Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radlice obhájily zlato na Jatka Cupu v Mutyněvsi 2012

30. 6. 2012

ZLATÝ RECEPT Č. 94

Radlice obhájily triumf v Mutyněvsi

zlata-obhajoba-aneb-pohar-je-nas-.jpg

Hrdí reprezentanti SKZ vstoupili fantasticky do jubilejní dvacáté sezony: historické zářezy na pažbě rozšířili na prahu prázdnin 2012 o druhý zlatý pohár z Mutyněvsi! Ano, v sobotu 30. červena obhájili triumf na IV. ročníku SK Jatka Cupu. Cesta za ním se nerodila lehce, zvlášť když z loňské sedmičlenné party vypadla celá pětice hráčů. Nový tým vybudovaný kolem pamětníků rok starého vítězství Davida a Martina ale šlapal jako hodinky. Příběh s názvem ZNOVU ZLATÉ RADLICE rozvinul své nitky pořádně hluboko do dějin klubu: vždyť někteří staronoví reprezentanti oblékli dres Radlic po čtrnácti, patnácti letech!
 
Nominační porod
radlice-opet-sviti-zlate-.jpgVybrat složení týmu pro historicky druhou cestu do Mutyněvsi neměl být problém. „Pozvánku dostanou všichni zlatí hoši z loňska. Plus přibereme Honzu Vlčka,“ shodli se David s Martinem – muži s nejvíce starty i góly, kteří vzali obhajobu zlata za svůj letní úkol číslo jedna.
Jenže realita byla plánům hodně vzdálená. Hotová rána přistála v mailech 7. června od gólmana Majkla. Ahojky, kluci! Mám bohužel špatnou zprávu, letos se nemohu zúčastnit. Za uplynulý rok se toho změnilo strašně moc: stihl jsem se rozvést, týden před fotbalem se žením a pak odjíždíme na svatební cestu,“ napsal Michal a rozpoutal s omluvenkami málokdy vídanou záplavu.
Vzápětí po Majklovi se vzdal nominace Radim Šťastný, po něm dorazil 10. června omluvný mail od Honzy Vlčka: „Je mi líto, ale letos nedorazím, čímž naše šance na titul značně stouply. Ať se vám daří! Honza.“
prava-radlicka-slivovicka-spalila-vsechny-soupere.jpgTýden před turnajem pak oznámil rozhodnutí nevyndat oranžové tričko ze skříní také Erik Doležel.„Přátelé a kamarádi, pro tentokrát se kvůli operačním termínům v ordinaci turnaje MISTRŮ nezúčastním a nechám vyniknout fotbalový potěr z místních polí, lesů, luk a hájů a jiných zákoutí. Tzn. naverbujte omladinu, ať nesedí jen u počítačů. Budu fandit, výsledky se předpokládám budou prezentovat v těch nejkreditabilnějších bulletinech s fotbalovou tématikou hned vedle Ronalda, Messiho a prostřednictvím e-mailových zpráv. Tak ať se daří! Zdravím fotbalové Radlice! Er-33,“ napsal střelec pěti branek z Mutyněvsi 2011.
Další negativní mail od Šlápiho už snad ani překvapit nemohl. „Ahoj všichni, stejně jako Erik mám špatnou zprávu a v Mutyněvsi letos nebudu. Sportu naplno ještě moc nedám, protože doléčuji natržený sval. Tak se držte a věřím, že i s novými adepty navážete na loňský úspěch!“ přistál v poštovním boxu poslední vzkaz od dvorního krejčího SKZ a autora posledních tří sad dresů Šlápiho.
 
Návrat po patnácti letech
tak-ktery-si-odvezeme-letos-.jpgZe zlatého týmu tak zůstali jen Martin, TomášDavid – a ten si navíc tři týdny před turnajem zlomil dvě žebra. „S těmi žebry to snad nemyslíš vážně?! Tak to je opravdu pešek, to snad není pravda. Tomáše jsem zhruba před čtrnácti dny potkal a vypadal, že se turnaje zúčastní, tak snad aspoň něco. Momentálně je tedy situace taková, že jsem potvrdil účast prozatím pouze já? To tedy s obhajobou dvakrát dobře nevypadá, ale budeme věřit...“ shrnul situaci Martin a po poradě s Davidem začali rázně jednat.
Vzpomněli si přitom na recept číslo 94, který tak výstižně popisuje druhá kapitola Almanachu: „Kluci z SKZ Radlice v roce 1994 ukázali, co bude jejich radostí i doménou do budoucna: přivádět nové borce.“ Tenkrát jimi byli Tomáš, Radim a Martin. A právě jeho skauting otevřel cestu do klubu podobně nadšené trojce Roman, Bonda a Honza.
David se vydal do starých vod, narazil ale na zásadní komplikaci: právě na sobotu 30. června vyšly ve Volfířově hasičské závody, čímž padly veškeré naděje, na něž naváděl své úvahy Erik. Tedy na hráče z řad mladé větve SKZ Radlice – do jednoho zároveň úspěšné to reprezentanty s vodní stříkačkou v ruce.
nejlepsi-golman-turnaje---snehulak-.jpgOtevřela se tím ale cesta k největšímu šoku nominace a především vyřešení nejpalčivější otázky: kdo do branky? „Co zkusit Sněhuláka?“ nadhodil Tomáš, když po dnech mlčení konečně vzal Davidovi telefon. Kapitán se radostně ťuknul do čela! „Jasně, beru! Vždyť jsem pokládal základní kámen SKZ Radlice. Osmnáct let je osmnáct let, ale to se nezapomíná,“ neváhal ani sekundu Petr Snížek alias Sněhulák – brankář Radlic z první a druhé sezony 1993 a 1994. Do branky SKZ pak nakoukl už jen na jediný zápas 5. července 1997 s Jedovnicemi. Do obhajoby zbývaly poslední čtyři dny. „Ahoj Sněhuláku! Donesla se mi od Davida výjimečná zpráva, že je to již neuvěřitelných 15 let, kdy ses naposledy postavil mezi tři tyče věhlasného klubu SKZ Radlice, a že sobota 30. června bude tvým znovuzrozením, což vítám s upřímnou radostí. Je to další část mozaiky klubu se záviděníhodnou historií a přístupem svých členů. V sobotu budeme všichni v Mutyněvsi válet jako za starých časů, abychom obhájili loňské vítězné tažení a hlavně pokračovali ve slávě SKZ!“ přijal s nadšením zprávu Martin.
Bohužel na poslední chvíli vycouval ze sestavy Tomáš, a tak David ještě jednou zašátral v sestavách minulých let a padlo mu oko na pětibrankového střelce ze sezony 1997 Petra Holoubka. Hotovo, podtrženo: obhajovat zlato jede do Mutyněvse sestava:

tym-pro-obhajobu--nahore-david--martin--petr--roman--dole-bonda--snehulak-a-honza.jpg

Petr SnížekDavid Šprincl, Martin Štastný, Petr Holoubek (oranžoví) a trojka úplných, tudíž polonahých noviců Roman Tomšů (nahoře), Bonda Novák (vlevo dole) a Honza Loula (dole vpravo).
 
 
SKZ RADLICE – SK MOTORLET PRAHA 2:1 [0:1]
skz-radlice---motorlet-2-1.jpgVzpomínáte na loňský krutý start s týmem bílých nadějí Motorletu a porážku 1:3, která rozpoutala vášnivou diskuzi na internetu? Jak symbolické, že i Jatka Cup 2012 otevřel po slavnostním výkopu starosty Blažejova zápas mezi Radlicemi a Motorletem. Naštěstí přesně s opačným průběhem než loni. Zoufalci vzali otěže do svých kopaček od prvních minut, ale hned první protiútok přinesl Motorletu gól. „Myslel jsem, že mi to ustřelí hlavu,“ komentoval Sněhulák pumelici za hranicí vápna, která mu prosvištěla do pravého rohu branky. Ač se Radlice nenechaly rozhodit a dál dobývaly svatyni u hlavního stanu s pípou a klobáskami, v poločase svítil stav 0:1 – dvě tutovky včetně tyče Martina totiž do sítě nepronikly. Jak končila první půle, tak se rozjela ta druhá: Petr skvěle předložil Davidovi, jehož angličan se odrazil od břevna pět čísel za čáru – sudí ale evidentní gól neuznal. Aby toho nebylo málo, rozezněl kovovou konstrukci branky do třetice Petr. To už začalo být hodně znát, že zatímco Radlice točily co tři minuty dva čerstvé hráče z lavičky, ani-ultras-motorletu-k-vyhre-nad-skz-nepomohlo....jpgMotorlet hrál bez střídání – a došel mu dech. Pět minut před koncem konečně protrhl střeleckou smůlu SKZ Roman a za dalších sto sekund proměnil sólo Martin. Byla to fuška, ale první tři body turnaje si napsali do tabulky Zoufalci.
Branky: Roman Tomšů, Martin Šťastný
 
 
SKZ RADLICE – JATKA MUTYNĚVES 2:0 [0:0]
skz-radlice---jatka-mutyneves-2-0.jpg„Doufám, že nejste moc ve formě:-) a tentokrát vyjdou po turnaji články SK Jatka v Mutyněvsi na domácím hřišti převálcovala všechny přespolní!“ přiblížila očekávání před vyhecovaným duelem dvou posledních vítězů turnaje Martina Bedrnová z realizačního týmu domácí Mutyněvsi. Zatímco Radlice se po něm dostaly do poloviny svého rozpisu, pro domácí šlo o první zápas turnaje. A Jatka ho začala tutovou šancí. SKZ odpověděl Martinovou ranou do tyče, aby vzápětí Sněhulák chytil druhou stoprocentní šanci domácích. Zatímco na střely skončila půle 7:2 pro Radlice, na gólovky ji vyhrála Jatka 2:1. Druhá dvanáctiminutovka se nesla v mnohem taktičtějším duchu. Když už se zdálo, že zápas spěje k penaltovému rozuzlení bezgólové remízy, přiklonilo se na stranu Zoufalců štěstí po nepřímém kopu, kdy sice Martinova akce skončila na kopačkách domácích, z nich ale míč propadl k Petrovi a ten poslal míč o břevno těsně za čáru – a tentokrát už sudí viděl dobře. Do konce chybělo pár minutek, Jatka musela otevřít hru, čehož vzápětí využil Bonda a pečetil na 2:0.
Branky: Petr Holoubek, Bohumír Novák
 
 
Vzpomínkové intermezzo
petr-holoubek-se-vratil-do-sestavy-po-14-letech-a-objevil-sve-fotky-v-almanachu-skz.jpgTurnaj v polovině, Radlice vedou, jaká to změna proti loňsku! Pamatujete na onu pohřební náladu před posledními dvěma duely s Ratmírovem a zeleným Veselým mixem? I letos čekají po pauze na SKZ ratmírovští Kondoři a zeleně odění tvrďáci: tentokrát ale ne veselemixoví, ale ti od ledu – bývalí či současní hokejisté z Jindřichova Hradce, v Mutyněvsi vystupující pod názvem Sqvadra. Zoufalcům to vrací vzpomínky na čtyři úžasné bitvy s Klepákem z let 1995-2000, o nichž si se zájmem čte v Almanachu SKZ jeden z navrátilců do sestavy Radlic Petr Holoubek. Ale nejprve se musí on i ostatní vyrovnat se soupeřem číslo tři z Ratmírova, který je v turnaji zatím bez bodu: jak s hokejisty, tak s Motorletem prohrává úvodní duely shodně 1:2.
 
 
SKZ RADLICE – KONDOŘI RATMÍROV 4:1 [2:1]
skz-radlice---kondori-ratmirov-4-1.jpgDo třetího zápasu nemůže nastoupit David: jen tři týdny léčená zlomená žebra protestují zleva a v tvrdém zápase s SK Jatka nakopnutý palec zprava. Za čtyřiadvacet hodin bude Davidova pravačka modro-černě opuchlá a následný rentgen prokáže po žebrech další zlomeninu – palce. Teď ho zašponovaný v kopačce naštěstí nevidí a může z lavičky tleskat od poloviny zápasu ofenzivní smršti. Už loni to byl mezi Radlicemi a Ratmírovem zápas plný gólovek, sedm gólů znamenalo rekord celého turnaje a výhra 5:2 před rokem vrátila Radlice do hry o zlato, ač v něm prohrávaly. Stejně to vypadá i letos: první střela Kondorů - 0:1. Uteče minuta a Sněhulák s obtížemi vyškrabává z branky skoro jistý druhý gól. Proberte se, Radlice! Už proklatě to vypadá po sólu Petra s Martinem, kdy hotovku vykopává z prázdné branky bek Kondorů. Naštěstí z následného rohu Martin vyrovnává a pět sekund před poločasem obrací na 2:1. Druhá půlka už je parádní jízdou, kterou ale ke gólům využije jen Petr: nejprve ztrestá chybu Ratmírova a střelecky šťastný zápas dovršuje poté, co si jeho centr sráží obrana Kondorů do vlastní branky…
Branky: Martin Šťastný 2, Petr Holoubek 2
 
 
Matematické intermezzo
matematicke-intermezzo--muzeme-byt-jeste-1.--2.-i-3..jpgZ turnaje je odehráno 70 % programu a tabulka před posledními třemi zápasy krystalizuje do podoby Radlice 9, Sqvadra 6, Jatka 3, Motorlet 3, Ratmírov 0. Ač to pro SKZ vypadá nadějně, cesta k vítězství se pořád otevírá třem týmům: Radlice mají náskok, ale Sqvadra se výhrou nad Motorletem 1:0 dostává do stejné pozice jako SKZ loni – výhra v posledním utkání s Radlicemi značí celkový triumf. Na něj pomýšlí i Jatka, která čekají ještě dva zápasy a ve vzájemné bilanci při možné rovnosti tří týmů na devíti bodech jim hraje do karet nečekaně vysoké vítězství nad hokejisty 6:1. Jenže tuhle výhodu vzápětí Mutyněves ztrácí nečekanou prohrou s Ratmírovem 1:3. Je jasné, že předposlední utkání turnaje Radlice – Sqvadra bude zápasem o zlato a poslední střetnutí Motorlet – Jatka bitvou o bronz.
 
 
SKZ RADLICE – FK SQVADRA 1:0 [1:0]
skz-radlice---sqvadra-1-0.jpgTakže spočítáno! Jakýkoliv bodový zisk znamená obhajobu zlata pro Radlice, vítězství hokejistů značí  jejich celkový triumf. Ze sestavy vypadává Petr, navzdory zraněným žebrům a před dvěma hodinami zlomenému palci se vrací David. Hraje se opatrně, je nad slunce jasné, že si oba týmy své naděje na pohár za 1. místo propočítaly hodně dobře. První krok k němu dělají hokejisté, dělovka po jejich kombinaci ve středu hřiště se ale otírá nejprve o rukavice Sněhuláka a z nich ještě o tyčku. Uff! Odpověď SKZ je úžasná! Martin trpělivě počká s přihrávkou na rozbíhajícího se Bondu, ten naopak bez váhání posunuje na Davida, který si zprava sbíhá za oba obránce hokejistů a levačkou posílá Radlice do vedení – 1:0. skz---sqvadra--bonda-pribiha-gratulovat-davidovi-ke-zlatemu-golu--hokejiste-klopi-hlavy.jpgJestli první půlce dominovala opatrnost, tak o druhé to platí dvojnásob. Hokejisté navzdory nepříznivému stavu dál trpělivě hrají zezadu a spoléhají na potřebné dva kontry – a ty nakonec přijdou. Jenže při tom prvním se osamocenému útočníkovi v zeleném zamotá před dobře vyběhnuvším Sněhulákem míč pod nohama. Za další čtyři minuty už si forvard Sqvadry s Petrem poradí a typicky hokejovým blafákem posílá míč do sítě... Jenže Sněhulák předvádí neskutečný skok zpátky k brance a po úžasné robinzonádě vypichuje konečky prstů míč z čáry ven do pole. Jestli dosud byli organizátoři s výběrem nejlepšího gólmana na vážkách, teď mají na hlasovacích lístcích jasno. Návrat do prvních sezon SKZ Radlice je skoro idylický: Sněhulák vychytává dvě nutné gólovky a David zlatým gólem zařizuje výhru. Tak jako s Brnem na závěr sezony 1993. Hotovo, dvacet! Zlato z Mutyněvsi pojede po roce znovu do Radlic!
Branka: David Šprincl

cekame-na-vyhlaseni---a-jsou-to-prijemne-minutky....jpg

 
pohary-se-trpyti-a-na-nas-cekaji-hned-dva---a-jeste-novy-kopacak.jpgVÝSLEDKY JATKA CUPU 2012:
skz radlice – Sqvadra 1:0, Motorlet 2:1, Mutyněves 2:0, Ratmírov 4:1.
fk sQVADRA j. hradec
– Motorlet 1:0, Mutyněves 1:6, Ratmírov 2:1.
sk motorlet Praha
– Mutyněves 0:0 (penalty 1-0), Ratmírov 2:1.
sk jATKA MUTYNĚVES
– Ratmírov 1:3.
 
 
 
KONEČNÉ POŘADÍ
IV. ročníku Jatka Cupu 2012
1.
SKZ RADLICE
9:2
12
2.
FK Sqvadra J. Hradec
4:8
6
3.
SK Motorlet Praha
4:4
5
4.
SK Jatka Mutyněves
7:7
4
5.
Kondoři Ratmírov
6:9
3
 

skz-radlice---tym--co-objajil-triumf-na-4.-rocniku-jatka-cupu.jpg

Zlaté ohlasy
Za takovým mančaftem se to chytá!
„Skvělý zážitek a takticky parádně zvládnutý turnaj včetně jeho finále. Beci na mě málokdy někoho pustili – a když už jo, tak jsem to čapnul. Za takovým mančaftem se zkrátka chytá jedna radost.“
Petr „Sněhulák“ Snížek
 
Odjezdili jsme to na krev
„Líbilo se mi, jak jsme se hecli před posledním zápasem a odjezdili jsme ho vyloženě na krev. Každému muselo dojít, jak to zlato chceme. Šli jsme si za ním - a proto ho máme.“
Roman Tomšů
 
Rozhodl první zápas
„Řekli jsme si dopředu, že vsadíme na dobrou obranu celého mužstva a splnili to bezezbytku. Podle mého rozhodl první zápas s Motorletem. Byli jsme lepší, jenže dlouho prohrávali. Ale v závěru ho otočili a od té doby to šlo skvěle.“
Bohumír „Bonda“ Novák
 
Parádní bitva o vůli
„Mě se naopak nejvíc líbilo poslední utkání, pravý vrchol turnaje. Byla to parádní bitva o vůli a naší skvělé týmové hře. Co ji rozhodlo? No samozřejmě Davidův gól, po něm už se hokejisti nemohli dostat nahoru.“
Honza „Loulík“ Loula
 
Nezlomná mentalita a ohromné srdce
Na turnaji v Mutyněvsi jsem dres legendárních radlických Zoufalců oblékl po čtrnácti letech, když jsem v minulosti SKZ reprezentoval ve dvou hokejbalových turnajích a jednom fotbalovém v hale v Nové Včelnici. Pokud mě paměť neklame, tak jsem v těchto třech kláních pomohl pro malebnou jihočeskou vísku získat dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Proto mi udělalo velkou radost, když mě v  červnu 2012 oslovila radlická modla David Šprincl s nabídkou startu na Jatka Cupu. Krátce poté, co jsem s nejlepším střelcem Radlic všech dob ukončil hovor, jsem začal spřádat plány na můj zlatý hattrick v dresů Zoufalců. Čáru přes rozpočet mi dělal termín prestižního turnaje, neboť v ten samý den jsem musel plnit dlouho očekávané rodinné povinnosti v souvislosti s tradiční poutí ve Stráži nad Nežárkou. I přes tuto skutečnost jsem dal přednost fotbalu v třicetistupňovém vedru s vědomím, že za SKZ odehraji maximálně dva zápasy. Svého rozhodnutí jsem vůbec nelitoval, neboť parta kolem Davida byla víc než výborná. V brance fenomenální Sněhulák, kterého znám dobře z ledního hokeje, kde byl postrachem všech útočníků. Před ním v poli čtyřlístek prima kluků a super fotbalistů, moje maličkost a zmiňovaný Dejv. Také ale nesmím zapomenout na naše fanoušky, kteří nám v Mutyněvsi udělali takřka domácí radlické prostředí. Když jsem na startu turnaje spatřil Velkého Pepu Šprincla s jeho chotí Dáňou v radlických barvách, věděl jsem, že tento turnaj pro nás nemůže špatně dopadnout. Toto fanouškovské duo ještě před druhým zápasem doplnil další Zoufalec Roman Soudek. Tito tři včetně Sněhulákových malých ratolestí nás hnali neomylně za obhajobou prvenství. Již první zápas s Motorletem Praha ukázal, že to nebude lehká cesta. Více jak polovinu zápasu jsme prohrávali, měli řadu šancí, tyčí, břeven a gól do svatyně Motorletu ne a ne padnout. Pak se však ukázala naše mentalita, která neustále kousající motorleťáky dokázala porazit. Vítězství 2:1 bylo opravdu vydřené. Po druhém utkání proti domácím, kterým patří velký dík za uspořádání turnaje a v němž nás několikrát podržel nezamrzlý a hbitý Sněhulák, jsem se už měl hlásit ve Stráži. I přesto, že jsem v tu dobu měl doma rodinné návštěvy, které jsem nechal napospas manželce, jsem se rozhodl, že vyběhnu i do třetího zápasu turnaje. Proti družstvu Ratmírova jsme měli od počátku několik šancí, které jsme však nevyužili. A soupeř nás potrestal, když šel z ojedinělé šance do vedení. Jako správný kanonýr se ukázal Martin Šťastný, který dvěma rychlými góly přinesl klid do našich řad. Abych se s dresem SKZ rozloučil důstojně, tak další dvě branky jsem vstřelil já a celý zápas jsme tak dovedli do vítězného konce 4:1. Ač jsem nemohl zasáhnout do nejdůležitějšího posledního utkání, věřil jsem, že Zoufalci důležitý zlatý bodík potřebný k titulu vyválčí. Stalo se, sqvadru složenou z hráčů se zkušenostmi z první ligy ledního hokeje porazili 1:0. Utkání muselo být velice náročné, na střídání byl jenom jeden hráč, k tomu extrémní horko. To, že veledůležitý gól vstřelil zlomeninami postižený kapitán Dejv, ukazuje, jak nezlomná radlická mentalita a ohromně zoufalé radlické srdce jsou! Ještě dlouhé dny jsem si celý turnaj několikrát vychutnával. Zůstávají vzpomínky na báječnou radlickou partu, která došla až na stupínek nejvyšší. Kluci, moc vám děkuji a doufám, že se se všemi aktéry mutyněveského triumfu brzo shledám v legendárním oranžovém či černém dresu SKZ Radlice!
Petr Holoubek
 
Byli jsme skvělý tým
„Říká se, že napoprvé je to nejhezčí, ale já nejspíš nikdy nezapomenu právě na druhou Mutyněves. Když mi doktor tři týdny před turnajem ukázal na rentgenu zlomená žebra, myslel jsem, že mi jebne. A když mi ve druhém zápase prdlo v palci a ukázalo se, že jsem si zlomil i ten, musel jsem se už jen smát. V tu chvíli by mě nenapadlo, že ještě v sobotu vlezu na hřiště, natož že mě osud za všechny ty útrapy takhle odmění. Moc si toho gólu, co korunoval naše celodenní snažení, vážím. Ale ještě mnohem víc si cením týmu, který se tak těžce rodil, ale pak tak jednoduše táhl pospolu a ještě předváděl úžasný fotbal.“
David Šprincl
 
Velký příslib do budoucna
Příprava na čtvrtý ročník SK Jatka cupu se nesla v duchu špatných zpráv. Zprvu se jednalo o velmi nepříjemné zranění motoru a hlavního iniciátora Davida. Ačkoliv byla jeho neúčast na hřišti velmi pravděpodobná a David byl smířen s pozicí fanouška a hlavní podpůrné síly, nakonec se navzdory svému zranění zapojil a svou účast ozdobil vítěznou trefou v posledním zápase, který se ukázal být rozhodující. To, co prožil, byl fakt masakr, předvedl heroický výkon - hrát nejdůležitější zápas se zlomeným palcem, všechna čest! Vyjma zranění jsme museli postupně přijímat omluvenky od hlavních kamenů SKZ - pro nedostatek času a hrozby rozbití svého těla odřekl Radim. Tomáš musel údajně pomáhat svému bratrovi na stavbě a bohužel před blížícím se turnajem udělil na SKZ informační embargo. Erik, v minulém ročníku jeden z nejlepších hráčů turnaje, musel plnit své pracovní povinnosti, zatímco famózní gólman Majkl musel již po několikáté zvládnout ty novomanželské. Proto bylo nutné zahájit mohutný skauting. Po neuvěřitelných patnácti letech se v bráně objevil bájný Sněhulák, který se ukázal být minimálně stejně tak dobrým jako před lety. Svými nikterak četnými, ale o to důležitějšími zákroky postupně dovedl náš tým až před bránu finále. V útoku nastoupil obrovský bojovník a srdcař Petr Holoubek, který odehrál tři ze čtyř zápasů a pro tým byl vítaným přínosem. Další tři posily jsou pak velkým příslibem do dalších bojů. Neomylný středopolař Bonda, Loulík i Roman se v dresu SKZ aklimatizovali velmi rychle a jejich role při cestě za obhajobou byla stěžejní. Po úvodním zápase, který nám za soupeře předurčil stejně jako loni Motorlet složený z mladých a rok od roku šikovnějších dravců, se naše bodové konto rozrostlo o důležité tři body a pak už šlo vše dle plánů a představ. Prakticky každý zápas jsme víceméně kontrolovali a mířili tak vstříc zlaté obhajobě. Za vyčerpávajícího vedra a s maximálním bodovým ziskem již nebylo co řešit a kapitán David mohl opět po roce pozdvihnout pohár pro vítěze. Určitě chci vyzdvihnout pořadatele za výbornou přípravu a zajištění turnaje. Místní stánek se rok od roku zvelebuje a již nyní se všichni můžeme těšit na příští ročník."
Martin Šťastný
zapis-do-historie--pohary-za-vitezstvi-v-mutynevsi-2011-a-2012-vedle-sebe.jpg

 Ohlasy odjinud

LISTY JINDŘICHOHRADECKA: středa 18. července 2012, strana 8:

jindrichohradecky-denik-18.-7.-2012-strana-8.jpg

LISTY JINDŘICHOHRADECKA: úterý 24. července 2012, strana 21:

jindrichohradecky-denik-24.-7.-2012-strana-21.jpg

WEB SK JATKA MUTYNĚVES - hodnocení turnaje ZDE

po-18-letech-zase-spolu-v-sestave--kapitan-david-a-brankar-petr.jpg

 

SETKÁNÍ PO LETECH. David a Petr - návrat do prvních sezon SKZ Radlice je v Mutyněvsi 2012 skoro idylický: Sněhulák vychytává v rozhodujícím zápase proti hokejistům dvě nutné gólovky a je vyhlášen nejlepším gólmanem celého turnaje. David pak zlatým gólem zařizuje výhru 1:0. Bok po boku, tak jako s Brnem na závěr sezony 1993, vzpomínáte? Některým jejich letošním spoluhráčům z SK Jatka Cupu tou dobou byly dva roky. Viď Loulíku?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Turnaj

(Miloš Jh, 10. 5. 2013 16:01)

Čau kluci chci se zeptat četl jsem tu na forum, že budete dělat možná turnaj nebo že spíš uvažujete . Tak jak to pokračuje ? :)

Re: Turnaj

(Luboš, 19. 6. 2013 13:14)

?

Re: Turnaj

(Martin, 30. 6. 2013 20:55)

Ahoj, dovolím si odpovědět za SKZ. V letošním roce se nám s největší pravděpodobností bohužel premiérový turnaj v Radlicích uspořádat nepodaří, hlavním důvodem je marodka a časová zaneprázdněnost některých zoufalců. Přesto věříme, že touha uspořádat turnaj v lesích nad Radlicemi v nás zůstane a bude co nejdříve to bude možné naplněna.

Odkazy referující o turnaji

(Petr H. z SKZ, 9. 8. 2012 22:22)

1) http://www.magazinfotbal.cz/index.php/component/content/article/56-dospeli/394-ohlednuti-za-qjatka-cupem-2012q.html

2) http://www.ventilator.websnadno.cz/Futsal-FIFA.html

Triumf v Hradišťku

(Martin, 6. 8. 2012 15:43)

Chtěl bych tímto poděkovat jak svým spoluhráčům, díky nimž jsem na konci turnaje v Hradišťku mohl ochutnat vítěznou chuť šampaňského z poháru pro vítěze, tak rovněž našim výjimečným fanouškům, kteří nás podpořili v úctyhodném počtu a přispěli tak k triumfu SKZ Radlice!

Re: Triumf v Hradišťku

(P. Holoubek, 6. 8. 2012 19:50)

I já musím s Marťasem jen souhlasit. Psal jsem to také Dejvovi ve svém postřehu z Hradišťka - prostě naše fanouškovská základna nikdy nezklame a ve vyhecovaném utkání s Hradišťkem dokonce předčila i tu početnou domácí, a to je co říct! Před našimi věrnými fanoušky smekám všechny kloubouky a čepice, které mám!!! Rovněž se také připojuji s poděkováním všem Zoufalcům za báječnou vítěznou jízdu!

Fotbálku zdar

(Jirka D., 19. 7. 2012 22:11)

Hoši, jsem na vás zvědav, jak dopadnete v tom srpnovém turnaji. Prověří vás úplně jiní soupeři, kteří možná budou těžší než na jatka cup. Když vyhrajete, tak jste fakt asi dobří fotbalisté. Tak se držte. Jinak musím říct, že ty vaše e-stránky jsou opravdu pěkný. Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

Re: Fotbálku zdar

(David, 6. 8. 2012 11:18)

Jirko D., povedlo se. Radlice po Mutyňce opravdu 4. srpna vyhrály i turnaj v Hradišťku! Porazily jak obhájce z loňska 4:3, tak domácí favority 2:0.

SRDCE Z RADLIC

(David, 25. 7. 2012 14:25)

Ten článek o bojovném srdci z Listů Jindřichohradecka je úžasný! Jsme moc rádi, že SKZ vzbuzuje tak kladné emoce i mezi lidmi stojícími mimo klub. Moc díky, Romane!

Hodnocení turnaje očima domácích

(David, 17. 7. 2012 21:55)

Na www.skmutyneves.estranky.cz se objevil obsáhlý rozbor letošního SK Jatka Cupu, který se snaží vysvětlit, proč opět vyhrály Radlice, jak to, že nejlepším gólmanem byl Sněhulák a podobně. Hlavně ale zaznívá jasný cíl pro rok 2013 - nedovolit SKZ zlatý hattrick. Komentáře mají u článku povoleny tak jako my.

Obhajoba zlata stála za to

(Dáňa, 15. 7. 2012 18:39)

Loni jsem pro nemoc Mutyněves musela vynechat, letos jsem si obhajobu zlata nenechala ujít. Že se to podaří jsem jen v koutku duše doufala. Proč? Ne, že bych chlapcům nevěřila, ale peripetie, které měl od začátku David naznačovaly spíše to, že se mu nepodaří dát dohromady tým schopný boje, natož pak obhájit zlato. Ale to, že se Davidovi podařilo sehnat náhrady a ne ledajaké, to zaslouží velkou pochvalu.
Petr Holoubek dal přednost fotbalu před prohýbajícími se stoly plných všech možných pouťových dobrot. Udělal dobře, branky střílel jak z partesu. To mu musel pozdní oběd chutnat. Sněhulák Davidovi také kývnul a za to ho čekala pocta nejlepšího brankáře turnaje. Ani ve snu v to nemohl doufat. Pro nedostatek hráčů musel kapitán David nastoupit do boje se zlomenými žebry a to, že v průběhu bojů se k tomu přidal i zlomený palec na noze mu nezabránilo tomu, aby dal poslední, vítězný rozhodující gól.Martin si přivezl nováčky, kteří se nenechali zahanbit a dělali co mohli.
Po vyhrané bitvě jsem hned volala radlickým hasičům na klání do Volfířova, že SKZ Radlice zlato již mají, ať se snaží a nenechají se zahanbit. Nenechali. V jeden den dva zlaté poháry pro Radlice, tak malou vesnici, to je opravdu pecka.
Fandit a fotit naše zlaté borce rozhodně příští rok pojedu. Pevně doufám,že se to Davidovi opět podaří a sestaví tým stejně tak dobrý jako letos. Doufám a věřím, že bude ještě kvalitnější a o třetí zlato se nenechá připravit.

Nějaký turnaj?

(Ratmírák, 11. 7. 2012 20:38)

Tak co hoši z Radlic, pojedete ještě tento rok někam na turnaj? Že by jsme se taky přihlásili a změřili s vámi síly.

RE: Nějaký turnaj?

(David, 12. 7. 2012 10:48)

Ahoj, kamarádi z Ratmírova! To jsme rádi, že byste si zahráli. Příští rok slavíme 20 let SKZ RADLICE 1993-2013, chtěli bychom udělat poprvé v historii turnaj u nás v Radlicích. Budete-li mít zájem, určitě jste mezi VIP zvanými. Chcete-li si zahrát dřív, dá se domluvit jeden zápas, hráváme je 2 x 30 minut v pěti + pivečko v radlické hospůdce. A dá se samo zahrát i odvetička v Ratmírově. Máme své soupeře moc rádi, to je snad z webu jasné. A vy jste obzvlášť sympatická banda. Napiště nám sem na sebe nějaký kontakt, ju?

Re: RE: Nějaký turnaj?

(Ratmírák, 14. 7. 2012 23:14)

Už se těšíme na vzájemné měření sil. Na vás se ale musíme pořádně posílit!!!

krásné čtení

(Pepa Šprincl, 12. 7. 2012 23:06)

Chlapi, moc krásně se to všechno čte, připomíná a umocňuje to všechno, co jsme tu sobotu v Mutyněvsi prožívali. Už se těším na přístí ročník i na to, že mě opět přijde pan výčepní vyzvat, abych obhajoval svou dobrou pověst věrného zákazníka. Díky všem!

štamgast, jak má být

(Martin, 12. 7. 2012 23:35)

Pepo, já už si bez Vás turnaj v Mutyňce snad ani už nedokážu představit, takových poctivých štamgastů aby vrchní pohledal:-)! Příští rok se těšte, dovezeme Vám turnaj přímo do Radlic na kopec, ať je zase na co vzpomínat:-).

Parta větší než Sparta

(SKZ, 11. 7. 2012 14:23)

Jak už kdysi někdo psal: "Stará radlická fotbalová parta, z té by měla mít strach i pražská Sparta!"

díky všem a hlavně Davidovi

(Martin, 9. 7. 2012 19:44)

Díky moc všem za příjemná slova, která potěší. Dovolím si vyzdvihnout hlavního strůjce všeho kolem SKZ - Davida. Bez něj by nebyly nejen tyto výborné stránky, ale téměř jistě ani SKZ jako takové. Díky Davide!!!

RE: Díky všem a hlavně Davidovi

(David, 9. 7. 2012 23:40)

Taky chci poděkovat za příjemné příspěvky směrované do Radlic z Jindřichova Hradce (Sqvadra?). Mám pocit, že současná euforie nás v SKZ 2011-2012 má kořeny v parádní (a pro Internacionály Radlic vítězné) benefici z roku 2008 a hlavně pak v sezoně 2010, kdy jsme zjistili, že nám nestačí exhibice, ale chceme to po letech zase pořádně rozjet. O této změně v myšlení pojednává zbrusu nová kapitola RESTART! Stačí kliknout na nový článek pod lištou sezona 2010. Pochopíte vše!

Gratulace

(JH , 9. 7. 2012 14:36)

Chlapy Fakt pěkný jak stránky tak ta vaše parta :) ! Respekt ! :)