Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. ročník - letní "Drobkův memoriál"

 

Komentář – 8. letní míčový víceboj
 
            V sobotu 31. května se uskutečnil již 8. letní míčový víceboj – Drobkův memoriál. Zúčastnilo se ho 12 mužských a 6 ženských párů. Konečně vyšlo počasí a tak mohla proběhnout letní varianta, čili u chlapů sedmý sport – nohejbal. Ženy mohly pro změnu vyzkoušet ukázkový sport – líný tenis.
            Ženy hrály systémem každý s každým v jedné skupině. Vítězem se po dramatickém průběhu stala Hanka a Žaneta, které zvítězili před Ditou a Simčou a rovněž před Vydrou a Dášou až na rozdíl skóre (všechny páry měly 12b.) To samé kritérium rozhodovalo rovněž u párů na 4. až 6. místě.
Konečné pořadí:
  1. Hanka a Žaneta
  2. Dita a Simka
  3. Vydra a Dáša
  4. Kája a Blanka
  5. Lenča a Monika
  6. Sklenča a Iva
 
 
Muži bojovali tradičním systémem 12 týmů po 3 ve 4 skupinách. Řada zápasů byla velmi vyrovnaná a napínavá. Vítězem se stal pár Radim a Filip, který ve finále porazil Kotíka s Marou. V boji o bronz udolali Radek s Michalem naše hosty s Bučovic Laďu a Tomáše.
 
Celkové pořadí:
  1. Radim a Filip
  2. Mara a Kotík
  3. Radek a Michal
  4. Laďa a Tomáš
  5. Martin a Bambino
  6. Alda a Hnilda
  7. Pepa a Pally
  8. Gerža a Radim
  9. Luboš a Martin
  10. Dan a Jirka
  11. Libor a Morgan
  12. Shock a Tomáš
 
Na závěr proběhla poslední disciplína v kuchyňce a na chodbě, kde je velmi pěkná akustika, na naše závěrečné zpívání. Akce se zúčastnila řada hostů a přátel hráčů, kteří pozitivně přispěli k nádherné závěrečné atmosféře.
Závěrečné děrovačky: Základní škole Horní 16 za sportoviště a pomůcky, Danovi Ševčíkovi a Jirkovi Bambasovi za sponzorské dary a nádherné ceny. Celému přípravnému výboru : Alda, Bambino, Hnilda a Sklenča za všechno co bylo k dispozici – diplomy, pivo, guláš, víno a všechno k tomu. Holkám Pavlínce a Libušce za bezchybnou obsluhu a příjemnou atmosféru v kuchyňce, Geržovi, Danovi a všem muzikantům na sladká dřeva za skvělou muziku a všem hráčům, kteří jste přispěli k nádherné atmosféře tohoto krásného festivalu amatérského sportu a dobré zábavy. Nesmím zapomenout na Laďu Kubína, který ze zdravotních důvodů nemohl hrát, ale který připravil všechny technické záležitosti.
            Závěrečné hodnocení slovy člověka, který odehrál většinu sedmibojů a turnaj nese jeho jméno:
„Ještě, že jste tomu šli zase správně naproti, a že jste tak tiší a plaší…
Tak snad na podzim v plné síle a ať se zase ve zdraví všichni setkáme na 8. zimním víceboji 2014 - Drobkově memoriálu.
Sportu zdar a našemu víceboji zvlášť
 
                                                                     Žíla