Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZZO - 25. 5. 2014

26. 5. 2014

 Ahoj,

 

jak jsem předesílala, Jackie svými canisterapeutickými zkouškami začala ve čtyřech letech svou pracovní dráhu...Jako první metu jsem nám zvolila ZZO dle NZŘ. Zkoušky nejsou těžké, jen jsem věděla, že musíme doladit pár deitalů, hlavně aport a trochu překonat ty její výkyvy nálady a zvládnout to i v teplém počasí. Jackie mě mile překvapila, velmi mile překvapila, jen mě mrzí ty čtyři kroky u aportu, které jí chyběly k zisku více bodů...

 

Zkoušky poslušnosti zvládla 3* na 7 bodů, 2* 10 bodů a 5 bodů za aport. Stejně jako u ZCP 1 přidávám podrobnější komentář ke každému cviku.

 

Přivolání psa - varianta "ke mně s předsednutím", 7 bodů, povel jsem musela zopakovat, interval mezi zareagováním byl moc dlouhý

Ovladatelnost na vodítku - trochu jsme se tam motaly obě dvě a ten oční kontakt no....7 bodů

Sedni-lehni-polohy u nohy - neuvěřitelných 10 bodů, prostě něco, co jsem opravdu nečekala 

Odložení za pochodu - zopakovala jsem povel a zastavila jsem se, 7 bodů

Aport volný - 5 bodů, Jackie - 4 kroky !!!! Bez komentáře....minule to bylo za jeden :D

Odložení psa - 10 bodů, celkem 46 bodů / 60 bodů...mohlo to být lepší, ale kdo tu moji psí hlavu zná, ví ;-)

Speciální cviky - přivolání psa za ztížených podmínek, chování ve skupině, chování přivázaného psa - prospěla výborně. Řešila dvě věci - košík (proč ho po ní chci, když už ho 3/4 roku nemusí nosit...) a kam ta panička šla? 

Někteří si můžou říkat, proč takhle "starého" psa tahám na základní zkoušky...jenže my dvě to máme všechno posunuté, náš vztah se posunuje stále dál a Jackie má v sobě jedno nepřekonatelné kouzlo a schopnost - a tou schopností je mě motivovat, učit trpělivosti atd...;-)

 

R+ slečna úžasňáková J

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář