Jdi na obsah Jdi na menu

2. Cattle Dog Cup Podmitrov 2011

2. CATTLE DOG CUP Podmitrov 2011 

 

_mg_6991.jpg

 

            Tak máme další „australáckou slezinu“ bohužel za sebou. Byl to skvěle strávený víkend plný her s pejsky. Potkali jsme se se starými známými a poznali i další nové blázny do tohoto úžasného plemene. Už z Helčiných stránek jsme tušili, že to bude veliká akce. Nakonec přijelo 37pejsků. 

            Do Podmitrova jsme přijeli už v pátek, abychom mohli celý páteční večer až do pozdních nočních hodin probrat co se u koho událo nového. 

Sobotní ráno dle hrozivých předpovědí opravdu začalo slabým deštěm. Po snídani jsme měli malý "zahajovací ceremoniál“. Každý účastník srazu představil svého pejska a měl za úkol s ním ukázat nějaký psí kousek. Dozvěděli jsme se, že nás čeká malý trojboj- coursing, orientační běh a ???? (úkol nám nebyl do poslední chvíle prozrazen).

            Poté jsme se přesunuli ke  coursingové dráze. Naše holky běželi skoro jako profíci. O kůžičku měli veliký zájem. Bohužel nás pak počasí zradilo a druhé kolo bylo z důvodu trvalého deště zrušeno.

            Po obědě jsme se rozdělili: členové klubu aktivně schůzovali (myslím, že se nám podařilo jednohlasně prosadit důležité věci pro budoucnost chovu a hlavně zdraví našeho plemene) a druhá větší část měla na programu orientační běh. Běh terénem v dešti byl prý super (já jsem byla na schůzi a Zdeněk si to zaběhl s oběma holkami). Všichni páníčci rozhodně dokázali, že jsou svým tvrďáckým australákům v nehostinných podmínkách rovnocennými partnery. Ještě před večeří na nás čekal poslední úkol trojboje ?????- obléci svého psa do oblečení, které jsme měli v tu chvíli na sobě. U tohoto úkolu měla rozhodně výhodu mužská část soutěžících. Vše bylo zfotodokumentováno, někteří pejsci se při tomto úkolu tvářili více než nešťastně.

dsc_2757.jpg

           

 

 

 

 

 

 

dsc_2769.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neděle patřila psím sportům. Počasí se umoudřilo a bylo nádherně. Vyzkoušeli jsme si s našimi holkami základy frisbee, jak vlastně disk správně házet.  Skočili jsme si pár překážek v agility, které holky moc baví, a Helča nás trošku uvedla do tajů flyballu. Rozhodně toto by byl sport pro Elinku. Zkusíme prosadit na našem cvičáku. Bylo to skvělé nedělní dopoledne. Potvrdilo se, že Vendy baví spíše skákání, El zase chytání čehokoli, ať disku nebo míčku při prvních pokusech ve flyballu.

cattle-cup-6.jpg

 

 

 

dsc_3559.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V neděli po obědě bylo vyhlášení výsledků našeho coursingového klání. Vendy se umístila na skvělém 3.místě v kategorii juniorů a Elinka skončila na skvělém 6.místě ze 14 australáčků amatérů. Holkám velikánské gratulace !!!!!!!

            Byl to úžasný víkend se skvělou organizací a skvělou partou lidí. Holkám organizátorkám (Janě, Helči a Soni) veliký dík.

Snad se brzy někde zase potkáme.

 Nádherné fotky z akce od Pavlíka a Helči, a profi fotografa PesJíra.