Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co nového u hasičů? III.


Po prázdninové přestávce začnou mladí hasiči opět zdokonalovat své dovednosti a připravovat se na branný závod. Vraťme se, ale v čase o 2 měsíce zpět.

V červnu SDH Milotice uspořádal pro mladé hasiče a rodiče exkurzi na Hasičskou záchrannou stanici v Hodoníně, abychom se obeznámili s prací profesionálních hasičů.  Děti i rodiče si zájmem vyslechli odborný výklad. Největší zájem ze strany dětí však byl o předvedenou techniku, když si mohli sednout a prozkoumat vozidla jako profesionální hasiči. Po prohlídce techniky následovala prohlídka budovy požární stanice. V budově jsme viděli místnosti, kde hasiči odpočívají, kulturní místnost, kuchyňku i malou posilovnu. Potom jsme si prohlédli další vozidla, která používají pro výjezdy. Po prohlídce jsme se rozloučili a poděkovali za odborný výklad a ukázku hasičských vozidel.

Dne 1. července SDH Milotice uspořádal pro své členy i rodiče mladých hasičů Sportovní odpoledne se soutěžemi v požárním sportu a slibem pro nováčky. Soutěžní družstva byla rozdělena do následujících kategorií: mladší žáci, starší žáci, jednotka SDH a rodiče. Soutěžilo se v těchto disciplínách: štafeta požárních dvojic a požární útok. Zápolení soutěžních družstev vyhrálo družstvo starších žáků, následováno rodiči, mladšími žáky a jednotkou SDH. Každé soutěžní družstvo získalo za odměnu koláč, který věnoval náš člen, pan Antonín Dobeš. Po slavnostním vyhodnocení následoval slib nováčků. Všichni nováčci dostali upomínkový list a medaile.  Jako kulturní program si naše mladé hasičky, Katka Sochorová a Katka Šupová, připravily malé taneční vystoupení, za které sklidili velký aplaus.  Poté následovala volná zábava a občerstvení v podobě domácích koláčů, grilovaného kuřátka a pečeného selátka. Poděkování patří všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na této akci, a doufáme, že se takovéto ukončení sezony stane tradicí.

Za milotické hasiče Sochorová Erika 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sportovní odpoledne

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář