Jdi na obsah Jdi na menu

Dámská jízda zavzpomínala na „Malou Paříž“

15. 12. 2012

Dámská jízda zavzpomínala na „Malou Paříž“

Dámská jízda zavzpomínala na „Malou Paříž“

Prostějov - Lidé, které zajímá historie prostějovského oděvnictví, si na nedělní Dámské jízdě přišli na své. Moderátorské trio Eva Suchánková, Ivan Čech a Oldřich Václavík veřejnosti přiblížilo historii firem zvučných jmen, jako byl Rolný a Nehera. Program zpestřili tancem a přehlídkou členové Divadelního spolku Historia Renata Sovíková, Josef Augustin a Tomáš Strouhal.

„Celá akce se uskutečnila proto, aby připomněla slávu města Prostějova v době první republiky, kdy se mu říkalo „Malá Paříž". Chtěla jsem tím poděkovat všem pamětníkům, kteří mi poskytli materiály o prostějovských oděvních továrnách, jako byli Rolný a damaNehera," vysvětlila pro iProstejov.cz Eva Suchánková.

Na jevišti se střídali hosté - hrou na klavír odpoledne zpestřil Miroslav Zikmund, o současnosti prostějovského odívání mluvil podnikatel Pavel Koutný a pamětník, pan Král, který byl Mladým mužem u firmy Nehera.

„Za spolupráci bych chtěla poděkovat Státnímu okresnímu archivu, bez jeho pomoci by se akce neuskutečnila, paní Alici Gregušové, která nám tuto akci umožnila, a členům spolku Historia," dodala Suchánková.

Program vzbuzoval v některých lidech hrdost na Prostějov, pořadatelé dokonce obdrželi návrh, aby bylo video z akce distribuováno školám.

„V tomto tématu budeme pokračovat," naznačila Eva Suchánková.

  • Autor: Jakub Čech
  • Foto: Tomáš Fraus
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář