Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání v café Fra...

Reportáž o setkání v café Fra z mailů nadšených účastníků sestavil, krátil, doplnil a formátoval Slávek M.

 

Jak to začalo:

Drazí a vážení autoři,

obešla jsem několik kaváren a musím konstatovat, že to nebyl lehký výběr, neboť jsem hledala prostředí, kde bychom měli jakési intimní prostředí a zároveň také nějaké to literární zázemí.

Určitě neuspokojím všechny z vás, ale vězte, že jsem se snažila. Zalíbila se mi docela malinkatá kavárna FRA, která je velká cca 3x5 metrů, ale díky tomu budeme mít snad poněkud soukromější ovzduší. Nachází se v dostupnosti metra C (I.P.Pavlova) a A (Míráku), tak i z tohoto hlediska ji dávám nejvíce bodů. Zamluvila jsem 12 míst, ale pokud by se nás sešlo více, dobrovolně přenechám místo bližnímu svému. Pravidelně se zde konají literární večery, ale máme štěstí, protože 9.11.2011 žádný program neplánují. Pokud máte nějaké nové texty a třeba i poezii, určitě je vezměte s sebou, věřím, že bude čas a chuť si něco z nich veřejně přečíst.

Také mě napadlo, že pokud byste někdo chtěl něco vzkázat Jiřímu nebo paní Hanně Polákovým, sepište to, nebo nakreslete nebo co já vím… originalitě se meze nekladou. Já to pak společně s fotografií nás všech, kterou bych ráda ten večer spáchala, doručím na místo určení. Určitě jim to udělá radost. A prosím vás, nenoste nic, co se nevejde do velké obálky :o) Budu se tedy na všechny z vás těšit.... podle ohlasu to vypadá na slušnou účast...

Tak umění ZDAR a literatuře obzvlášť...

Vlasta B.

 

Kde to bylo:

Fra – literární kavárna s francouzským šarmem http://www.fra.cz

Pokud v Praze stále hledáte pravou pařížskou kavárnu, kde se během dne poklidně diskutuje o literatuře a večer zase oslavuje, tak se určitě podívejte do literárního café Fra. A pokud vás literatura skutečně zajímá, určitě rádi přijdete na pravidelné literární večery. A co si dáte dobrého k pití,

Kavárna Fra nedaleko náměstí Míru nabízí mnoho nápojů z krajů, kde se vínu daří, nejen francouzské provenience, navíc vás mile překvapí rozumnými cenami. Káva Lavazza 100% arabica, kir a cassis special, francouzská vína, mnoho druhů rumu, Single Malt Laphroaig nebo Talisker… to je jen část široké nabídky nápojů.

 

Jaké to bylo:

Ahoj Zdenko, děkujeme za rychlé zaslání fotek. Z kvality si nic nedělej, vždyť tam bylo příšeří, takže to není tvoje vina.

Bylo to včera moc fajn a už se těšíme na příští setkání.

Marcela M.

 

Zdravím všechny psavce a teď už i milovníky kavárny FRA....

Na začátku trochu organizačních věcí. Už včera jsme se společně domluvili na našem následujícím setkání, které proběhne  7.12.2011 od 19:00 hod tamtéž. Může ještě nastat změna a to v případě, že kavárna bude mít tento den další z veřejných čtení. Zatím mi to nedokázali vyvrátit ani potvrdit, většinou jsou totiž středy volné, ale mám zavolat koncem listopadu, tak snad to vyjde. Budu vás informovat.

Včerejšek byl velmi příjemným setkáním lidí, které spojuje láska k literatuře a jsem za to moc ráda. Trošku mě odpoledne šimralo v břiše, ale dopadlo to nad očekávání. Jsem ráda, že se vám tam většině líbilo a už teď se těším na příště.

A co projekt společné povídky? Už někoho z vás něco napadlo? Co kdybychom si na příštím setkání vytáhli z pomyslného klobouku čísla a zkusili to?

Na závěr posílám pár vzpomínkových fotografií z úúúúžasného setkání.

Mějte se krásně a brzy ve FRA...
Vlasta B.

 

Tedy, Vlasto, tomu říkám fotky!!!

No lepší stroj se nezapře, ale i nehledě na to je vidět, že fotit umíš a umíš se dobře dívat...

A ty černobílé působí velmi "literárně" !!! Díky moc

Zdenka L.

 

Ahoj, fotky jsou bezva a včerejší večer úplně super.
Rád jsem vás všechny viděl a velmi, opravdu velmi lituji, že jsem se nestal kavárenským povalečem v ranném věku.
Moc se mi tato činnost líbí a doufám, že příležitostí si ji vychutnat bude co nejvíc. Těším se na další setkání.

Petr S.

 

Škoda že jsem nemohla přijít. Už teď si datum 7.12 zapisuji do diáře a ruším vše, co by mi do něj chtělo vlézt a schůzku zrušit.

Helena Proch.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ze života kavárenských povalečů