Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pololetky na Dolní Bečvě, 31.1.-2.2.2020

3. 2. 2020

f--60-.jpgPo třech letech jsme vyrazili zase na Dolní Bečvu, a to v nečekaně hojném počtu dvaceti lidí. Počasí bylo předjarní, a tak po příjezdu a zabydlení jsme se venku pustili do velké hry, při níž týmy obchodovaly s plyšovými medvědy. Poté jsme zkoušeli malovat obrázky ústy, proběhl napínavý kvíz se zajímavostmi o ptactvu a po večeři každý představil svou oblíbenou knihu a přečetl z ní ukázku.

V sobotu jsme vyrazili za sněhem, a to na 7 km vzdálený Radhošť. Cestou jsme pověsili sádlovo-zrněné pochoutky pro ptáky, které družiny vyráběly včera, a probíhala hra, při které trojice fotily zadané objekty, přírodniny a selfíčka. Na hřebeni Radhoště byla mlha a foukal silný vítr, takže na samotný vrchol došly jen statečné ženy Kimi, Čilli a Zuzka, ostatní to otočili a na lopatách a igelitech sjížděli dolů.

Po návratu nás čekal zasloužený pozdní oběd, odpočinek, výroba vlastních stolních her a zpívání u kamen. Členstvo po skupinkách také natáčelo a stříhalo "televizní pořad", který měl obsahovat zprávy, reklamu, kriminálku a přírodovědný dokument.

Neděle byla věnována terénní polárnické hře - trojice procházely značenou trasu a cestou plnily praktické úkoly - např. obvazování, orientace mapy, rozdělávání ohně, všímavost apod. Průběžně po celý víkend jsme si pouštěli nahrávky ptačích hlasů, tak před obědem jsme si zkusili soutěž v poznávání a výsledky byly nad očekávání dobré.

Následoval oběd, úklid, hodnocení a cesta domů. Ve Studénce jsme byli před pátou patřičně unavení, ale spokojení - pěkně jsme si to užili.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pololetky na Dolní Bečvě, 31.1.-2.2.2020