Jdi na obsah Jdi na menu

Díl XIV. ....a léto bylo v plném proudu....

17. 7. 2015

Červenec 2015                                                                                                                              

1101-zahradni-altan-2015.jpg

   Tak se nám pěkně přehoupla zima v jaro a jaro v léto. Nové souřadnice zahrádce evidentně svědčí. Na slunce kaloricky bohatá poloha dává nutnost častější zálivky. A když se seje a sází v doporučených termínech, tak dokonce i ředkvičky neženou do květu ale do hlízy. Transplantace zahrádky se přes zimní stěhování dokonale povedla.

Další plánovanou aktivitou je projekt  (v uších mi tento termín zní jako sprosté slovo) zahradního relaxačního altánu, z něhož by měl být výhled nejen na plánovaný rybník, ale dokonce i na maják a jachtu na druhém břehu....  Jachta neklapne, maják kdo ví, každopádně začít rybníkem kvůli možnosti změny jeho dispozice nešlo dříve, než bude položen základ altánu. Na druhou stranu - rozdělejte si víc věcí najednou.....

A tak pěkně po pořádku - takto se doslova rodil altán. Ptáte se proč doslova? Tak si zkuste v parném létě vylézt na tmavou lesklou plechovou krytinu, pěkně do hřebene a přidělávat hřebenový plech. Jaká byla cesta nahoru? A co tady? Desítky minut s nohama od sebe těžká práce.