Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký byl rok 2010?

18. 12. 2010


Vážení spoluobčané je čas předvánoční a pomaličku se blíží konec kalendářního roku. Dovolte mě malé ohlédnutí a připomenutí co jsme udělaly na úseku hasičské činnosti v Miloticích.
Krátce po novém roce jako, každý rok chystáme ples. Letos nám na ples přijeli zahrát muzikanti z Vacenovic. Pro přítomné účastníky plesu jsme připravili bohatou tombolu i s malou obměnou,která byla určitě zajímavá. Na příští ples máme připraveny další vylepšení i disko bude.
Již od podzimu loňského roku se mladí hasiči připravovaly na závody - soutěže. Začaly jsme závodit v hale Dubňanech a chuť byla větší než umění. Postupem času jsme děti naučily základy potřebné pro hru Plamen. Chybělo a chybí nám vybavení které jsme si na soutěžích museli půjčovat od druhých sborů. Dotaci na činnost mladých hasičů od Obecního úřadu stačila jen na zlomek základního vybavení. Věříme, že postupem doby se bude vybavení pro mladé hasiče lepšit a přijdou i odpovídající výsledky při soutěžích. Chci poděkovat OÚ a sponzorům za finanční pomoc a rodičům dětí za trpělivost.
Na jaře jsme uskutečnily sběr železného šrotu. Obavy z neůspěchu se brzy rozplynuly a nakonec jsme s výsledkem byly spokojeni. Na podzim jsme pro úspěch sběr železa opakovali. S výsledky sběrů jsme spokojeni a děkujeme všem občanům, kteří přiložily nepotřebné železo na hasičskou vlečku.
Květnová mše svatá za Milotické hasiče se stává tradicí a hodláme v ní pokračovat. Hasiči byly vidět i v průvodu o Božím Těle, kdy vyšly v hojném počtu i s praporem. Měsíc květen byl nejen z pohledu hasičů hektický. Počasí v této době bylo špatné - spadlo nadměrné množství srážek. Hasiči měli plné ruce práce s četnými  výjezdy (13) k zaplaveným sklepům jak v obci tak i v lokalitě Šidleny. Vodu jsme čerpaly i s hrobky pod kostelem. Jednotka byla povolaná rámci IHZS ke zpevňování hráze řeky Moravy - zabránění zatopení Mikulčických vykopávek. Dále Milotičtí hasiči zasahovali u spadlého stromu na komunikaci a dvou požárů v obci.
Členi Sboru dobrovolných hasičů se též aktivně zúčastnily Dnů Obce Milotice. V  zámecké oranžerii jsme vytvořily výstavku a aktivně jsme se zúčastnily dalších akcí. Mezi už tradiční je Den dětí u Myslivců. Po chladných a deštivých dnech přišli dny tropické a v místní vodní nádrži  (Kanál) začaly hynout ryby. Na požádání členů rybářského spolku jsme pročeřovaly  vodu.
Když se v Miloticích na zámku točil televizní pořad Talentmanie tak jsme  nechyběly. Našim úkolem bylo ohlídat zámek a okolí od požáru.  V podzimních komunálních volbách jsme měli svého zástupce velitele  P.Koplíka. Tento náš člen získal potřebný počet hlasů a dostal se do
zastupitelstva obce.
V letošním roce se naši dlouholetí členi dožily významných životní  jubileí. 45let života oslavil p.E.Tomčík,L.Gregorovič a V.Řihák.60.narozeniny  oslavily p.K.Dobeš a Phdr.J.Krist. Všem našim jubilantům přejeme zdraví, štěstí a  pohodu v životě.
Závěrem tohoto stručného výčtu činnosti Milotických hasičů, bych chtěl všem mým kolegům poděkovat za to co v těchto podmínkách jaké máme dělají. Poděkování patří i  rodinným příslušníkům ,protože bez jejich podpory a pochopení se tato činnost nedá dělat. Všem spoluobčanům chci popřát do nového roku 2011 mnoho zdraví, štěstí a spokojenosti.
Za všechny Milotické hasiče starosta sboru Jan Řihák