Jdi na obsah Jdi na menu
 


termíny schůzek, pravidla a aktivity

24. 3. 2010

Ahoj, zdraví Vás "první oddíl".

Do budoucna se určitě nějak pojmenujeme, protože první oddíl - to zní sice hrdě a jako průkopníci máme každopádně být na co hrdí, ale volat na sebe takto asi nebudeme. Vůbec nepochybuj, že členové "prvního oddílu" si vymyslí super originální, nebo přinejmenším zajímavý název. Pokud máš nápady, val je sem ihned - pokud tedy jsi členem oddílu. A pokud nejsi, tak s tím něco udělej, ať zbytečně nebledneš závistí.

Vedoucím "prvního oddíllu" je Miroslav Svěrák (Mirek), tel. v kontaktech OSANN zde na WEBu.

pravidelné schůzky oddílu: středy, od 16:00 do 18:00 hod. Pokud na středu připadne státní svátek nebo dětské pázdniny, vždy bude na WEBu cca týden dopředu umístěno upozornění o konání, nebo zrušení schůzek. Pokud to budete potřebovat vědět s větším předstihem, zavolejte.

místo schůzek (sraz): před Obecním úřadem.

Přibližný rozsah aktivit (opravdu jen přibližný - a nikde není psáno, že to tak bude, pokud děti bude bavit něco trošku jiného...)

Základní pravidla: (časem budou doplněna a přesunuta do dokumentů)

1. Pokud se dítě nemůže zúčastnit pravidelné schůzky, nebo řádně plánované akce oddílu či sdružení, považuji za samozřejmost včasné upozornění, omluvení, avízo (slovíčkařit netřeba). Souvisí to nejen s bezpečností dětí (je dobré vědět, že dítě se netoulá neznámo kde), ale také s přípravou programu schůzek a akcí, které velmi často bývají vázány předpokládaným počtem účastníků.

2. Dítě (úředně člen sdružení mladší 18-ti let) je povinno uposlechnout pokynů vedoucího/vedoucích, pokud tyto nejsou evidentně v rozporu s jeho bezpečností, nebo základními právy (což apriori nepředpokládám). Většinou s tím není problém, ale pokud je a to opakovaně, pak je vhodné, věnovat tomuto problému dostatečný čas a řešit jej ve vzájemné součinnosti. V tom případě je vzájemná komunikace mezi vedoucím a rodiči naprosto nezbytná. Kdykoliv mne tedy můžete kontaktovat telefonicky a požádat o osobní schůzku. Stejně tak to budu řešit já, nebo ostatní vedoucí. Toto platí i pro veškeré případy, pokud vzniknou na straně rodičů pochyby o výchovných metodách vedoucích - členů OSANN. Ba co víc, pokud by takové pochyby vznikly, je v zájmu dítěte nezbytné vyjasnit co nejdříve jejich příčinu. Je důležité zdůraznit, že vzájemná komunikace je jedním z nejdůležitějších faktorů při výchově dětí. Pokud nám o případném problému neřeknete, výrazně tak ztížíte šanci na nápravu. My se každopádně budeme snažit toto pravidlo respektovat.

3. Na schůzkách se budeme věnovat sportovní činnosti, budeme chodit na výlety do přírody atd. Věnujte tedy prosím patřičnou pozornost oblečení svých dětí, v jakém na schůzky chodí. Například tenisky a jeansy na hodinovou procházku zasněženým lesem jistě nejsou úplně zdraví prospěšné. Naproti tomu značkové a drahé (byť kvalitní) oblečení může doznat jisté újmy a jaksi rychlejší amortizace, pokud jím vybavíte své ratolesti na podzimní výlet do zabahněné přírody. Oblečení na vícedenní výlety a do lesa je vhodné přírodních, tmavších barev. Červená bunda jistě zahřeje (je-li adekvátně kvalitní), ale spolehlivě diskvalifikuje, pokud budeme hrát například schovávanou v lese. Nějaké rady a doporučení na téma vybavení a oblečení najdete zde.

Předávání - vyzvedávání dětí ve věku do 18-ti let vzhledem k jejich bezpečnosti: pokud děti chodí do družiny ZŠ Krhanice, po předchozí dohodě je mohu vyzvednout v družině - aby se netoulaly po silnici bez dohledu. Po ukončení schůzky předám děti zpět rodičům, nebo osobě, kterou předem písemně určí zákonný zástupce dítěte. Pokud tuto osobu nebudu osobně znát, musí mi věrohodným způsobem prokázat svojí totožnost. Bez prokázání totožnosti nemohu dítě předat cizí osobě! Vemte to prosím na vědomí, jde o bezpečnost Vašeho dítěte. Rodiče dětí, které budou mít po ukončení schůzky dovolený samostatný odchod, bez dohledu dospělé osoby pověřené rodičem, musí v tomto smyslu podepsat prohlášení (připravím). Jiná řešení jsou možná po domluvě.

Veřejné prohlášení: po dobu trvání pravidelných schůzek dětských oddílů, nebo jiných akcí pořádaných OSANN, o.s., přebírá OSANN, o.s. odpovědnost za bezpečnost dětí, které jsou řádnými členy sdružení a těchto akcí se zúčastní.