Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slolvácké vodárny a kanalizace

14. 3. 2021

14. 3. 2021.

Tady vkládám odkaz na video o nich v mém sporu snimi a pokaz na jejich arogantní jednání a uvádění lživých tvrzení Podivuji se nad tím, pokud jednají takto i s jinými subjekty. že nejsou žalováni. Navíc v této kauze je až nepochopitelné, že mají v parlamentu zastánce na uzákoněnou nemravnost, účtovat spad deště podle asi třicetiletého průměru, nikoliv podle roční skutečnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=DZz0SeyeNQw&ab_channel=Franti%C5%A1ekN%C4%9Bmec

A tady text:

Slovácké vodovody a kanalizace

V roce 200 jsme dva spoluvlastníci uvedli do provozu podnikatelskou budovu z níž 1/3 dešťových vod byla svedena na pozemek patřící k budově a 2/3 do dvoukomorového septiku a také vody odpadní a ty pak oboje do obecní kanalizace. Asi v roce 2006 byla zprovozněna v obci čistička odpadních vod a kanalizace obce předaná do užívání Slováckým vodárnám a kanalizacím (dále SVK). Septiky v obci byly pak později z nařízení obce odstaveny a dešťová voda svedena přímo do kanalizace. Investice do předepsaných septiků tak byla znehodnocena.

Nám byla zaslaná 4 stránková smlouva od SVK. Všeobecné psaní, ale nic o částkách plateb za co a kolik. Teprve v roce 2011 byla doručná první faktura za vodu stočnou - z obecního vodovodu a dešťovou. Za dešťovou to bylo 1800 Kč za půl roku. Jelikož to bylo počítané ze 3/3 střechy, dojednali jsme u SVK platbu jen z  2/3, což odpovídalo skutečnosti.

Na jaře, v únoru roku 2019 jsme byli požádáni zaměstnancem SVK panem Káčerkem, abychom se dostavili na místo svodu odpadních vod za účelem prověření skutečnosti.

V té době se psalo a mluvilo o hrozbě sucha a nutnosti svádět dešťovou vodu, pokud je to možné, do půdy, zadržovat ji. Proto jsme dali SVK na vědomí, že i zbylé 2/3 svodu dešťových vod povedeme na náš pozemek.

Odpověď pracovnice SVK 23. 3. 2019:

Dobrý den, Každá změna způsobu odvádění odpadních a dešťových vod podléhá schválení a musí být odsouhlasena pracovníky technického útvaru vyjádření k projektové dokumentaci naší a. s.

Na změnu odvádění odpadních a dešťových vod musí být vypracována jednoduchá PD.

Tato změna může podléhat také povolení příslušného stavebního úřadu.

Po předložení a odsouhlasení projektové dokumentace a povolení stavebního úřadu bude následovat uzavření smlouvy.

Pan Káčerek proveden kontrolu až konečného odsouhlaseného řešení odvádění dešťových vod

S pozdravem

Jana Macků

SVK jsme obratem zaslali prováděcí plánky na způsob svedení – uříznutí stávají rýny nad zemí a nasazení odtokové trubky na pozemek a dotaz na Stavební úřad, zda skutečně je od nich k takové změně nutný jejich souhlas. Písemné sdělení dlouho nepřicházelo a teprve po urgenci asi kolem 29. 5. 2019 ze SÚ jsme obdrželi konečně pouze telefonické vyjádření v tom smyslu, že z jejich strany by se požadoval geologický průzkum půdy se schopností vsakování (vrty až do spodní vody a různém průměru podle druhu půdy, vykopání vsakovacích jam s drenážním materiálem). To by musel provést nějaký geologický úřad.

Na tom úřadě - Geologický průzkum ve Zlíně (577143865) nám bylo vše vysvětleno a stanovena několika tisícová částka za takové práce plus platba za další projektové práce.

Takto pouze z ohlašovací povinnosti změny stavu ve svodu dešťových vod se stalo neproveditelné martyrium.

Teprve po naší korespondenci na úřad vlády, Ministerstvo životního prostředí a ministerstvo zemědělství a asi na jeho zásah u SVK, SVK vzalo na vědomí, že jsme provedli svedení dešťové vody i ze stříšky na pozemek a zaslepili odtok do kanalizace ze sjezdu rampy, což si pracovník SVK zdokumentoval, bylo nám oznámené 20. 1. 2020, že jelikož žádná dešťová voda již do kanalizace neodtéká, byla platba za dešťové vody zrušena.

Toho skutečným dokladem je faktura platby za rok 2020, kdy částka asi vždy kolem 4000Kč již není.

Tady je na místě zdůraznit, jak i lež se používá k vyvolání komplikací a nemožnosti provádět i to, co zákon dovoluje.

Zde je to sepsané a řečené ve zkratce, ale listová korespondence má sílu 2 cm.

Ale vytrvalost se vyplatila. Ale kolik otázek, jen z takového případu, se vyrojí v hlavě?

František Václav Němec

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář