Jdi na obsah Jdi na menu

Masarykovo náměstí ovládla historie

25. 5. 2012

Masarykovo náměstí ovládla historie

Masarykovo náměstí ovládla historie

Prostějov - Tak trochu jiného nedělního dopoledne se dočkali Prostějované, kteří prošli po Masarykově náměstí. Viděli necelou stovku historických vozidel - veteránů, konal se totiž jejich 17. sraz.

Do města se sjela necelá stovka historických vozidel, aut i motocyklů.

„Máme zde sportovní vozy, cestovní kabriolety a podobně," vyjmenoval pořadatel Zdeněk Pittner. V rámci soutěže dostal každý návštěvník akce hlasovací lístek, na který napsal číslo svého favorita. Poté se uskutečnil zlatý hřeb programu - slavnostní projížďka vnitřním okruhem Prostějova. Veřejnost se mohla svézt historickým autobusem.

Tradiční zahájení sezony                                   

„Rok od roku se více účastníků posouvá k hranici modelů vyrobených po padesátých letech minulého století, což je škoda. Tato výstava je pro mě tradičním zahájením sezóny a pro nás „veteránisty" příležitostí pochlubit se s našimi miláčky," řekl Hubert Grmela, který se přehlídky účastní každým rokem.

Historická auta si přišli prohlédnout nejen muži ale také ženy. „Jsem tady poprvé a líbí se mi tu," řekla návštěvnice akce Hana Hlavicová. Nevadila jí ani menší účast žen.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář