Jdi na obsah Jdi na menu

Cesta mezi notami vedla do velkého světa

2. 2. 2012

Cesta mezi notami vedla do velkého světa

Cesta mezi notami vedla do velkého světa

Prostějov / Praha - Životní osud slavného klavíristy, prostějovského rodáka Milana Dvořáka mapuje dokumentární film „Život mezi notami", který byl v neděli představen veřejnosti.

Námět filmařům poskytla Eva Suchánková, která obstarala i nedělní premiéru. Kameramanem a producentem je Tomáš Fraus, film stříhal a režíroval Ondřej Sovík.

„Námět byl výborně zvolen, pan Dvořák nás překvapil svým zajímavým vyjadřováním a ochotou s námi spolupracovat," vysvětluje filmař Tomáš Fraus. „Jsme rádi, že jsme s hvězdami, jako je Eva Pilarová a Jiří Suchý, mohli natáčet. Byli připraveni, jsou to profesionálové. Jsou vstřícní a ochotní," dodává pro iProstejov.cz Fraus.

Milan Dvořák je prostějovský rodák, studoval technicky zaměřenou školu a nikdy by ho nenapadlo, že se bude živit hudbou, která byla jeho koníčkem. „K hudbě jsem se dostal prostřednictvím svého tatínka, který byl učitelem na hudební škole v Prostějově," vysvětluje klavírista. „Z Prostějova jsem se dostal do velkého světa, a to i v době, kdy se cestovalo s velkými obtížemi," dodává.

Doprovázel hudbou známé hvězdy - např. Evu Pilarovou, Hanu Hegerovou a spolupracoval s divadlem Semafor a Jiřím Suchým. Napsal také hudbu k několika českým komediím, třeba Zítra to roztočíme, drahoušku.

Po premiéře filmu následovalo malé koncertní odpoledne.

„Program se mi velmi líbil - znám pana Dvořáka, ale i filmaře, takže jsem se těšila, dokonce to předčilo má očekávání," říká Jana Köhlerová.

DVD jsou v prodeji v některých trafikách za cenu 89 korun.

  • Jakub Čech
  • Foto: TF studio
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář