Jdi na obsah Jdi na menu
 


První chvíle v novém domově

3. 1. 2010

Tentokrát mými slovy.

 

První den už znáte a Jackie si postupně od druhého dne začala zvykat na zahradu, dvůr, čůrání venku a nový dům. Je to velká osobnost, trošku naládová a velmi inteligentní - po pár dnech se naučila čůrat na lino v kuchyni a v koupelně na kachličky. Je trošku vybíravá - těstovin moc nesní a po pár dnech si začala vybírat i granule - krmíme od fy Agill pro štěňata velký plemen a na zkoušku jsem koupili Friskies od Puriny - ale když má hlad, sní i ty. Dále vařím vajíčka, občas zeleninku (kterou musíme náležitě rozmačkat) a maso pro psy, vepřové kosti a kuřecí, granulky zalévám vývarem. Dá si také jogurt či tvaroh.

Jackie je prostě aktivní štěně, které kouše do papučí, usměřňujeme ji na její hračky, spává na chodbě - je to přece pes, který má rád venkovní prostředí a někdy si vyžaduje i konečně to proběhnutí. Do našeho jezevčíka trošku víc kouše - drží ji za ocas, chlupy, nechce pustit, skáče, chce si hrát a Betinka ji trošku výchovně usměrňuje - uvidíme časem, jak se to vyvine, každopádně v jedné místnosti bez přítomnosti být zavřené spolu nemůžou. Občas je i pěkně svéhlavá a když se nechce, tak se nechce.

Na vodítku pro začátky chodí dobře, ale chce to trénink, cizích pejsků se trošku bojí, nebo má spíš strach z neznámého, musíme ještě potrénovat. Na přivolání slyší, ale zdá se, že nejvíce poslouchá mě - na mamku i taťky je občas hluchá. Z labradora sestřenice, která bydlí vedle, je nadšená, je možné, že v ní vidí podobu s Nelou - je také plavý, ale je to velký divočák a počkáme, až povyroste, aby si s ním mohla hrát, aby jí neublížil.

Máme před sebou kus práce, ale věřím, že z Jackie vyroste pes hodný, poslušný a nikdy na ni nezapomeneme;-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář