Jdi na obsah Jdi na menu
 

 



Národní výstava Welsh 2013 - Hradec Králové

 V sobotu 22. června 2013 se konala v areálu Hradeckého jezdeckého klubu v Hradci Králové výstavní část Mezinárodního šampionátu WP&C, který byl zároveň celostátním svodem klisen a výběrem hřebců do plemenitby. Posuzoval pan Harold Zoet z Nizozemska a pan Tom Hughes z Velké Británie. 

dsc_0121.jpg

Trojgenerační foto rodiny s maminkou Trawel Replika (zleva: Mája, Marius, Tara Stormchild, Trejsi)

plakat-2013-maly-format2.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

reakce na výstavu

(Danča, 24. 6. 2013 20:25)

Ahoj,
Byla to zajímavá zkušenost, určitě jsem moc ráda, že jsem tam byla a mohla si vůbec vyzkoušet, jak se vlastně vystavuje a tak. Rozšířila jsem si obrázek o welšácích, hlavně teda o kategorii welsh part bred. Byla jsem totiž překvapená, že takoví velcí koně a koně takové stavby těla patří do stejné kategorie jako Gradulína.
Je pravda, že můj pocit z výstavy jako,co se týká hodnocení posuzovatelů je spíše negativní. Jak už jsem i tam říkala, že si nemyslím,že je dobře, že kůň, který je nevychovaný a dělá bordel, má vyhrávat a být oceňován jako skvěle temperamentní. Přece jen šlo většinou o poníky, kteří jsou hlavně pro děti a nemyslím si,že pro děti je vhodný spínající kůň, který se nedá ovládat. Podle mě je temperament fajn,když rychle běží má krásné chody,ale musí se nechat zvládnout - žádné vzpínání a podobně. Taky se mi dost nelíbilo, jak někteří lidé za koňmi běhali a řinčeli jim něčím za zadkem a kůň utíkal rychle, protože se bál - to podle mě není temperament.
No a co se týče tloušťky koní tak ta mě také u některých koní přišla přehnaná, ikdyž od posuzovatelů za ni sklízeli pochvalu. Myslím,že moooc tlustý kůň není úplně nejzdravější řešení, už jen kvůli kopytům a tak.
Ale jinak jsem byla hodně nadšená z koní z naší party, protože všechny kobylky jsou moc krásné a byly všechny moc šikovné a vzorně vychované. Myslím si, že tyto koně pak musí dělat dětem radost, takže jsem moc ráda, že i já se snažím jít touto cestou a ne cestou strašení koní, aby to vypadalo, že je temperamentní:-)