Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor SM

27. 6. 2023

Krajský Přebor LRU-Muška ÚS Severní Morava 2023

 

 

Ve dnech 2.-4.6.2023 se konal prestižní závod o přeborníka Severomoravského kraje na řece Moravské Sázavě v krásném prostředí okolí Zábřehu na Moravě a druhý sektor byl vytýčen na horské říčce Březné od soutoku s Moravskou Sázavou. Letošního přeboru se zúčastnilo celkem 20 závodníků z toho kompletní příborský tým.

Krásný dvoudenní závod probíhal v přátelské atmosféře, které podpořilo příjemné společné ubytování všech závodníků v penzionu „U Krobotů“ v Dolním Bušínově, kde jsme měli připravené perfektní zázemí od majitelů penzionu. Hlavní lovenou rybou byl pstruh obecný, lipan a jelec a MO Zábřeh okořenila závod osazením závodních úseků na Moravské Sázavě pstruhem duhovým z vlastního chovu. Celkem se ulovilo 543 ks měřitelných ryb. Závodu se zúčastnilo celkem 5 zástupců MO ČRS Příbor a až do poslední chvíle jsme bojovali o stupně vítězů. Největší ulovenou rybou byl Pstruh duhový (445 mm), kterou ulovil Tomáš  Adam (MO ČRS Zábřeb – Hends).

 Závod byl velice napínavý a až do poslední chvíle nebylo jasné, kdo obsadí stupně vítězů. Důkazem byla vyrovnanost v součtu umístění, kdy prvních pět závodníků mělo shodně součet umístnění za oba závodní dny 3 a nakonec rozhodoval celkový počet ulovených ryb mezi závodníky a mezi druhým a vítězem rozhodovaly CIPS body, protože měli oba shodný počet chycených ryb 48 a rozhodla až velikost změřené největší ryby.

Vítězem se stal Tomáš  Adam (MO ČRS Zábřeh – Hends), před druhým Jakubem Adamem (MO ČRS Rožnov - Hends), a třetí místo obsadil Zdeněk Švihálkem (MK Hranice). Z příborských závodníků se nejlépe umístil Tomáš Teper (4. místo), Lukáš Střalka (7. místo), Martin Koliba (8. místo), Vladimír Schwarz (9. místo) a Radim Kapica  (12. místo).

Děkujeme organizátorům jmenovitě předsedovi LRU-muška ÚS Sev. Morava Jardovi Adamovi, Jardovi Hamplovi a MO ČRS Zábřeh za uspořádání skvělého závodu, za hodnotné ceny a těšíme se na další příjemné setkání muškařů v příštím roce.

 

Výsledky zde

 

Petrův Zdar

Lukáš Sřalka