petr má najednou u tyče místa akorát pro jeden balon – 4:0. Soupeř rezignuje, Novas nikoliv a má v záloze ještě jednu dokonalou asistenci pro svátečního radlického střelce: David S. se na rozdíl od Davida Š. nemýlí a dává výsledku konečnou podobu.
Branky: Jarin Škoda 2, Petr Holoubek 2, David Stehlík

016-klobasky-jedou.jpg

 

Intermezzo #1: Sedm klobás zn. Hospříz

Píza = čisté konto, zato brána soupeře zatížená ne/oblíbeným bůrem (podle toho, v které bráně stojíte, že…?) První duel letošní sezony zkrátka zvládli Zoufalci na jedničku. A dokázali, že proti Hospřízi hrají rádi – a hlavně moc dobře! Historie SKZ pamatuje se známou vesnicí u Jindřichova Hradce celkem čtyři duely. Vítězství v tom úplně prvním přispělo ke zlatu z Jatka Cupu 2011. Další tři utkání z let 2014, 2015 a 2016 zase k postupu ze skupiny. Letošní výhra 5:0 byla nejen nejvyšší, ale navíc zajímavá ještě jednou statistikou. Na mutyněvské hřiště vyběhlo, nepočítáme-li gólmana Pízu, stejných sedm Zoufalců jako loni. Z gólů proti Hospřízi se jich v minulosti radovalo hned pět: Martin, David, Jarin, Novas a Bonda. Letos se přidali zbývající dva: Petr Holoubek s Davidem Stehlíkem. Gólovou klobásku zn. Hospříz tak mají od letoška odškrtnutou všichni hráči současného SKZ. To potěší!

 
Zápasy SKZ proti Hospřízi
2011  1:0  Martin Šťastný
2014  6:2  David Šprincl 3, Jarin Škoda, Michal Novák, Bonda Novák
2015  2:0  Michal Novák, Jarin Škoda
2016  5:0  Jarin Škoda 2, Petr Holoubek 2, David Stehlík
037-pohoda-radlic.jpg
 
 
SKZ RADLICE – VAJGAR BOJZ 1:0 penalty, rozstřel 2-0
Jestli mužstvo Hospříze v prvním zápase svou obrannou půlku zavřelo, Vajgar bojz ji ve druhém duelu doslova zamkli. „Jo, zase to bude pevnost Boyard,“ je jasné Davidovi Stehlíkovi, když je půlka z prvního poločasu pryč a Zoufalci mají na kontě stále jen jednu opravdovou šanci, kterou ale Jarin zakončuje pouze do gólmana Lukáše „Kalkyho“ Kalkuse. Navíc Vajgar bojz, přes rok hlavně florbalisté z Jindřichova Hradce, hrají pořádně tvrdě, což brzy pocítí Bonda a musí střídat. Podruhé se Zoufalcům povede odemknout obranu Vajgarských minutu před poločasem, kdy kápo David vybojuje balon na půlce, pošle ho bez váhání Novasovi a ten předloží Marťasovi před prázdnou... Desetiminutovka ale končí 0:0.

021-skz-radlice-vs.-vajgar-bojz-1-0-po-penaltach.jpg

Skórem může pohnout hned zkraje druhé půle Michal, leč jeho jedovka končí těsně vedle. Ve 14. minutě se k prvnímu ohrožení branky Pízi dostává i soupeř, míří ale nad. Blíž gólu se dostává Novas, jenže přímý kop nařízený za další z mnoha faulů Vajgar bojz posílá do tyče. Totálku rozhodnout zápas za tři body má tři minutky po krásném vymíchání celé čtyřky SKZ David Stehlík, ve 100% šanci ale zakončuje do „Kalkyho“. Úplně poslední akce zápasu má nálepku „Novák na Nováka a zase zpět“. Bonda si ťukne s Michalem, ten mu pošle míč do krásné pozice, Bonda se ale rozhodne ještě jednou balon vrátit, Michal už ale střeleckou pozici přeběhne a musí se jít na penalty.
 
 
Penaltový rozstřel:

Vajgar bojz si mohou v Mutyňce 2016 nechat penaltové rozuzlení patentovat. Střelbou ze značky pokutového kopu zakončili úvodní duel s Leštiči, to stejné předvedou s Hospřízí a do penalt se štěstím dovedli i historicky druhý zápas s SKZ. Jak to dopadne?

032-skz-radlice-vs.-vajgar-bojz-penalta-jarin-1-0.jpg

První rána Vajgar bojz končí Pízových rukavicích, zato Jarin takhle s přehledem překonává Kalkyho: 1-0.

033-skz-radlice-vs.-vajgar-bojz-piza-chyta-penaltu.jpg

Píza i napodruhé desítku chytá a vypadá to, že dát mu na turnaji gól bude letos opravdu oříšek.

034-skz-radlice-vs.-vajgar-bojz-penalta-novas-2-0.jpg

Už ve druhé sérii může rozhodnout Novas a činí tak velmi suverénně. Na třetí kopy už nedojde, SKZ vítězí v rozstřelu 2-0 a bere do tabulky dva body.
 
 
 
Intermezzo #2: Jak ten ratmírovský porod naboural herní formát osmých Jatek
036-zoufalec-kouka-na-tabulku.jpgBohatý zájem o turnaj změnil dřívější systém Jatka cupů, kdy hrával každý tým s každým a SKZ Radlice přinesl tenhle asi nejspravedlivější a přitom řádně dramatický formát dva zlaté triumfy 2011 a 2012, na harmonogram dvou skupin po čtyřech, kdy dostanou vstupenku do velkého finále jen jejich vítězové. Bylo to tak loni, předloni i předpředloni. Letošní zásah Matky přírody to změnil. Přihlášený, pečlivě zapsaný a při pátečním losu turnaje do A-skupiny přidělený tým Kondorů Malý Ratmírov potkala den před turnajem šťastná událost: narození potomka jednoho z hráčů. Což však zaměstnalo oslavami celé mužstvo Kondorů. A to v duchu „krušných rán opilcových“ v sobě sobotní ráno nenašlo sílu obout kopačky. „Kondoři férově zavolali už v pátek večer, že se jim narodil malý fotbalista, tedy kapitánovi Slavíkovi a nejsou si jisti, zda to společensky ustojí. Bohužel v sobotu ráno záznamník na telefonu jasně říkal, že neustáli a museli jsme si tak poradit bez nich,“ vysvětluje Michal Bedrna z domácích Jatek. Na změny už neměli organizátoři dost času, a tak nechali skupiny tak, jak je vytvořil páteční los. Aby ale diváci nepřišli o tři zápasy, které zmizely odstoupením Kondorů ze skupiny A, rozšířili vyvrcholení turnaje ještě o vyřazovací část: semifinále mezi prvními a druhými mužstvy skupin. Pro SKZ Radlice to značí jediné: už po dvou zápasech má jisté semifinále a poslední duel skupiny vyřeší jen to, zda se v semifinále postaví domácí Mutyněvsi, nebo devatenáctiletým mladíkům, schovávajících se pod názvem FC Méďové.
 
 
SKZ RADLICE – SK LEŠTIČI 2:0 [0:0]
Do posledního utkání ve skupině vlétnou Zoufalci jak utržení ze řetězu, což nejvíc ze všeho pocítí hlava soupeřovic brankáře. Ranou ji načne Jarin a na dobrou minutu ji vyřadí z provozu Marťas. „Nemůžete místo do mojí makovice střílet radši po zemi?“ zlobí se na oko gólman. Ve třetí ložence už to kápo David po zemi řeší, podobně jako při jediné trefě SKZ ve finále s Leštiči 2013 jde na gólovku skluzem, stejně prázdnou bránu jako před třemi roky ale tentokráte míjí. A Zoufalce to může mrzet. Odpověď Leštičů je totiž přesná, Píza naštěstí vytahuje skvělý zákrok a vyslouží si potlesk osazenstva pod stanem. „Chytá skvěle, což?“ všímají si poprvé i pořadatelé turnaje. Stejně dobře s bolavou hlavou čape brankář soupeře, což už dneska asi po desáté dokonalé asistenci Novase pocítí Jarin. Zas nic. Poslední minuta patří Davidu Stehlíkovi. Nejprve pálí sice do sítě, ale té za brankou – napjaté vysoko nad. Zato za pár sekund sklepne míč před Pízou tak nečekaně, že se Richard jen ohlíží jak se pomalu kutálí… těsně vedle branky. Uff! Poločas 0:0.

047-skz-radlice-vs.-lestici-2-0.jpg

Druhá půlka začne stejně jako první. Martin zastaví útok, jde s Jarinem dva na jednoho, volí ránu a trefuje gólmana – zase do hlavy. Po dalším ošetřování se zase připomene po jedné z mála chyb obrany SKZ soupeř, ale Píza vytahuje zákrok zápasu. „Tohle měl být gól,“ vědí Leštiči. Navíc na ně padne známé a typické „nedáš = dostaneš“. Martin krásně posílá na Novase, ten střelhbitě na Bondu a prásk! 1:0 pro Radlice. „Tak jsme to konečně odemkli,“ raduje se Martin. A má pravdu. Za minutu se prosmýkne obranou Jarin a za překonaným gólmanem zvoní tyč. Další z gólovek pálí Peťa, aby další skvělou kombinaci zastavili Leštiči až na samé hranici vápna. Dobře že až za ním, protože přímák, který vzápětí sehrají Jarin s Martinem je skvostný – 2:0. Pro Martina Šťastného, druhého nejlepšího střelce radlických dějin, je to opravdu šťastná chvilka. Vždyť se za SKZ trefuje po dlouhatááánských čtyřech letech: poprvé od gólu Ratmírovu na zlatém Jatka Cupu 2012. Nikdo si gól nezasloužil víc, Martine! Na závěr úřaduje hlavně Peťa Holoubek. Nejprve trefuje další tyčku zápasu a po skvělém zátahu Novase na pravém křídle a milimetrovém pasu před prázdnou bránu na už napřahujícího Davida strká do přihrávky Michala svou stále novotou zářící kopačku a bere kapitánovi jistý gól. Zoufalců to vadit nemusí. Vítězí 2:0 a chystají se na zápas dne. Semifinále s Medvíďaty.
Branky: Bonda Novák, Martin Šťastný
 

060-treti-kolo-vysledku.jpg

 
SKUPINA A
SK Jatka Mutyněves – FC Méďové 2:1 po penaltách, SK Jatka Mutyněves – Hasiči Blažejov 8:1, FC Méďové – Hasiči Blažejov 2:1. Mužstvo Kondoři Malý Ratmírov odstoupilo těsně před zahájením turnaje.
 
1. SK Jatka Mutyněves   10:2     5
2. FC Méďové                3:3       4
3. Hasiči Blažejov           2:10     0
 
 
SKUPINA B
SK Leštiči – Vajgar bojz 2:1 po penaltách, SKZ Radlice – Hospříz 5:0, SKZ Radlice – Vajgar bojz 1:0 po penaltách, SK Leštiči – Hospříz 2:0, SKZ Radlice – SK Leštiči 2:0, Hospříz – Vajgar bojz 3:2 po penaltách.
 
1. SKZ Radlice    8:0         8
2. SK Leštiči       4:3         5
3. Vajgar bojz     3:6         3
4. Hospříz          3:9         2
 082-spokojeni-pepa-s-danou.jpg
Skupina vyšla. Medaile ale ještě jistá není, vědí fanoušci...
 
 
Intermezzo #3: Jó, když nám bylo osmnáct
064-setkani-zoufalcu-z-90.-let.jpgFC Méďové, soupeř Zoufalců pro semifinále, si svůj název zvolilo stylově. Vždyť jde sakum prdum o fotbalové jindřichohradecké mladíky ročníku narození 1997/1998. Tedy z let, kdy všichni Zoufalci už vesele kopali do meruny. A mnozí z nich to dokonce činili v barvách SKZ Radlice. Stačí pohledět na snímky. V Mutyněvsi 2016 se takhle fotí David, Sněhulák a Píza, kteří patřili k neodmyslitelným základním kamenům prvních sezon Sportovního Klubu Zoufalců. David a Sněhulák, hrdinové Jatka Cupů  2012 či 2014, hrdě nastupovali v základní sestavě Radlic už v letech 1993 a 1994. Petr Snížek, na nejstarším snímku ležící dole se svým originálním oranžovým balonem a stylovými džínovými brankařskými kraťasy, odchytal za SKZ čtyři z pěti střetnutí premiérové sezony 1993 a v té druhé s letopočtem 1994 hájil branku Radlic hned v šesti zápasech. Za SKZ nastoupil i ve zmíněném rodném či plodícím roce Méďů 1997.
zoufalci-1994.jpgTo už měl za sebou přes desítku startů za Zoufalce i Martin Šťastný, kterého najdete úplně vlevo na dolním snímku po vítězství Radlic 11:1 ve Volfířově 1997, kdy Zoufalci oblékali žluté dresy. Ostatně Martin i Píza se potkali v úplně prvním oficiálním dresu Radlic oranžové barvy během slavné třetí sezony 1995. Oba kupodivu na hrotu útoku, do branky se Píza přesunul až v novém století. Mimochodem právě v roce 1995 vsítili Martin i Richard své první góly za SKZ. Marťas se trefil poprvé v úvodním duelu léta 1995 s Křídlovickou Brno (8:1), Píza o pár dní později ve třetím zápase třetí sezony proti stejnému soupeři (7:3) na stejném hřišti na radlickém kopci za hospodou „U Zoufalce“. Navrch Píza patřil mezi hrdiny jednoho z největších dramat tehdejšího léta, výhry 9:8 po penaltách, kdy zatížil konto moravského soupeře dvěma góly. No a kapitán David, který v tomto dramatu skóroval hned čtyřikrát? Ten v letech 1993-1997 odehrál všech třicet osm zápasů radlických Zoufalců. Začínal totiž už v roce 1993 v pamětním modro-žlutém dresu s číslem 89 na zádech právě coby osmnáctileté fotbalové medvídě, jak můžete vidět na nejstarší dochované fotce Zoufalců. Shodou náhod stejné triko v roce 1997 ještě dobře sloužilo brankáři Romanu Soudkovi, vidíte ho na zmíněném snímku z Volfířova - David se schovává vpravo v šátku, tehdy nezbytné pomůcce skrývající při hře jeho dlouhé vlasy. Tak, FC Méďové, soupeři náš semifinálový, takhle váleli Zoufalci, když vy jste se teprve chystali mrknout na svět. Kdo bude válet 2. července 2016?

zoufalci-1997-po-vyhre-ve-volfirove-11-1.jpg

 
 
Semifinále
SK JATKA – SK LEŠTIČI 0:1 [0:1]
Ještě než vyběhnou na trávník druhého semifinále Zoufalci a Méďové, narodí se v tom prvním velké překvapení. Jatka až dosud předváděla na domácím turnaji víc než slušný fotbalový výkon. Médi sice Mutyněvští ve skupině porazili až na penalty, ale v zápase měli daleko více ze hry a vítězství si zasloužili. No a druhý zápas a výhra 8:1 s Blažejovem mluví za vše. Do zápasu s Leštiči ale nastoupili Jatkaři zcela bez energie, bez pohybu... „Zřejmě jsme si mysleli, že vítězství přijde samo. Jenže jsme si celkem rychle dali vlastní gól a místo, aby nás situace vyburcovala, pokračovali jsme ve zcela bezkrevném výkonu. Na konci jsme se pak místo pořádné hry dokonce začali věnovat diskuzi s rozhodčím, a tak bylo po nadějích zcela. Zaslouženě jsme prohráli a bylo po touze na celkové vítězství v turnaji,“ zhodnotil vyřazení jasného favorita prvního semifinále Michal Berdna z domácího celku.
 
 
SKZ RADLICE – FC MÉĎOVÉ 2:0 [1:0]

068-semifinale-skz-radlice-vs.-fc-medove.jpg

To Zoufalci přistupují ke druhému semifinále úplně jinak. S pokorou k soupeři, který má před vyřazovacím zápasem ze všech semifinalistů nejdelší pauzu. Tráví ji poctivě ve stínu, daleko od pípy, s vodou a kolou po ruce. Navrch se Méďové udržují ve fotbalové kondici bagem a protahováním. Však díky tomu do semifinále vlétnou ve velkém stylu a mají první loženku zápasu – Píza vytahuje parádní zákrok. Ač by tomu důležitost střetnutí napovídala, žádná opatrnost se nekoná a Zoufalci brzy reagují. Bonda vyváží po levé lajně balon přes půl hřiště až za posledního beka a kolem vybíhajícího gólmana posílá Jarinovi skvělou přihrávku před prázdnou branku: jednačtyřicetiletý radlický matador ale nedá dorážce potřebnou razanci, balon se sune do branky příliš pomalu, navíc se odrazí od tyče a to už je gólman Méďů zpátky – a z vedení, které už už viděli všichni Zoufalci i jejich fanoušci, není nic. FC Méďové jsou ze všech letošních soupeřů Radlic jasně nejnebezpečnější dopředu, vzadu jim to ale skřípe, takže brzy si Zoufalci vypracují gólovku č. 2. Vedení má na kopačce Martin, ale ani on na mladého brankáře nevyzraje. Napotřetí to však vyjde! Zlomový okamžik „kdo dá první gól“ na sebe vezme muž, který až dosud rozdával výhradně přesné přihrávky: Novas. Bryskně se vytáhne od levé lajny, napřáhne a nádherná prudká střela se třepetá v síti – 1:0. A protože objektiv mladého fotografa Šampiho je v Mutyňce 2016 vážně pohotový, vstupuje tento stisk spouště v okamžiku Michalovi gólové střely mezi nejslavnější snímky bohatého fotoarchivu SKZ Radlice. Tady je:

070-semifinale-skz-radlice-vs.-fc-medove---novas-naprahuje-a-vedeme-1-0.jpg

Méďové nemají na co čekat, prohrávají 0:1 a zbývá jim jen deset minut. Však také do druhé půle vletí zostra. Píza má ale ruce i nohy připravené a dvě hodně slibné šance s bravurou likviduje. Zoufalci se drží zpět, jedinou střelu v první pětiminutovce po změně stran obstarává Jarin, jinak Radlice urputně brání. „Dát tak pojistku z protiútoku,“ modlí se radlický minikotel. Po chvilce se tak skoro stane díky výpadu dvou nejzkušenějších Zoufalců: Martina s Davidem, kteří si tímto semifinálovým zápasem připisují už 45. respektive 92. start za Radlice. Martin to udělá u levé hranice vápna fantasticky a posílá Davidovi skvostnou přihrávku, kapitán Radlic ji však ve svůj 167. gól za SKZ, ale především v pojistku finále Jatka Cupu 2016 nepřetaví. Podobně jako o minutu později druhý z Davidů, který poloodkrytou bránu přestřelí. A Zoufalce to může mrzet! Do konce semifinále chybí tři a půl minuty, když si Méďové vypracují největší šanci zápasu: útok rozehrají rychle doprava, forvard bez rozmýšlení pálí, Píza naštěstí vytahuje míč o deset čísel nahoru – a ten trefuje břevno. Tak to bylo o fous! Nic naplat, ke slovu musí přijít muž semifinále: Novas. Chybí sto sekund, když potěší diváky efektními nůžkami, jimiž posílá míč jen těsně nad branku. A běží už poslední minuta, kdy sám dokonale vymíchá obranu Méďů i s brankářem, jehož si vytáhne až za vápno, ten tak nemůže použít ruce a Michal to zdvojenou kličkou levá-pravá využívá a posílá míč do sítě – 2:0. Soupeř věší hlavy, sudí píská konec, Radličtí zvedají ruce. Pošesté v řadě budou hrát na Jatka Cupu o zlato!
Branky: Michal Novák 2

080-semifinale-skz-radlice-vs.-fc-medove-2-0.jpg

 

 

Intermezzo #4: Jak dal Novas dva parádní góly se sponkami a sovičkou v kopačkách
081-intermezzo-novas.jpgNení sporu o tom, kdo SKZ Radlice poslal do šestého boje o zlatý grál. Mužem zápasu, nejlepším hráčem semifinále byl jednoznačně Michal Novák. Na letošní Jatka Cup se vydal s nebývalou touhou vyhrát, dost měl stříber, ač i ta dokázal slavit v Radlicích opravdu zlatě. Letos ale nejenže natlačil do zbytku týmu optimismus, především však vybrousil svoji formu právě na 2. červenec 2016. Celou skupinu to dokazoval nádhernými pasy na své spoluhráče. Góly – to koření fotbalu – si ale, nepočítáme-li střelu z penaltového puntíku s Vajgar Bojz, schoval až na semifinále. Obě jeho trefy, jedna hezčí než druhá, vstoupí do zlatého fondu SKZ Radlice. Avšak nikdo, ani Michal sám, netušil, jaké talismany mu ke gólům č. 6 a 7 v dresech SKZ Radlice pomohly. „Koukněte, co jsem měl celý den v kopačce! Dívčí sponka do vlasů. To mi tam musela dát holka!“ smál se v klubku radlických spoluhráčů po semifinále, když odkládal svou pravou kopačku, co rozhodla o osudu jindřichohradeckých Méďů, na pár desítek minut do chládku. „Ježišmarjá, koukejte, ona je tam ještě druhá. Pěkná sponečka, se sovičkou! No, přinesla nám štěstí,“ dorazil Novas se smíchem i nejmenší fanynku SKZ Radlice Lindu, toho času bez sponek. „Od semifinále Zoufalců s Médi jsem očekával drama a byl jsem zvědavý, jak dopadne. Oba týmy se ve skupinách prezentovali fotbalovostí a bylo jasné, že oba si brousí zuby na celkové vítězství, zvláště po zaváhání domácích v zápase s Leštiči. Radlice ale hlavně díky hráči s číslem šest zápas zvládly s přehledem a v tomto důležitém utkání jasně zvítězila zkušenost nad mládím,“ komentoval především výkon Michala Nováka jeho jmenovec Michal Bedrna z Mutyněvsi. „Michal je zkrátka fotbalový zabiják. A hlavně miluje velké zápasy, právě v nich dává důležité góly. Je to rozený vítěz,“ přidává pohled na svého spoluhráče podobný fotbalový virtuos Martin Šťastný.
 
 
 
O konečné 5. místo

VAJGAR BOJZ – BLAŽEJOV 2:0 [1:0]

Tohle se jen tak nevidí. Ač turnajem létaly výsledky jako 5:0, 0:5, 8:1, jindřichohradečtí Vajgar bojz, kteří jako jediní na turnaji obrali Zoufalce o bod, dovedli všechny tři své zápasy ve skupině k penaltám. Všechny tři rozstřely prohráli, díky třem bodům si ale na rozdíl od dvoubodové Hospříze vybojovali právo startu v duelu o pátou příčku na osmém ročníku Jatka Cupu. Znovu se mohli spolehnout na skvělý výkon brankáře Lukáše „Kalkyho“ Kalkuse, jehož se v minulosti snažili lanařit do svého týmu i radličtí Zoufalci. Lukáš, jenž si v týdnu před turnajem vyměnil několik SMS-ek s kapitánem SKZ Davidem, předvedl opět famózní představení, soupeři nedovolil jediný gól. A protože jeho spoluhráči si ještě něco málo střeleckého prachu schovali, okořenili Vajgar bojz své jednoznačně nejlepší vystoupení za dobu, co se účastní Jatka Cupů, ve zcela zasloužené konečné páté místo na turnaji.
 
 
Zápas o bronz
SK JATKA – FC MÉĎOVÉ 5:0 [3:0]
A pak že se historie neopakuje! Vždyť Jatka i Méďové spolu svedli i loňský duel o třetí místo na turnaji. Zatímco před rokem šli Medvídci do utkání o bronz jako favorité, letos to neplatilo. Vzhledem k viditelnému posílení sestavy Jatek, dosavadnímu průběhu turnaje i faktu, že radličtí hráči mladý tým Medvídků ve druhém semifinále utahali víc než hodně, sázeli Zoufalci i ostatní diváci jednoznačně na domácí. A tenhle předpoklad se začal plnit hodně rychle, když po závaru před bránou zavěsil nechytatelně Hugo starší. Za chvíli se podařilo přidat domácím druhý a třetí gól, čímž se pro Médi proměnilo střetnutí o bronz v největší debakl, jaký kdy na Jatka Cupech zažili.
 

090-finale-skz-radlice-vs.-lestici.jpg

Intermezzo #5: F jako fialová, F jako finále
Už jsme ji tu dneska zmínili – věrnou fanynku Lindu, jež celým svým dětským srdcem prožívala předloňské i loňské stříbrné tažení Zoufalců šestým a sedmým Jatka Cupem. Pochopitelně dorazila na turnaj i letos. Samozřejmě že i ona chtěla konečně prožít zlatý sen. Zatímco dospělí skládali kombinace, kdo s kým by se měl potkat ve velkém finále, fotbalovou logikou, Linda na to šla od lesa. „Které písmeno patří k finále, no? F přece! A které týmy tady mají F, tedy fialové dresy? Zoufalci a Leštiči. Takže spolu budou hrát finále. A vyhrají Radlice, protože Leštiči je mají moc tmavě fialové. A tmavá znamená smutek,“ byla se svou vizí pro turnaj rychle hotová Linda. Sama ale poctivě a celý den vyznávala klasické klubové barvy SKZ Radlice: černou čepku, oranžové triko a bílou vlajku. S ní Linda nastoupila ke hřišti i pro rozhodující zápas dne: k „F“ jako finále. Duelu o zlato, který bude zároveň 110. zápasem historie SKZ Radlice. Ten desátý v roce 1994 skončil pro Zoufalce historicky nejvyšším vítězstvím 26:4. Ten stý historicky nejvyšší porážkou 1:5. Jak to bude, když se 100 a 10 spojí?
 
 
 
Finále Jatka Cupu 2016

095-finale-skz-radlice-vs.-lestici-4-0.jpg

SKZ RADLICE – SK LEŠTIČI 4:0 [2:0]
Je 2. července, šestnáct hodin a deset minut. Leštiči a Zoufalci nastupují k velkému finále, podruhé v dějinách Jatka Cupů. Jde totiž o reprízu bitvy o zlato z ročníku 2013. I tehdy měly Radlice za sebou skvělý turnajový den, v předchozích zápasech nedostaly jediný gól, poločas finále vyhrály gólem Davida Šprincla 1:0. Ale pamatujete: souhra nešťastných okolností, známá historie přímáku rozehraného Leštiči bez píšťalky a nakonec porážka 1:2… To se letos nesmí opakovat! Nebude. Zoufalci nastupují k finále sebevědomí, přitom pokorní. Koncentrovaní, přitom nabuzení. A je to okamžitě vidět. Sedmá sekunda finále a Novas nádhernou střelou těsně míjí vingl! Padesátá vteřina, Martin vyjíždí středem, pálí – a za gólmanem Leštičů zvoní tyč! Dvě tutovky a brankář soupeře si ještě nesáhl na balon. To Píza ano, ale nijak se s ním nemazlí a nádherným výhozem ho posílá dopředu osamocenému Jarinovi – 1:0! Ze zápasu přitom uplynulo teprve osmdesát sekund. Zoufalci, vědomí si ošemetnosti vedení 1:0 z finále proti Leštičům 2013 i proti Jatkám 2014, dál mačkají Leštiče jak citrón. Netopí se v kombinacích, pálí ze všech pozic. Jednu z takových ran Martina Šťastného vyráží v páté minutě brankář Leštičů jen s velkou námahou před sebe – přesně tam, kde stojí David Stehlík. Doklepnutí, 2:0, nástup jako hrom. „Žádné zvolnění,“ nařizují si ale Zoufalci a bránu u stanu zasypávají dalšími střelami a dorážkami. Když po té poslední v první půli odchází kápo David k lavičce na poločasovou poradu se zdviženou hlavou, zatímco trojka Leštičů zakládá únavou ruce v bok, je zřejmé, že počtvrté v řadě už SKZ Radlice finále neprohrají.

097-polocas-finale.jpg

Druhá půle je pro Zoufalce paradoxně asi nejsnadnější desetiminutovkou turnaje. Leštiči jsou smíření s osudem těch, co si oblékli tmavofialové dresy. Na hřišti dál září ty světlefialkové a jedna skvělá kombinace střídá další, ještě hezčí. Na konci první je David, druhé Petr, třetí Bonda, čtvrté Martin. Po té páté, kdy Jarin nádherně uvolňuje Novase, už se třepetá míč v síti. Leštiči čekají na závěrečný hvizd a fanoušci Zoufalců vlastně taky. Jejich oko ale ještě stihne pohladit nádherný slalom Škoďáka, který ani nemusí střílet: balon doveze až do branky – 4:0. Radlice dokonce překonávají výsledek 4:1 ze zlatého finiše proti Veselému mixu na Jatka Cupu 2011. Už i sudí se dívá na stopky. A když poslední střela vyletí vysoko nad ochrannou síť do stromu nad hlavním stanem, mačká je dneska naposledy. Po míči letí k azurově jasnému nebi i ruce osmi hrdinů a páry dalších od Zoufalců kolem hřiště. Povedlo se to! Vítězem Jatka Cupu se po čtyřech letech stává zase hrdý tým SKZ RADLICE!
Branky: Jarin Škoda 2, David Stehlík, Michal Novák

096-finale-skz-radlice-vs.-lestici-4-0.jpg

 
Konečné pořadí Jatka Cupu 2016
1. SKZ RADLICE
2. SK Leštiči
3. SK Jatka Mutyněves
4. FC Méďové
5. Vajgar bojz
6. Hasiči Blažejov
7. Hospříz
 

111-zlati-zoufalci.jpg

Máme ho aneb Jarin, David, Bonda, Novas, David II, Petr, Píza a Martin s pohárem za 1. místo na Jatka Cupu 2016!

 
 
Intermezzo #6: Zeď na čtyři? P.Í.Z.A.
Radlice a Jatka Cup, to je tradičně hlavně skrz naskrz kolektivní výkon. Bez honby za soškou pro nejlepšího střelce, bez výčitek za chyby. Není divu, že na Sportovní Klub Zoufalců – navzdory tomu, že jde o jasně nejúspěšnější tým posledních šesti let na tomto turnaji – moc často individuální cena nevybude. Zoufalci se jí nedočkali, ani když Jatka Cup v roce 2011 vyhráli, nevyšla na ně loni ani předloni, kdy se dostali do finále. Letos ale organizátoři nemohli jinak. „Protože to, co předváděl gólman Radlic, nemělo obdoby. Vždyť přepsal brankářské statistiky našich turnajů. Neobdržel jediný gól!“ připomíná Michal Bedrna neskutečnou bilanci Richarda Vevery: pět zápasů = pět vychytaných nul. Čapnul dokonce obě rány Vajgar bojz v penaltovém rozstřelu ve skupině. „Předvedl své jasně nejlepší léto v dějinách SKZ Radlice. Vystavěl v naší brance zeď. Zeď na čtyři. Značka P.Í.Z.A,“ hodnotí kapitán Zoufalců David Šprincl. Velkého sympaťáka z Vysočiny přivedl do klubu v roce 1995. Jako hráče do pole. Skvělých brankářů tehdy měly Radlice dost: Sněhuláka, Smutňáka, Majkla… Píza přijel tehdy do Radlic na víkend a zůstal v nich skoro dva měsíce. Bavil hospodu, balil holky (no dobře, hlavně jednu) a vstřelil své jediné tři góly za SKZ. Jeho dres oblékl znovu po osmnácti letech. Už jako brankář a debut měl skvělý: první zápas proti Jihlavě – nula. Druhý proti Sokolnicím – nula. Na výhru v turnaji to tenkrát ještě nestačilo, Radlice skončily v boji O pohár starosty obce Hradišťko 2013 bronzové, ale Píza tehdy ukázal svou třídu a zajistil si místo jedničky na další bitvy. A z nich už bral čím dál cennější kováky. Za rok v Hradišťku 2014 pomohl vytáhnout Zoufalce ke zlatu, loni v Mutyňce do finále, no a letos? To byla Richardova exhibice. Po Sněhulákovi a Majklovi se i Píza stal nejlepším brankářem Jatka Cupu. „Kromě toho si získal naše velké sympatie, když s námi po turnaji setrval, popil pivo a pobavil publikum. Zas ho u nás rádi uvidíme,“ řeší i za Zoufalce jasnou brankářskou otázku pro Jatka Cup 2017 jeho organizátor Michal Bedrna.
Píza a SKZ Radlice
Sezona 1995: Tři zápasy = tři vítězství = tři vstřelené góly
Hradišťko 2013: Čtyři zápasy = dvě nuly = bronzová medaile
Hradišťko 2014: Čtyři zápasy = pes, dítě = zlato č. 1
Mutyňka 2015: Čtyři zápasy = tři nuly = stříbro
Mutyňka 2016: Pět zápasů = pět nul = zlato č. 2

103-...-se-stava-piza.jpg

Nejlepší brankáři Jatka Cupů
2012 Petr „Sněhulák“ Snížek SKZ Radlice
2013 Michal „Majkl“ Hofbauer SKZ Radlice
2014 Ondřej Přibyl SK Leštiči
2015 Václav Prinz SK Jatka Mutyněves
2016 Richard „Píza“ Vevera SKZ Radlice
 
 
 
 
Ohlasy zlatého turnaje
Slovo kapitána
109-hrdy-kapo.jpgDavid Šprincl, vítěz Jatka Cupů 2011, 2012 a 2016, stříbrný z let 2013, 2014, 2015: Tak jsme to zlato do Radlic přivezli! Čepejřil jsem se letošním výběrem SKZ před turnajem, přiznám to i po něm: po třech nejtěsnějších možných porážkách ve finále posledních tří ročníků jsme chtěli zlato. Chtěli jsme ho strašně moc! Všichni. O to snazší pro mě bylo poskládat tým SKZ 2016. Poprvé v dějinách našeho skvělého klubu se stalo, že jsme nastoupili v navlas stejné sestavě jako v předchozí sezoně (no dobře, navlas ne, nějaké vlasy nám za ten rok vypadaly). Nepotřebovali jsme žádné posily, vsadili jsme na kvalitu loňského parádního týmu, vynásobenou touhou všech osmi Zoufalců stříbrné jatečné prokletí konečně zlomit. Píza se dokonce v pátek vzdal pivního tahu, na turnaj se vyspal, ráno v Mutyňce, kam dorazil první, si dal jen tři startovací z ucháče a pak předvedl svůj nejlepší výkon za Radlice. No a my v poli? Vykašlali jsme se na bolest minulých let – přemíry zbytečných kombinací až do kuchyně – víc stříleli, poctivě bránili a hlavně věřili ve vlastní síly. Taky nám to tam padalo. Jak ukazuje přehled níže, dali jsme ze všech šesti našich účastí na Jatka Cupech nejvíc gólů, poprvé žádný nedostali. Ale z čeho mám úplně největší radost? Až na Peťu jsme se všichni konečně sešli po turnaji v Radlicích, moc si pochutnali na zlatavém moku (nevím jak vy, já jich platil osm) na zahrádce hospody, které už asi nikdy neřekneme jinak než „U Zoufalce“, Píza vytáhl zelenou, na stůl jsme si k tomu postavili všech devět pohárů, kterými jsme Mutyňkami a Hradišťky ve druhém desetiletí obohatili naši poličku slávy na č. p 18, kde jsme to s Pízou, Novasem či Vráťou táhli přes půlnoc a s Jarinem, Pepou a Dáňou až do nedělního svítání. Už teď se těším, jak si tohle všechno za rok – v sezoně SKZ Radlice s pořadovým číslem 25 – s vámi všemi, moji kamarádi, zopakuju!

115-slavime-v-radlicich.jpg

Skóre Zoufalců na Jatka Cupech
2011 13:9  1. místo
2012   9:2  1. místo
2013   8:2  2. místo
2014 12:6  2. místo
2015   5:3  2. místo
2016 14:0  1. místo
 
 
Martin Šťastný, vítěz Jatka Cupů 2011, 2012, 2016 a stříbrný z roku 2015: Byl to supervydařený den Zoufalců. Jakoby nám vše hrálo do karet a výsledné skóre je naprosto výmluvné, možná až neopakovatelné. Nicméně teď je potřeba si ten blažený pocit dokonale užít. Díky vám všem za parádní nejen fotbalový zážitek, velké díky pak Davidovi, který je zosobněnou tradicí a srdcem SKZ, čímž může náš klub psát již 24. sezonu své existence! Moc se těším na setkání v příštím roce a za Dačičáky si dovolím slíbit, že tentokráte s odjezdem opravdu nebudeme spěchat :-).
 
 
 
Gratulace bývalých (a budoucích?) Zoufalců
Erik „E-33“ Doležel, vítěz Jatka Cupu 2011: Hej, hezky!!! SKZ projel turnajem bez inkasovaného gólu. Jak nůž jatečným prasetem. Tak se to na Jatka Cup sluší a patří. Zdarec a něgdy příště! Er.
 
Petr „Sněhulák“ Snížek, vítěz a nejlepší brankář Jatka Cupu 2012: Děkuju Davidovi, že i když ne do branky, tak mě i tak letos do Mutyněvsi přizval. Přijel jsem se podívat moc rád. No a konečný výsledek? Krásný!
 
Martin „Šlápi“ Šlápota, vítěz Jatka Cupu 2011: Tak po letech zase zlato. Super, gratuluju! Škoda, že jsem o termínu letošní Mutyňky nevěděl. Byl jsem na chatě v Ratmírově a mohl tam být s vámi. Příští rok se hlásím!
 
Roman Soudek, brankář SKZ Radlice z let 1997, 2000, 2001 a 2002: Tož velká gratulace SKZ-válečníkům k dosaženému vítězství. David mě pozval, ale švára slavil čtyřicátiny, jinak bych nechyběl.
 
 
 
Jatka Cup v médiích
JINDŘICHOHRADECKÝ DENÍK 9. ČERVENCE 2016

skz-v-deniku.jpg

 
Pohled finálového soupeře
Leštič: Velká gratulace k předvedenému, opravdu fotbalovému výkonu a „návratu na trůn“. Hráli jste skvěle a prim v turnaji vám patří zaslouženě. Tým Leštičů však nebyl kompletní. Kdyby tomu tak bylo, tak byste se ve finále rozhodně více nadřeli. Ale na kdyby se nehraje... Každopádně jsem zvědavý, jestli za rok obhájíte.
 
 
 
Pohled hlavního organizátora turnaje
Michal Bedrna, SK Jatka Mutyněves: Vše bylo, ale také nebylo jako každý rok. Hráli jsme zase první sobotu v červenci, klobásy opět výborné, pivo teklo proudem – padlo jich na čtyři sta, atmosféra fajn. Nepřijel pražský Motorlet, tradiční účastník posledních let. Nově ale dorazili Hasiči Blažejov v čele s kapitánem Alešem Martínkem, který tak oslabil domácí celek. Na druhou stranu Bedrna mladší ukončil hostování v Motorletu a posílil SK Jatka. Tedy těch „nebylo“ bylo nakonec docela dost. Počasí bezvadné, 25° C a mírný vítr. Pršet začalo až v pozdních večerních hodinách, to jsme již pouze tancovali ve stanu a nevadilo nám to. Ve finálovém utkání byli jasným favoritem Zoufalci z Radlic, a to také bezezbytku potvrdili. Leštiči na větší odpor již zjevně neměli morální ani fyzickou sílu a tak bylo finále až příliš jednoznačné. O to víc mrzelo naše nečekané zaváhání v semifinálovém souboji s Leštiči, neboť si dovolím tvrdit, že bychom byli Zoufalcům výraznějším soupeřem a při podpoře našeho kotle to mohlo být pravé finálové drama. Na kdyby se ale nehraje, prohráli jsme si to sami. Gratulace Zoufalcům, kteří po několika letech se stříbrem opět dosáhli na zlato. Jejich brankář pak po zásluze dostal cenu pro nejlepšího gólmana, neboť přepsal brankářské statistiky turnaje. Neobdržel jediný gól! Kromě toho si získal i naše velké sympatie, když s námi setrval i déle po turnaji, popil nějaké to pivo a skousnul klobásku. V tomto ohledu speciálně děkuji našim ženám právě za skvělé klobásy. Dále Petrovi Kubíčkovi za pivo, Monice Vítečkové za dort pro opět čtvrté Médi, panu starostovi a Obci Blažejov za celkovou podporu. Honza Havel Mutyňku zase skvěle upravil, ostříhal, obec zajistila i toaletu a stoly do stanu, což bylo bezvadné. Těšíme se na příští rok a snad i vy. Bude to již IX. ročník a tedy předzvěst velkého výročí. Pro všechny účastníky pak doplňuji, že stan byl i letos otevřený až do ranních hodin. Do pozdních večerních s námi byli Leštiči. Poměrně slušně dlouho setrvali i hráči z Hospříze a Hasiči Blažejov. Chvíli i pár zástupců Vajgar bojz a zmiňovaný brankář z Radlic. Kdybyste příště chtěli setrvat i další, budeme určitě moc rádi a budete vítáni!
 
 
 
 
 
Hodnocení zlatých Zoufalců 2016
očima Martina Šťastného

112-tihle-to-vybojovali.jpg

1 Richard „Píza“ Vevera
Nečekaný král a hrdina Mutyňky 2016. Dokázal to, co nikdo nikdy před ním, za pět zápasů za sebe nepustil jedinou střelu! Chytal bez váhání, soupeřům nepovolil jediný úspěch. Při volbě, kdo bude nejlepším gólmanem turnaje, usnadnil pořadatelům rozhodování. Na hřišti i mimo něj ohromně sympatický a milý člověk, který se svým věrným řidičem Láďou neváhal přijet oslavit úspěch Zoufalců do místa, kde se slavný klub zrodil a kde Píza strávil před jednadvaceti lety celé léto včetně zápasů za SKZ – do jihočeských Radlic.
 
2 David „Kápo“ Šprincl
Vůbec největší Zoufalec, kterého není možné adekvátně docenit. Je to právě on, kdo stojí už 24 sezon za existencí Sportovního Klubu Zoufalců. Jedinečný motivátor a kamarád, jehož rukou navíc vznikají neuvěřitelné reportáže a příběhy spojené s působením Zoufalců. Nebýt Davida, SKZ již patrně neexistuje. Ačkoliv pracovně i rodinně zaneprázdněn, vždy si po turnaji ještě najde čas popsat neuvěřitelně originálním a chytlavým způsobem pouť Zoufalců. Život je mimo jiné o zážitcích a vzpomínkách, o pocitu sounáležitostí a kamarádství, David je ten, kdo tyto hodnoty dokáže zrealizovat a po roky udržovat. Díky za to, kapitáne!
 
3 Jaroslav „Jarin“ Škoda
Zoufalec, který vyniká zkušeností a fotbalovou chytrostí. Společně s Novasem tvoří superdvojku, která drtí soupeře. Pobyt těchto dvou na hřišti nevěští pro tým na druhé straně nic dobrého.
 
4 David „Slalom“ Stehlík
Jeden z trojlístku Dačičáků v sestavě SKZ. Stejně jako Bonda, i on se stal (zprvu možná až nečekaně) stabilní posilou Zoufalců. Pokud může, vždy rád přijede a na hřišti odvede maximum. Povahově spíše klidný sympaťák, který ale rozhodně nemá problém oslavit zlato!
 
6 Michal „Novas“ Novák
Fotbalový zabiják. Miluje velké zápasy, které jsou pro něj výzvou a dává v nich důležité góly. Nic nevypustí, je to rozený vítěz, který nechce prohrát. Konečným hvizdem však nikdy nekončí, nemá problém řídit taktovku i v průběhu oslav. Zkrátka Zoufalec, kterého by člověk pohledal.
 
7 Martin „Marťas“ Šťastný
S klubem Zoufalců spojil část svého života, již přes dvě desítky let bojuje po boku svých kamarádů a pokud může, nikdy si nenechá ujít čest hrát za SKZ. V roce 2016 konečně po dlouhém čekání prolomil střeleckou smůlu. Vše kolem radlického klubu pro něj má silnou hodnotu: není to pro něj jen fotbal, jsou to zážitky a vzpomínky. Být členem SKZ a sdílet s ním jeho historii i budoucnost je pro něj obrovsky cenné.
 
9 Petr „Peťa“ Holoubek
Patrně největší dříč a srdcař, který kdy oblékal dres SKZ Radlice. Borec, jenž se nikdy nešetří, jede vždycky nadoraz. Navíc bezva kamarád, prototyp správného Zoufalce.
 
10 Bohumír „Bonda“ Novák
Těžko hledat větší stálici sestavy Radlic posledních sezón, počtem odehraných zápasů už atakuje nejvyšší příčky! Na hřišti standardně jistý a klidný. Chlap, který nezklame: když jednou potvrdí účast, nic jej nezastaví.
 
Naši fanoušci
V Mutyňce hráč navíc, bez diskuze! Dáňa a Pepa – to jsou již tradiční opory, bez kterých si lze zápasy Zoufalců jen stěží představit. Představují neúnavný hnací motor a milou podporu. V Radlicích pak poskytují služby nejen v podobě ubytování a stravování. Bez nich to prostě nejde! Byli u zrodu klubu a patří k němu i po dlouhých 23 letech. Jsme za ně moc rádi a patří jim obrovské díky za vše, co pro SKZ udělali. V Mutyňce ale nebyli jen oni. Linda mávala vlajkami, Šampi fotil, dorazil Sněhulák a pro rok 2016 rozšířil fanouškovskou základnu nově i Vráťa: byl od první do poslední minuty všech zápasů na lavičce SKZ, radil, fandil, povzbuzoval. Při poturnajových oslavách patřil k těm nejvýraznějším. Patrně jeden z dalších poctivých Zoufalců, co, Vráťo?

121-nocni-oslava.jpg

 
Medailisté Jatka Cupů
III. ročník 2011
1. SKZ RADLICE
 2. Veselý mix
3. Motorlet Praha
 
IV. ročník 2012
1. SKZ RADLICE
2. Sqvadra Jindřichův Hradec
3. Motorlet Praha
 
V. ročník 2013
1. SK Leštiči
2. SKZ RADLICE
3. FK Jindřichův Hradec
 
VI. ročník 2014
1. SK Jatka Mutyněves
2. SKZ RADLICE
3. SK Leštiči
 
VII. ročník 2015
1. FK Bulánci
2. SKZ RADLICE
3. SK Jatka Mutyněves
 
VIII. ročník 2015
1. SKZ RADLICE
2. SK Leštiči
3. SK Jatka Mutyněves
 116-devet-poharu-2011-2016.jpg
 Zoufalci a všechny jejich poháry 2011-2016 na návsi v Radlicích v sobotu 2. července 2016...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SKZ valí dál...

(Martin Šťastný, 13. 7. 2016 23:29)

Přátelé, kamarádi, zoufalci i všichni ostatní, nám věrní!

To, co se každoročně na začátku letních prázdnin odehrává nejen na těchto výjimečných stránkách, ale rovněž na zeleném mutyněvském pažitu, mne osobně nikdy neomrzí. Je náramný pocit patřit mezi hrstku vyvolených zoufalců, kteří přepisují mezníky - nebojím se říci slavného klubu SKZ Radlice. Ve stále zvyšující se konkurenci turnaje v Mutyňce se nám daří držet výbornou bilanci, týmovou soudržnost tmelíme nejen na hřišti, ale s velkou zodpovědností a maximální odevzdaností i mimo něj. Máme skvělé a věrné fanoušky, rovněž Davida, skvělého to motivátora, pisatele a statistika.

A co je hlavní, stálá nás baví - i po těch dlouhých letech existence SKZ - vyhrávat a pohárů se zcela jistě nikdy nenabažíme. V příštím roce chceme nejen pro Dáňu získat jubilejní 10. pohár a jsem si jistý, že v roce 2018 pro nás bude stejně důležitou metou pohár č. 11. Zkrátka SKZ Radlice stále žijí, vyhrávají, radují se a to je moc dobře.

HYMNA ZOUFALCŮ

(Inspirace Black Sabbath 1972 & Arakain 1995, 9. 7. 2016 12:06)


Když svět kolem nás vede tě stříbřitou tmou
Zbytky zlatých snů zdaj se vratký najednou

Pojď zas na radlickou loď, už cítíš: voní Jatka
Bojuj, střílej, rok od roku výš je nasazená laťka

Zlatej sen tě dostává, s rukama nad hlavou
Zas toužíš ječet se všemi Zoufalci hymnu svou

Když vidíš tu partu, co se pere stříbřitou tmou
Zlaté sny už se nezdaj tak vratký najednou

Hlas v uších zlatě zní a horkej dech je znát
Kdo vydržel, vidí radlickou vlajku nejvýš vlát

SKZ zlato vyhrává, pohár se třpytí nad hlavou
A ty na kolenou ječíš se Zoufalci hymnu svou

Třikrát a dost, stříbrný osud se konečně půlí
Je tu zas zlato, vyhranej boj s vlastní vůlí!

Re: HYMNA ZOUFALCŮ

(fanoušek SKZ, 13. 7. 2016 16:24)

Ozvěna zlata v uších hrdě zní
Úspěch je v celé vsi teď znát
Není tak těžké, Zoufalci mí
Mít vás za všechno tak rád!

Nejčtenější příspěvky stránek SKZ RADLICE

(webmaster, 13. 7. 2016 16:20)

1. Zlatá Mutyněves 2012 (2415 zobrazení)
2. Třetí pohár z Mutyněvsi 2013 (1976 zobrazení)
3. Oranžoví: sezona 1995 (1422 zobrazení)
4. Výsledky 1993-2016 (1177 zobrazení)
5. Vyklepnutý Klepák: sezona 1996 (1151 zobrazení)

Oslava titulu

(Petr H. z SKZ, 12. 7. 2016 11:41)

Ahoj všichni Zoufalci. Podle fotek jste pořádně oslavili návrat na trůn! Tak jak se na Zoufalce sluší a patří! Škoda, že jsem u toho nemohl být, vzhledem k tradiční pouťové veselici u nás doma. Tato se konala (za účasti mých příbuzných a známých) na náměstí a povětšinou nám vydatně pršelo. Proto mě mrzí dvojnásob, že jsem s vámi neprožil oslavu titulu v našich dvou „svatyních“ (v legendární hospůdce U Zoufalce a v chalupě Big Pepy a jeho drahé polovičky Dáni). Vím, že oslava Zoufalců proběhla v suchu (bez deště) a hlavně s pořádně mokrým hrdlem, které vyschlo až s nedělním svítáním:) Pevně věřím, že splním přání naší kronikářky a příště už se zúčastním! Doufám, že po boku desátého poháru. Zoufalci a naši fanoušci – mějte se všichni krásně, prožijte pohodové léto a zase někdy v proslulém dresu SKZ na viděnou!

Další velký článek o triumfu SKZ RADLICE

(Hradec žije!, 11. 7. 2016 15:48)


http://hradeczije.cz/radlice-po-ctyrech-letech-vyhraly-turnaj-v-mutynevsi

Finále se nehraje, finále se vyhrává

(David, 11. 7. 2016 15:29)

Dvě slavná červencová finále:

Mutyněves: RADLICE vs. LEŠTIČI 4:0

Paříž: FRANCIE vs. PORTUGALSKO 0:1

Komentář La Libre: „Finále se nehraje, finále se vyhrává!“

Pravda, pravda veliká...

Červencová návstěvnost stránek SKZ Radlice

(webmaster, 11. 7. 2016 14:21)

1. července 2016 - 51 zobrazení
2. července 2016 - 57 zobrazení
3. července 2016 - 157 zobrazení
4. července 2016 - 82 zobrazení
5. července 2016 - 224 zobrazení
6. července 2016 - 753 zobrazení
7. července 2016 - 101 zobrazení
8. července 2016 - 129 zobrazení
9. července 2016 - 480 zobrazení
10. července 2016 - 115 zobrazení

Radlice ví

(Dáňa, 11. 7. 2016 0:47)

Radlice už ví, co dokázali "Zoufalci". Sám kapitán při návštěvě Radlic dal náležitě všem vědět o našem zlatém triumfu. Ať všichni vědí, jak si SKZ vede. Plakáty jsou a všichni návštěvníci Radlic si mohou lámat hlavu co to vlastně je SKZ Radlice. Mohou si to na stránkách všichni přečíst. A že to čtení stojí za to!

příští rok

(kronikářka Dáňa, 9. 7. 2016 23:52)

Zoufalci, na výstavě je 9 pohárů, chybí ten 10. Toho se chci ještě dožít. Pevně doufám, že ho příští rok získáte. Oslava by v Radlicích byla asi mohutná, konečně se snad zúčastní i Peťa Holoubek. Přála bych si, abychom se sešli všichni, tedy celý tým. Věřím, že kapitán David se bude i příští rok pečlivě starat o to, aby do Mutyňky dorazilo jen to nejlepší! A to máme. Letošní turnaj to ukázal. Myslím si, že i Vráťa si letošní účast zopakuje. Evidentně byl velmi spokojený, líbil se mu turnaj a myslím si, že hlavně to, jak držíme pohromadě, jsme spolu rádi a h l a v n ě baví nás to a všichni to děláme s nadšením. A o to jde, ne?

Wikipedie (wikiwand) nějak nereaguje...?

(David, 9. 7. 2016 23:15)

Klucí, koukal jsem na nizozemskou Wikipedii: týden po turnaji a oni to tam ještě nemají, píší pořád jen o dvou zlatech 2011 a 2012. Co s tím uděláme?

SKZ Radlice is de voetbalclub van Radlice. SKZ staat voor "Sportovní Klub Zoufalců", vrij vertaald als "Sportclub Dromers". Het komt van de naam van de lokale pub "Hospoda U Zoufalce", vrij vertaald als "Cafe De Verlaten". De voetbalclub is opgericht in 1993.

Oorspronkelijk werden alleen wedstrijden op het eigen veld in Radlice en hun directe omgeving gespeeld. In de afgelopen jaren, doen ze met veel succes mee aan grote voetbaltoernooien. Ze hebben de SK Jatka Copu (in het dorp Mutyněves) in 2011 en 2012 gewonnen.

Zdroj: http://www.wikiwand.com/nl/Radlice

Jak v autě s radlickým SKZ vládl soucit kvůli zácpám

(Svět motorů, 9. 7. 2016 22:59)

Jarine, Michale a ostatní. Svět motorů jsem vám nepřinesl, ale našel jsem to na webu:

http://svetmotoru.auto.cz/clanek/editorial/5354/jak-v-aute-s-radlickym-skz-vladl-soucit-kvuli-zacpam.html

Co ještě dodat?

(Zoufalec senior, 9. 7. 2016 17:44)

Když si člověk počká na kompletní reportáž od Davida a spoustu komentářů, tak už toho moc nezbývá. Jak píše kronikářka Dáňa, byl to fakt koncert. Chci poděkovat všem, kteří se o něj zasloužili. Škoda jen, že tak hezkých zážitků není do roka víc!

Velká gratulace, zoufalci

(leštič, 7. 7. 2016 10:27)

Velká gratulace k předvedenému (opravdu fotbalovému) výkonu a "návratu na trůn".Opravdu jste hráli skvěle a prim v turnaji vám patří zaslouženě.Tým leštičů však nebyl kompletní a kdyby tomu tak bylo,tak byste se ve finále rozhodně nadřeli více.Ale na kdyby se nehraje...Každopádně jsem zvědav,jestli za rok obhájíte.

Re: Velká gratulace, Zoufalci

(David, 9. 7. 2016 11:26)

Ahoj, Leštiči!

Díky za příspěvek na naše stránky! Domácí Jatka litovala, že si nechala finále utéct, já ale před semifinále - jak jsem vám ostatně říkal už ve stanu - tipoval, že semifinále vyhrajete 1:0. Moc dobře znám vaši sílu a hlavně morálku. Ostatně jste to vy, kdo nám ve finále 2013 sebral zlatý hattrick. Tím jste nás ale namotivovali na další roky a vlastně nám pomohli v dalším vývoji, chuti a motivaci.

Těšíme se zase za rok. Bez vás si JATKA CUP neumíme představit!

Velká reportáž z Mutyňky se blíží…

(David, 8. 7. 2016 19:58)

Kamarádi, spoluhráči, naši věrní fanoušci ze zlatého Jatka Cupu, další příznivci anebo jen ti, co chodíte na naše stránky, aby si zkrátka a obyčejně či neobyčejně početli: čtvrtek a pátek jsem brázdil Německem a Polskem, naštěstí ne stále za volantem, ale taky na zadním sedadle auta s notebookem pod rukama – a psal a psal o našem tažení, protože o něčem takovém se píše skvěle!

Věřte tomu, že vás čeká opravdu olbřímí reportáž, bezmála sedm tisíc slov. Nejen o celém dni, ale i spousta malých i velkých příběhů, které nejprve mě a brzy doufám i vás přenesou do dávné minulosti SKZ a propojí nejeden osud nejednoho zlatého Zoufalce z jedné Mutyněvsi 2016 s dřevními časy radlického klubu.

Už brzy…

konccert v Mutyněvsi

(kronikářka Dáňa, 7. 7. 2016 23:11)

Chtěli jsme jet do Jarošova na koncert "Babouků", zvolili jsme turnaj v Mutyněvsi. Nelituji toho. Takový koncert co předvedli Zoufalci stál opravdu za to! Nejen zlato, ale i nejlepší brankář! Dvě úžasné ceny jsou dalším krásným přírustkem do naší sbírky. Hoši, skvělá práce. Povedlo se! Neusněte na vavřínech.

"Zoufalej" gólman SKZ

(Vajgar, 6. 7. 2016 21:58)

Chlapi, kde jste toho Pízu vyhrabali?

Vždyť von nedostal za celej den góla ani v penaltovým rozstřelu.

To jsem ještě neviděl!!

Jateční prase...

(Jirka, 5. 7. 2016 14:12)

Cha, cha. To jste mě pobavili!! Čapoun a spol. furt opruzují s těma nožema projetýma máslem, ale projet Jatka Cupem jako nůž jatečným prasetem - to je originální jako, jako, no jako PRASE!

Kdo vám tohle vymýšlí, Zoufalci?