Jdi na obsah Jdi na menu

Cukrářky z celé republiky se sešly ve Vrahovicích

20. 6. 2012

Cukrářky z celé republiky se sešly ve Vrahovicích

Cukrářky z celé republiky se sešly ve Vrahovicích

Prostějov - Pomocí internetu se sešly, předvedly své výkony a vzájemně se přiučily - to vše zažily účastnice Srazu amatérských cukrářek, jehož první ročník se uskutečnil o tomto víkendu ve vrahovické hasičské zbrojnici. Jak plánují organizátoři, akce by se mohla stát novou tradicí.

První ročník ve znamení pohádky

Hlavní částí akce byla soutěž o dort na téma pohádka, vyhrál Kocour v botách. „Dámy, které dorty pekly se rozhodly, že je věnují klientům do Domova důchodců a postiženým dětem," vysvětlila Milada Galářová, předsedkyně vrahovického osadního výboru. Galářová věří, že letošní první ročník této akce, se do budoucnosti stane tradicí.

Nápad poslouží k čerpání zkušeností

Cukroví a drobné sladké pochutiny účastnice vzájemně ochutnávaly a vyměňovali si recepty. „Soutěžila jsem s dortem s motivem draka, o srazu cukrářek mi řekla kamarádka," řekla Kristýna Ozaničová z Prostějova.

A jak tato akce vznikla? Akce se uskutečnila díky nápadu Anny Faltýnkové a Marie Starobové z Vrahovic, cukrářky z celé republiky sem pozvaly prostřednictvím portálu, na kterém si vyměňují zkušenosti.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář