Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějovský vánoční strom rozsvítili andělé

1. 12. 2012

Prostějovský vánoční strom rozsvítili andělé

Prostějovský vánoční strom rozsvítili andělé

Vánoční jarmark byl zahájen

Prostějov - Slavnostní fanfáry z balkonu historické radnice rozsvítily vánoční strom. Pátek také znamenal zahájení jarmarku na Masarykově náměstí a cyklu akcí „Prostějovské zimy". V rámci ní na návštěvníky čeká spousta koncertů a akcí pro děti.

Tisíce lidí si nenechaly ujít slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Pro děti byl připraven program v podobě vystoupení divadelního spolku Cirkus trochu jinak. Ten se ujal i odpočítávání času rozsvícení stromu, k čemuž se následně přidali i diváci. Dospělé zajímaly hlavně stánky s punčem. Právě punč tvořil většinu sortimentu jarmarku. Adventní, francouzský, irský, dětský. Ty všechny bylo možné ochutnat. Ke stávajícím, hlavně občerstvovacím stánkům, brzo ale přibudou i další prodejci. Betlémy, keramika, vánoční dekorace a mnoho dalšího sortimentu tak bude k dispozici už příští pátek.

Stromek se líbí

„Vánoční stromek se mi líbí, je pěkně osvětlený, stánků je dost, zboží je taky pěkné, punč mi též chutná. Program jsem skoro vůbec neviděla, další akce „Prostějovské zimy" asi nenavštívím, ani nevím, co se uskuteční," řekla svůj názor paní Renata. Popíjela punč na trávníku, protože kuželnou se pro davy lidí nedalo projít.

My jen dodáme, že „Prostějovská zima", která doplní adventní čas, bude pokračovat programy pro děti, adventními koncerty nebo třeba jarmarkem „Vánoce v lidových řemeslech", který se koná ve foyer kina Metro. Program zmíněné  „Prostějovské zimy" najdou zájemci zde.

  • Jakub Čech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář