Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 3/2020

SDH informuje
Soutěžní sezonu jsme s naší mládeží ukončili v sobotu 27. června na hasičské zbrojnici. Byly přichystány hry a také malé občerstvení pro děti a jejich rodiče. V době letních prázdnin se naši mladí hasiči průběžně připravovali na soutěže v běhu na 60m a 100m s překážkami. Naši mladí hasiči se v běhu na 60m a 100m s překážkami ve Vracově v sobotu 5. září umístili v první desítce. Další soutěž se uskutečnila v sobotu 12. září v Petrově. Podrobné výsledky a fotky ze soutěží si můžete prohlédnout na www.sdhmlotice.estranky.cz.  Mladí hasiči se taktéž věnovali i přípravě na TFA, které se uskutečnilo v neděli 16. srpna v Brně. Naše barvy zde hájil Jakub Vařák, který se umístil na pěkném 7. místě. Od půlky září se věnujeme přípravě na Závod požárnické všestrannosti, která se uskuteční 3. října. Závod požárnické všestrannosti – ZPV se zaměřuje na všestrannou sportovní zdatnost soutěžících a zároveň zvyšovat jejich zanlosti. Hlídka musí absolvovat trať a plnit úkoly na stanovištích. Stanoviště jsou následující – střelba ze vzduchovky, základy topografie, první pomoc, uzlování, požární ochrana a překonání překážky. V říjnu se příprava přesune do tělocvičny místní ZŠ. Tréninky budou probíhat každou sobotu od 13.00 hod. Kdo má zájem, může se za námi dojít podívat.
V červnu se pomalu začala uskutečňovat myšlenka založit soutěžní družstvo mužů. Začali se scházet a trénovat a 1.srpna byli na své první soutěži v požárním útoku. Na úspěchy nemuseli dlouho čekat, hned z druhé soutěže přivezli pohár za druhé místo. Ve Velké nad Veličkou se umístili na 3.místě a v Hrubé Vrbce na 2.místě. Družstvo se skládá z členů JSDH , mladých hasičů a ostatních členů SDH.
Koncem července proběhla úprava garáží a okolí garáží na hasičském hřišti. Byla zpevněna podlaha  v garážích a v jejich okolí. Kvalitu jsme vyzkoušeli v sobotu 5.září, kdy se konala soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Soutěž se konala již po páté a postupně se od hasičské zbrojnice přesunula na hasičské hřiště. V roce 2016 se soutěž konala za účasti 7 týmů a postupně se počet týmů zvyšoval na 13 týmů. Bohužel letos do účasti zasáhl koronovir, tak to bylo bez mezinárodní účasti. Letos se soutěže zúčastnilo 6 týmů, z toho 4 byli domácí a 2 přespolní. A kdo se klání účastnil? Chudáci z Milotic, SDH Milotice, Dejmal a Soptíci, Klub maminek, MasterChef Vacenovice a SDH Vracov - takové bylo pořadí dle poroty. Tým Chudáci z Milotic obhájil cenu diváků z loňského roku. Blahopřejeme vítězům a děkujeme Všem zúčastněným. Také děkujeme sponzorům za věcné dary.
A co pro Vás chystáme? V říjnu proběhne podzimní sběr železného šrotu. Připravovaná akce Předhodová zábava se pro situaci kolem nás bohužel ruší. Doufáme, že se příští rok se situace zlepší a budeme se moct potkat na našich tradičních akcích.
Za SDH Milotice, Jiří Sochor, starosta SDH

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěže 2020


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář