Jdi na obsah Jdi na menu

Čas na změnu

1. 10. 2013

Ano, přiznávám...

Důvodem toho, že nástěnné hodiny právě odtikávají 3. hodinu ranní a já mám nažhavené tři plotýnky není to, že bych milovala vaření. Ani to, že bych tak neskonale a obětavě milovala svého muže. Dokonce ani to, že bych měla výčitky svědomí, jelikož na rozdíl ode mě, která má možnost závodního stravování, je můj muž odkázán buď na to, co mu navařím, nebo na své - dost příšerné - nákupy potravin ala kvalitní oběd. Fakt je, že ten jeho "oběd" bych mnohdy do pusy nevzala...

Ano, přiznávám, že poslední dobou úroveň našeho společného stravování dost klesla - a kdo je za to odpovědný? Jasně, že žena ( já ) ...

Přiznávám dokonce i to, že je mi někdy líno něco chystat, a tak proti své poměrně "vycvičené" vůli objednáváme pizzu, nebo jíme páté přes deváté, co se zrovna z lednice a skříňky vyhrabalo... A že to jsou občas pěkný "kejdy" !

A přiznávám i to, že občas je mi - v rámci vlastní lenosti - úplně ukraden osud mého či manželova zdraví...

Jediná věc, která mě vede k šílenostem jako vstát ve dvě hodiny ráno a točit se kolem sporáku, je to, že neskonale miluji dobré jídlo... Jak praví básník: "Za trochu lásky šel bych světa kraj..." Tohle já bych byla ochotná udělat kvůli jídlu...

Ano, tedy přiznávám, že k vaření mě v tuhle šílenou ranní hodinu vede tak trochu sobeckost, a tak trochu víc vlastní nenažranost. :-) No a CO? To jako žena nemůžu být gurmán? Opravdu si nemůžu vychutnávat spoustu různých jídel, chutí, barev a vůní? Ale můžu! A taky to tak praktikuji!

Změna v mém myšlení přišla po mužově třicítce a opakovaném zjištění jeho vyšší hladiny cholesterolu... Zde bych ráda podotkla, že ač gurmánka - vařím zdravěji než 80% české populace... Nicméně to nezabrání tomu, aby se muž v práci ládoval čímkoli, co bych mu doma zatrhla Ano, i proto má hladinu cholesterolu zcela jinde než já... Nu, a jelikož jsem žena uvědomělá, zdravotně zkušená a o zdraví se zajímající, nastolila jsem v našem jídelníčku dost radikální změny...

UF... Je to přibližně týden, co jsme na změny - po probrání všech pozitiv i negativ - oba souhlasně přistoupili... Zatím oba hodnotíme změnu velmi kladně.. Tak uvidíme,  jak to bude dál...

Na závěr bych chtěla slíbit... O svého muže hodlám s láskou pečovat tak, aby byl zdravý, svižný, omládlý, energický, spokojený... Od teď až do nejdelších časů. 

Jeho manželka i milenka, v jedné osobě

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jina - lalalala

5. 10. 2013 21:03

Držím palce, my s Jiřím taky bojujeme...zvláště on už udělal pokrok od svých dřívějších stravovacích návyků ale pořád to ještě není ono..jak říkáš ta lenost je někdy horší než cokoli jiného. Nicméně nikdy není pozdě se do toho pořádně obout!!!

pristresek - Re: lalalala

6. 10. 2013 6:51

Hihi, tak to mám otázku - bujujete vy dva spolu, nebo proti sobě?:-) My totiž dost často bojovali proti sobě, ale teď už jsme síly celkem sjednotili a bojujeme spolu - proti blbým návykům... A spolu to jde.. Tak nějak líp:-)
Jo, chlapi budou vždycky línější - co jim padne do očí, to jim padne i do huby:-) Takže je na nás - ženách - aby doma bylo to, co chceme, aby se jim v zorném poli objevovalo. Tzn. ne že bychom doma neměli nezdravé věci, sladkosti a jiné velké hrůzy... Ale jsou tak dobře uschovány, že muž je nenajde (pokud ho zrovna nechytne slado-amok) a já si na ně nevzpomenu (pokud nechytne slado-amok mě) :-)
A poslední dobou jsme se opravdu polepšili, to mohu veřejně prohlásit!:-)

Jina - Re: Re: lalalala

6. 10. 2013 18:21

Naštěstí spolu teda, co se týče jídla:D v ostatních oblastech je to jak kdy :P nicméně máš pravdu v tom, že chlapi se většinou přizpůsobí...já jsem toho svého spoustu věcí přeučila prostým příkladem...uvařila jsem si něco zdravého pro sebe, on to ochutnal a příště už to vyžadoval:) Ale poslední tak rok se o zdravé věci více zajímá, kolikrát mě usměrňuje když někdě ujíždím apod, takže nakonec se mi z něj v tomto vyklubal dobrý parťák:))

pristresek - Re: Re: Re: lalalala

6. 10. 2013 23:29

No, a přesně tak to má být.. Aby tě v tom ten chlap ještě podporoval a utvrzoval:-) To je super!:-) Jak se říká, ve dvou se to lépe táhne... I proto jdu zítra na jedno cvičení a hned po něm na druhé:-) Dvě cvičení po sobě, to už mě snad "z postele" vykope:-)