Jdi na obsah Jdi na menu

Voda zaplavila loutkářům zkušebnu

19. 9. 2012

Voda zaplavila loutkářům zkušebnu

Voda zaplavila loutkářům zkušebnu

Prostějov - Velkou vodu zažili zcela nedávno prostějovští loutkáři. Ne, u nás na Hané povodně nehrozí, ale zaplavena přesto byla zkušebna Loutkového divadla Starost. Poškozena byla i scéna k současné hře Šnofonius a Mordulina, čili Turandot, ta druhá.

„Praskla hadička, která přivádí vodu do karmy. Než to sousedi ze zdravotnické školy zjistili, měli jsme skoro ve všech našich místnostech vodu po kotníky," vysvětlil Ivan Čech, principál Loutkového divadla Starost. Dodal, že škody na majetku nebyly značné. „Naštěstí byly loutky zavěšeny na štendrech, takže se k nim voda nedostala, další loutky jsme půjčili na výstavu," odpověděl Čech.

Voda poškodila i scénu k současné hře Šnofonius a Mordulina, čili Turandot, ta druhá. „Je třeba říci, že poškozena byla pouze část scény, kterou divák nevidí, " upřesňuje Čech.

Zajímalo nás, jaké loutky se v takové zkušebně nacházejí. „Máme několik druhů loutek - maňásky, marionety různých velikostí, ploškové loutky atd. Bude jich přes padesátku. Představení, které nyní uvádíme, hrajeme s marionetami na drátě," uzavřel Čech.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář