Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plavání a nepovedené ZOPky

12. 7. 2014

 Ahoj kamarádi,

 

studium je úspěšně za mnou a já se snažila alespoň na první polovinu prázdnin naplánovat pro Jackii co nejvíce akcí, protože v té druhé polovině jí hrozí hárání. Tou první bylo hned první červencovou neděli plavání v Hartvíkovicích, které pořádají Herolky. A ano, bylo to to plavání, na které jsme vloni dvakrát nejeli. Celý den byl perfektně připravený, výkon od Jackie očekávatelný, možná i nad moje očekávání, protože si opravdu zaplavala. U ní je to ale hodně o práci s motivací a to možná i pomalou a o překonání ostychu z vody. Několikrát se projela po přehradě na člunu, kde se mimojiné tvářila i sebejistě a snažila se, možná jsem opět byla já ta, která to trochu kazí. Více fotek pro představu: 

 

http://snoppik.rajce.idnes.cz/Jednodenni_plavani_Hartvikovice%2C_5._7._2014/

 

No a na další týden jsem měli naplánované Brněnské psí dny - voříškiádu a v pátek ráno zkoušky ZOP dle řádu KJ ČR. Zkoušky se nakonec přesunuly na sobotní poledne, takže jsem se modlila za chladnější počasí, které nám tak trochu nevydrželo. Rozhodčím byl pan Ing. Novák. No a někdy vám to prostě nevychází a jo no - po řidičáku a mikru jsou ZOPky další zkouškou, kterou si budeme muset zopakovat. Moje začátečnická chyba byla jednoznačná - neměla jsem Jackii brát na zkoušky bez jakéhokoliv očichání terénu a brát jí do prostředí, kde dlouho necvičila (vždyť jsme v Herolticích byli naposledy v první polovině roku 2013). No a Jackie se prostě dvakrát zvedla z odložení, jak individuálním tak skupinovém. A to mi na cvičáku zvládne odložení ve všech třech pozicích, u ZZO ho měla za plný počet bodů. Co na to říct? Asi nic, jen když ji znáte, tak ji sprdnout stejně nemůžete a stejně to vařené kuřecí dostala...Paničko, tak pro příště!!! ;-) Nooo a vrcholem dne byla moje první silniční kontrola...:D

 

Brněnské psí dny fungují ještě zítra, ale ještě uvidíme, zda se tam ukážeme. Poslední červencovou sobotu máme naplánovaný několikadenní pobyt na výcvikovém táboře ve Švábově, tak snad nás hárání nezastihne říct.

 

A ta poslední novinka? Kolem 13. srpna 2014 nám držte palce. Březost Elišky Bukový Háj je potvrzena a já doufám a těším se, že  malá černá pricezna Brannan "plave" u maminy v bříšku. Ale necháme to na přírodě a na tom, kolik a jaké dárky dostane Jackie k pátým narozeninám.

 

R+J

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář