Jdi na obsah Jdi na menu

Sháním dělohu k pronájmu!

16. 9. 2012

Obyčejné průměrné pracovní ráno. Až do onoho zlomového okamžiku. Zlomového nejen v přeneseném významu, ale doslova...

Vstanu, zajdu do koupelny, kde provedu všechny standartní úkony ranní hygieny. S odličovacím tampónem poté zamířím do kuchyně ke koši. Rozespalá, bez očekávání něčeho nestandartního, sehnu se, abych odhodila onen odpadovej kousek vaty. Ještě pohnu rukou pár centimetrů vpřed, abych se trefila... A v tom okamžiku se mi tak trochu změnil život...

Nic, ani rupnutí, ani křupnutí, žádný doprovodný zvuk... Jen němé ticho, a já s úžasem vnímám neskutečně ostrou bolest, která mě "zlomila" v bedrech, a poslala celé mé tělo na všechny čtyři. Po chvíli hlubokého dýchání bolest opadla a já se po stylu nemotorného pejska dohrabala do vedlejšího pokoje na koberec, kde jsem se uložila do polohy plodu v bříšku maminky.

Chvíle odpočinku, zjištění hmotných i nehmotných škod a rozsahu pohyblivosti, procvičení a protažení. Zjistila jsem, že jsem plně funkční a použitelná, nikde nic nebolí ani nestřílí, tak jsem za preventivní podpory prášku na bolest vyrazila do práce.

Zde jsem čtyři hodiny bez problému fungovala. Pak jsem si sedla v kuchyňce a v klídku piju vodu ze svého hrnečku. Opět nic - žádný pohyb, trhnutí, prostě NIC. A najednou dýka v zádech. Na tom samém místě, kde se objevila ráno. Jenže mnohem intenzivnější a krutější. Nešlo se nadechnout, nešlo se pohnout. Snažila jsem uhnout do jiné polohy, která by přinesla úlevu, ale žádná nepomohla. Pomalu jsem se - za pomocí všeho kolem sebe - přesunula do předklonu a opět na všechny čtyři, kde jsem asi 5 minut vydýchavala. Kolegyně mi zatím dojednala návštěvu u rehabilitační paní doktorky. ( Jo, některé služby pro zaměstnance polikliniky si nelze vynachválit. )

Ve zkratce - nepřišla na nic extra zajímavýho - to že mám bloky kolem kostrče a kyčlí, ty tam jsou prakticky pořád, pokud nejsem po čerstvé návštěvě maséra... Absolvovala jsem obstřik na ony bloky, které ovšem s tímto akutním problémem souvislost neměly a dostala předepsané rehabilitace ve formě ultrazvuku, prozatím, než přejde akutní fáze. A jinak - co chcete dělat s akutním problémem? Prášky na bolest, teplo a klid. A byla jsem odeslána domů...

Jo, to se řekne. Jděte domů, když se pohybujete jak 80-letý pacient po oboustranné mrtvičce, či pacient v posledním stadiu Alzheimera. Největší problém se objevil v pohybu směrem dopředu dolů. Ani deset centimetrů předklonu bez toho, aby mě ona oblast opět nesevřela do nesnesitelné bolesti. Aspoň jsem věděla, co nesmím dělat:-) 

Převléknutí z pracovního do civilu zabralo cca 10 minut, tak jako pohyb po chodbách směrem k přivolanému odvozu. Manžel mě hodil domů a odvedl až do postele, a tím vlastně tento vtipný příběh "mladé a zdevastované" skončil.

Následující týden mi masér zjistil, že mám v dané oblasti vpadené dva obratle dovnitř směrem do břicha, tak mi je - v rámci možnosti napravil a fixoval, a já se - v plném provozu - rehabilitovala dále. Pomlčím o tom, že jsem týden na to absolvovala pracovní pobyt jako cvičitel a masér... Ten týden mě po stránce zad dostal trochu do formy, ale žel jsem z něj pro změnu odešla s akutním zánětem dutin kvůli totálnímu prochlazení. ( Co byste také chtěli, když celý rok bydlíte v bytě v 7. patře, kde to slunce žhaví a i v noci spíte při 30°C, a pak se ocitnete v hotelu na Vysočině, kde teplota pokoje nepřesáhla 15°C... Můj organismus to prostě nerozdejchal... ) Ale to už je zas jiná kapitola...

Název tohoto článku reaguje na trefný dotaz mé kolegyně: "Ty poslouchej, ale když máš v tak mladým věku záda v takové řiti, jak chceš absolvovat těhotenství???"

No, popravdě mě nenapadlo žádné jiné řešení, než si podat inzerát na dělohu... Už abych začala shánět patřičný finanční obnos...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář