Jdi na obsah Jdi na menu
 


SHK výcvikový víkend, 4. - 6. 4. 2014

28. 4. 2014

 Ahoj kamarádi,

 

první dubnový víkend jsme se s lehkou nervozitou vydali na cestu kousek za hranice - na Myjavu na výcvikový víkend pořádaný slovenským hovawart klubem. A jsem ráda, že mám zatím "čuch" na akce, protože tohle byla jedna z těch akcí, která člověka víc než potěší. Asi nemusím říkat, jak mi srdce skákalo radostí při pohledu na tolik hovawartích nadšenců a nemluvě o všech zúčastněných hovících. Tím bych chtěla poděkovat Romanu Rakovanovi a všem ostatním za vzornou organizaci, skvěle vybrané místo a skvěle vybrané trenéry.

 

První den se Jackie hlavně socializovala s naprosto skvělým plavákem - Brisem Asiguarda (první plavák, do kterého jsem se opravdu "zamilovala"), s takovým šikovným medvídkem, který měl prostě vystupování na úrovni. Ale musím říct, že po cestě a dobalování jsme byli celkem utahaní,tak jsme "seznamování" brzo zapíchli. Druhý den se cvičila ráno poslušnost - Jackie se snažila, i když nevím, jak se to počítá u čtyř a půl letého psa v kategorii pro "mladé psy a sranda". Druhá skupinka cvičila zkouškově - příprava na IPO apod. Každý si ale o nás už jistě obrázek udělal, že už je to pes se spoustou svých "móresů", paničky "pokusný králík", kliďas a pes, co má rád své pohodlí a své tempo ;-) Ale já jsem byla spokojená ;-) A jak řekl pan Urban, "je to hovawart". V sobotu odpoledne se cvičily obrany, a i když jsem zpočátku váhala, zda na ně jít a do jaké míry nám to půjde, tak při profesionalitě pana figuranta bylo rozhodnuto...asi by to chtělo trénink a v Jackině by se to našlo, ale to už je trochu mimo naši mísu a současný směr. V sobotu večer nám předvedli obrany ve ztíženém terénu - na hladké podlaze a v místnosti. A musím říct, že prostě někteří hovawarti byli naprosto rovni jiným pracovním plemenům, i když mnozí si to nemyslí a někteří si říkají, že na to nemají trpělivost, ale chce to jen ten správný přístup. Třeba s malou...uvidíme ;-) V neděli jsme potrénovali ráno opět trochu obrany, dokonce i bonitační střelbu (pistoli dostal náš páníček, takže poslední, co Jackie řešila byla nějaká rána, spíš kam ten páneček jde...:D), rozloučili se a po obědě s mým "vytuněným" autem vyrazili domů.

Dobře jsme potrénovali, poznali spoustu fajn lidí, fajn psů a taky přístup, kterému bych se ráda s dalším hovíkem věnovala...a jsem ráda, že Jackii nikdo nebral jako "bezpapíráka" a skvěle zapadla. Jednu chybičku to mělo - jediným zástupcem černých hovíků byla jen Romanova Kačenka...a ta klíšťata, kterých tam byla strašně moc.

Fotky zde: http://snoppik.rajce.idnes.cz/SHK_vycvikovy_vikend_na_Stare_Myjave%2C_4.-6.4._2014_foto/

 

Video tady: 

 

http://snoppik.rajce.idnes.cz/SHK_vycvikovy_vikend%2C_Stara_Myjava_4._4._-_6._4._2014/

 

Nezbývá než říct, že se těšíme na další akci, protože tahle nebyla rozhodně naše poslední s SHK ;-)

 

R + J

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář