Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentář – Halový míčový víceboj 21. 11. 2009

 

IV.ročníku halového míčového víceboje na ZŠ Horní se zúčastnilo rekordních 44 hráčů a hráček (12 mužských a 10 ženských týmů).

U děvčat startovala řada nováčků (Lenka H., Monďa, Bučovačky atd.) a poprvé se hrálo systémem 2 skupiny po 5 týmech a pak o konečné umístění. Osvěžením byla minivýprava z Bučovic (Draha, Marcela, Petra a Laďa), která přispěla k pohodové atmosféře a dobrá nálada všech hráček vydržela po celou dobu turnaje, kdy se i v pauze stihla odehrát přátelská utkání mimo pořadí zápasů!!!

Vítězkami se zaslouženě stala dvojice Káča a Hanka, která neokusila hořkost porážky a ve finále si poradila s dvojicí Martina a Lenka, které si finálovou účast zasloužily rovněž velmi dobrými výkony. Na třetím místě se umístily vítězky letního pětiboje Dáša a Vydra, které v boji o bronz porazily Verču a Markétu.

 

Výsledky:  o 1.místo: Káča+Hanka – Martina+Lenka 3:0

 

                   o 3.místo: Vydra+Dáša – Markéta+Verča 3: 0

 

                   o 5. místo: Lenka+Draha – Hela + Iva

 

                   o 7.místo: Pavlínka+Libuška – Emča+Radka 3:1

 

                   o 9.místo: Marcela+Petra – Lenka+Monďa

 

 

V mužské kategorii byla vidět celá řada nádherných soubojů, který umožnil nový systém pro 12 týmů. Turnaje se zúčastnila řada nováčků (někteří se o startu dozvěděli večer před turnajem) – Laďa, Bob, Martin, Tomáš.

Překvapivým, ale zaslouženým vítězem se stali Kardiaci (Martin+Drobek), kteří prokázali obrovskou vůli a bojovnost, kdy nejprve v semifinále udolali Radima s Filipem v 7. sportu (fotbal) 4:3 a poté dokázali otočit v bouřlivé divácké atmosféře již ztracené finále z 0:3 na 4:3 proti vítězům letního víceboje Miškovi s Pavlem (7.sport – házená). V boji o 3. místo zvítězil Radim s Filipem nad Jirkou a Paťákem 4:1.

 

Výsledky:  finále: Martin+Drobek – Miška+Pavel  4:3

                

 o 3.místo: Radim+Filip – Jura+Paťák

        

                    o 5. místo Karpa+Kotík – Radek+Džany

                    

o 7. místo Laďa+Tomáš – Laďa+Gerža

           

 9.místo: Alda+Tomáš

        

10.místo: Martin+Bob

        

11.místo: Krtek+Šmaty

        

12.místo: Gaboš+Peťa

 

Martin+Bob, Krtek+Šmaty, Gaboš+Peťa – nováčci, kteří sbírali zkušenosti, v rozhodujících chvílích zaplatili nováčkovskou daň, ale rozhodně nezklamali.

Alda+Tomáš - dvojice, která přišla o svoje parťáky a tak na poslední chvíli to dali dohromady. Určitá nesehranost, dlouhá sportovní pauza- nemoc, ale čtvrtfinále se v jejich podání asi čekalo.

Laďa+Gerža -  prolomili prokletí postupového klíče ve skupině a konečné 8.místo je velkým úspěchem této talentované mladé dvojice.

Tomáš+Laďa - další překvapení, nováčci, kteří se poznali ráno u prezentace, vynikající výkon!

Radek+Džany- tradičně silná dvojice, které v rozhodující fázi chybí více štěstí, ale není všem turnajům konec.

Karpa+Kotík – konečná smolná prohra ve čtvrtfinále s Kardiaky byla velmi těsná (6.sport badminton 19:21). Brána semifinále jim zůstává v tomto složení zatím zakletá, ale výkonnostně na medailové příčky mají.

Paťák+Jura –  potvrzují stabilní výkonnost, na stupně vítězů už chybí velmi málo, určitě se v budoucnu o horní příčky ještě poperou.

Radim+Filip – tradiční skvělé začátky vždy postup z 1.místa ve skupině, v semifinále smolná prohra ve fotbale, o kterém rozhodl los. Jejich výkon ale stále roste, jeden z favoritů na prvenství v letním sedmiboji.

Miška+Pavel – po vítězství v létě potvrdili skvělou výkonnost a formu. Halový titul jim unikl jen o vlásek. Velmi vyrovnaná dvojice téměř bez slabin.

Martin+Drobek (Kardiaci) – měli svůj den a skvěle se doplňovali. Za svým nejlepším vícebojařským úspěchem šli bez porážky od začátku až do konce. Ve finále se zvedli za téměř beznadějného stavu a sérii dotáhli k senzačnímu vítězství.

 

 

Po vyhlášení výsledků a nezbytném pózování fotografům se pokračovalo v další disciplíně (společenská konverzace, doplnění tekutin a jídla, zpěv s kytarou – velké poděkování kytaristům ve složení:Gerža, Dan a Emča). Nádherný den byl zakončený v brzkých nedělních ranních hodinách, kdy už docházelo vínko, pivko, i hlas. Díky Míšovi Skalníkovi za vynikajícího Excelenta. Městká policie také nepřišla,  a tak nezbývá, než se těšit na pátý ročník, který se snad bude konat v listopadu 2010.

 

Na závěr bych chtěl poděkovat organizačnímu výboru (Hnilda, Alda, Drobek, Martin a Lenička) za skvěle připravený turnaj a perfektní spolupráci. Bylo mi ctí jako vždy s vámi spolupracovat.

Poslední moje poděkování patří Hnildovi, který plnil bezchybně roli hlavního rozhodčího a vedoucího soutěže. Jsme rádi, že operace dopadla dobře. V létě tě čekáme na hřišti jako hráče v plné síle!!

 

Tak se na vás v listopadu 2010 těšíme, včas se vám s přihláškami ozveme!!

Sportu zdar a našemu víceboji zvlášť.

 

Díky

                  Žíla