Jdi na obsah Jdi na menu
 

Aktuálně

Příspěvky

Aktuality k začátku nového školního roku 2023/2024

4. 9. 2023

Informace k zahájení školního roku 2023/2024


Nově přijatí žáci hudebního oboru jsou zařazeni do PHV1, do 1.A či 1.B hudební nauky. Aktuální seznamy žáků jsou vystaveny na dveřích do ZUŠ, nebo přímo v rozvrzích hodin.

1. A  a 1.B Hudební nauky a přípravné hudební výchovy letos nově vyučuje Hana Hylská. Od 2. - 5. ročníku vyučuje hudební nauku tradičně Jana Andresová.

Nově přijatí žáci VO nastoupí do skupiny PVT, nebo do 1. ročníku.

Nově přijatí tanečníci nastoupí do skupiny Přípravka 1. + 2. a do 1. ročníku.

V letošním roce kolektiv učitelů zaznamenal dvě změny. Vrátila se nám od rodičovských povinností zpět již zmíněná houslistka Hana Hylská. Naopak na mateřskou dovolenou odešla zpěvačka Michaela Martincová. Za ní bude u nás suplovat zpěvačka Noema Hostettler.


Zítra (5. 9. 2023) budou rodičům zaslány podklady pro platbu úplaty za vzdělávání emailem. Splatnost školného za I. pololetí je 15. 9. 2023. Prosím Vás, jako každý rok, dbejte na to, abyste zadali správné číslo účtu a správný variabilní symbol, ideálně využívejte přiložený QR kód. Stejně jako loni již neposkytujeme žádné slevy na sourozence, počty studovaných oborů…

Dále během září dostanou rodiče žáků, kteří mají půjčený nástroj informaci o platbě půjčovného. Prosím rodiče o jistou míru shovívavosti. Menší nástroj se musí vyměnit za větší, rodič musí podepsat propůjčovací list a teprve na základě tohoto listu se odesílá informace o platbě.

Co se týče naší pomoci s platbou školného sociálně znevýhodněným rodinám, tak naše ZUŠ mnoho spolupracuje s nadací Livie a Václava Klausových. Tato nadace je schopna pokrýt část nákladů žadatele na naše školné. Žáci, kteří budou žádat Nadaci Klausových o příspěvek na školné, musí odevzdat žádosti v ZUŠ nejpozději do 5. 9. 2023. Příspěvky jsou omezeny pro žáky 2. - 9. tříd (kvarty osmiletého gymnázia) do max. výše 1300,- Kč/pololetí. Formuláře jsou k dispozici zde.  POZOR - je třeba doložit sociální situaci rodiny - projekt je určen příjemcům přídavků na dítě nebo pomoci v hmotné nouzi. Loni jsme v jednom případě žádali a dotaci nám po dlouhé době nepřiznali. 

Další novinkou, jak přijít k pomoci s platbou školného sociálně slabším rodinám je Česká rada dětí a mládeže, která sdružuje mecenáše a pomáhá s podporou v rámci úhrad školného. Mezi mecenáše patří např. Karel Komárek Family Foundation, Nadace České spořitelny, Nadace Albatros, Sportka, MŠMT, Unicef… Tento projekt byl zprovozněn až během tohoto kalendářního roku a nám se v II. pololetí minulého šk. roku povedlo vytipovat jednu rodinu, která by potřebovala pomoci v jednom případě čerpat. Ta platforma se jmenuje Darujeme kroužky dětem. Více informací o možné podpoře najdete na www.darujemekrouzky.cz.

Příspěvky SRPŠ se budou vybírat od 4. 9. 2023 do 30. 11. 2023. Výše příspěvku na tento školní rok činí 150,- Kč/žák bez ohledu na počet oborů/nástrojů, které studuje. Žádost o platbu odejde ze ZUŠ elektronicky. Vzhledem k tomu, že banka spolkům zpoplatňuje  příchozí platby na účet nad 100 přijatých plateb, budou platby rodičům odeslány postupně po měsících podle abecedy.  Prosím nepoplést. Jiné číslo účtu má ZUŠ a jiné číslo účtu má SRPŠ.  K placení příspěvku nemůžeme nikoho nutit. Sám za sebe to doporučuji všem rodičům, neboť z příspěvků se v loňském roce hradil třeba zájezd do Vídně, cesty na OPEN ZUŠ do Nových Hradů a mnoho a mnoho dalšího.


V letošním roce bychom chtěli do řad dobrovolnic v SRPŠ nalákat další maminky, aby nám pomohli se spoluorganizováním jednotlivých akcí školy. Ozvěte se nám telefonicky nebo emailem: info@zusjablonne.cz


Všechny kolektivní předměty HO se budou vyučovat od pondělí 11. 9. tedy hud. nauka, soubory, komorní hry…
Výtvarný a taneční obor zahájí svou výuku od 5. 9. 2023.
Doplňková činnost VO zahájí až od příštího týdne.
Minibaletky se budou vyučovat rovněž až od příštího týdne.
Školní orchestr zahájí svou činnost od příští středy tj. od  13. 9. 2023.

Důležitá věc na závěr. Dejte nám nějakou formou vědět, zda se změnil zdravotní stav vašeho dítěte. Informujte nás o jakýchkoliv změnách - adresy, emaily, telefonní čísla… 


Je nově otevřená silnice na Bystřec. Buďte prosím opatrní při přecházení silnice. Dopravní situace je odlišná, než když jste sem chodili před prázdninami. Dále chci poprosit všechny žáky a rodiče žáků, aby pro vstup do základní umělecké školy používali pouze cesty oficiální. V minulosti si k nám děti z Výsluní a od autobusové zastávky na ulici Českých bratří zkracovali cestu přes stráň a přes dvůr.


Ještě tu mám poznámku od paní uklízečky. Všechny zapomenuté věci z minulého školního roku, mám na mysli přezůvky, helmy, sáčky s bačkorami, mikiny, čepice… jsou v bedně v šatně žáků v hlavní budově.

Všem žákům přeji úspěšné vykročení do nového školního roku, rodičům a prarodičům přeji pevnou vůli s výchovou Vašich ratolestí. Budu se těšit na výsledky práce všech žáků i jejich učitelů.

David Serbousek, ředitel ZUŠ

 

Zahájení nového školního roku 2023/2024

1. 9. 2023

Vážení rodiče, milí žáci,

slavnostní zahájení školního roku 2023/2024 proběhne dne 4. 9. 2023 ve 13:00 hodin v sále kina v Jablonném nad Orlicí. Zde se rodiče dozví nejnovější a nejaktuálnější informace ze školy. Po zahájení si budou žáci domluvit se svými vyučujícími rozvrhy hodin.

Kolektivní rozvrhy budou 1. 9. 2023 odpoledne zveřejněny zde.

Všichni učitelé budou přítomni na slavnostním zahájení, pouze paní učitelka Irena Sopelová (učitelka klavíru) si bude rozvrhy hodin domlouvat s rodiči dětí telefonicky 4. 9. 2023 odpoledne.

Výuka individuální - hudebních oborů - zahájí od 5. 9. 2023.

Výuka kolektivní - hudebních oborů (PHV, hudební nauky, komorní hry, orchestr...) - zahájí od 11. 9. 2023.

Výuka tanečního a výtvarného oboru - zahájí od 5. 9. 2023.

Přeji Vám všem úspěšný start do nového školního roku.

S pozdravem David Serbousek, ředitel ZUŠ

zahajeni-2023.jpg

 

Koncert žáků 1. 6. 2023

2. 6. 2023

Milí účinkující žáci, učitelé, rodiče, prarodiče, známí a podporovatelé,

rád bych Vám touto cestou upřímně poděkoval za úžasný koncert, který se uskutečnil 1. června 2023 v 18:00 hodin sále kina Jablonné nad Orlicí. Vaše vystoupení bylo hravé, neuvěřitelně působivé a plné radosti.

Chci vám všem vyjádřit poděkování za vaši tvrdou práci, oddanost a nadšení, které jste do přípravy jednotlivých hudebních čísel koncertu vložili. Vaše dovednosti a schopnosti jsou opravdu ohromující, a byl jsem místy velmi mile překvapen vaším (troufám si říci) až skoro profesionálním provedením.

Musím také poděkovat učitelům, kteří vás v přípravách koncertu vedli a podporovali. Kolegové, Vaše trpělivost, pedagogické působení a odborné znalosti jsou nepostradatelné pro úspěchy vašich žáků. Díky Vám za to.

Nesmím zapomenout na rodiče, prarodiče, známé a všechny ostatní, kteří přišli na koncert. Vaše povzbuzení a podpora jsou pro nás neocenitelné. Děkujeme vám za vaši podporu, kterou nám projevujete tím, že na naše koncerty chodíte.

Ještě jednou vám všem děkuji za nezapomenutelný koncert. Jsem na vás hrdý. Vaše úsilí a energie jsou pro nás inspirací a motivací pokračovat v našem pedagogickém působení a hudebním snažení.

David Serbousek, ředitel ZUŠ

koncert-zaku.jpg

 

Tanec v rytmu roku 2023 poděkování

20. 5. 2023

Vážení účinkující tanečníci, vážení rodiče, prarodiče, známí a podporovatelé,

musím za nás všechny v Základní umělecké škole napsat svůj upřímný dík za úžasné taneční vystoupení žáků naší školy, které jsme měli možnost zhlédnout včera večer, 19. května 2023 v 18:00 hodin v kině Jablonné nad Orlicí. Bylo to nezapomenutelné a inspirující!

Vaše nadšení, energie, um, krása pohybu mě okouzlila a dojala. Bylo mi ctí být přítomen a mít tu příležitost vidět, jak jste s vášní a oddaností tančili. Vaše vystoupení byla téměř bezchybná a předvedli jste neuvěřitelné dovednosti. Byl jsem často ohromen Vaší synchronizací a přesností, se kterou jste se pohybovali na jevišti.

Na tomto místě chci také poděkovat panu učiteli Zdeňku Hejzlarovi, který žáky vedl, pomáhal s choreografiemi, trénoval a inspiroval. Zdeňku, Vaše práce je obdivuhodná a jsem vděčný, že u nás učí tanec tak skvělý učitel, jako jste Vy. Děkuji i učitelům, které prováděli dozor nad žáky v zákulisí a pomáhali jim s česáním, převlékáním kostýmů, řazením, včasným nástupem...

Děkuji také všem, kdo se přišel na představení podívat. Rodičům, prarodičům, známým a všem dalším. Vaše přítomnost a povzbuzování v průběhu celého představení vytvářela neuvěřitelnou a neopakovatelnou atmosféru, plnou lásky, pohody a podpory.

David Serbousek, ředitel ZUŠ Jablonné nad Orlicí

Fotografie z představení od Martiny Balážové

Fotografie z představení od Lenky Mikulové

 

Tanec v rytmu roku 2023

22. 4. 2023

Vážení přátelé, rodiče, známí, kamarádi, podporovatelé.

Přijměte naši pozvánku na tradiční vystoupení žáků tanečního oboru v kině, které se uskuteční 19. 5. 2023 od 18:00 hodin v kině v Jablonném nad Orlicí. Dopolední představení pro děti z MŠ a ZŠ jsou také v pátek 19. 5. od 8:30 a od 10:00 hodin také v kině Jablonné nad Orlicí. Předprodej vstupenek je v Informačním centru v Jablonné nad Orlicí. Těšíme se na Vaši návštěvu.

tanec-v-rytmu-2023--2-.jpg

 

Přijměte pozvání na náš koncert žáků

21. 4. 2023

koncert-zaku.jpg

 

Koncert souborů a orchestru ZUŠ

21. 4. 2023

koncert-souboru-a-orch--1-.jpg

 

Nábor žáků do ZUŠ

21. 4. 2023

nabor-zaku-do-zus-jablonne-nad-orlici--1-.jpg

 

Odkaz na online přihlášku (pozn. Dbejte prosím o správnost všech dat. Neuvádějte např. zdrobněliny jména Vašeho dítěte apod. Vyplňujte přihlášku i s diakritikou)

Přehled vyučovaných nástrojů  v hudebním oboru

Na co se připravit?

 

Zuzka Fišerová zpívala v semifinále soutěže "Česko zpívá 2023"

21. 4. 2023

V pátek 14. 4. 2023 se v Trutnově, v kulturním domě UFFO, konalo semifinálové kolo 14. ročníku pěvecké soutěže s mezinárodním zastoupením "Česko zpívá", do kterého se probojovala i naše žákyně Zuzana Fišerová.

 

img_5023.jpegČESKO ZPÍVÁ je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky. Pěvecké klání má čtyři soutěžní kola a je vyhlašováno pro 2 věkové kategorie (Sólisté 9 – 14 let, Sólisté 15 – 26 let). Zuzka společně s Nelou Mačejovskou (obě soutěžili v mladší kategorii) prošli základním kolem a výběrovým kolem. Výběrové kolo v Praze udělalo tečku za účastí Nely Mačejovské. 

 

Na samém začátku bylo 357 přihlášek a Zuzka si vyzpívala postup do semifinále (ve své kategorii) mezi 49 nejlepších. Zuzka celou soutěží procházela s nelehkou písní Pavla Žáka "Maluj zase obrázky", kterou proslavila Hana Zagorová. V Trutnově za ni sklidila velký aplaus od publika, ale i od poroty. Pochvalná slova porotkyně a patronky soutěže Kamily Nývltové (sólistka Hudebního divadla Karlín, divadel Broadway a Hybernia) bohužel nestačila a Zuzka se neprobojovala do finálové sedmičky. To však nijak nemůže snížit Zuzčin skvělý výkon, kterým reprezentovala nejen sebe, ale i naši školu.

Zuzčin úspěch by nebyl možný bez fantastické podpory jejích rodičů, kteří ji v celé soutěži podporovali a fandili. Rovněž bychom rádi  poděkovali Zuzčině učitelce zpěvu, Michaele Martincové, která ji připravovala, provázela celou soutěží a předávala jí své cenné zkušenosti a rady.

img_5025.jpeg

 

Všichni jsme na Zuzku velmi pyšní a gratulujeme jí k úspěchu. Zároveň věříme, že ji tato soutěž pomohla k motivaci do další práce.

 

Mezinárodní den tance a náměstí v Jablonném nad Orlicí 28. 4. 2023 od 17:30 hodin

17. 4. 2023

Přijďte si zatančit s námi a společně oslavit Mezinárodní den tance

mezinarodni-den-tance--33-.jpg