Jdi na obsah Jdi na menu
 

Společenství pro mladé ve Vlašimi

Od 10. 12. 2010 začalo po velkých přípravách fungovat nové vlašimské spolčo pro mladé. Přáli jsme si založit společenství, ve kterém by se lidé cítili dobře, kde by panovalo vzájemné porozumění, kde bychom sdíleli víru v jediného Boha, ale i naše problémy s vírou, ale i jinými věcmi. Společenství, kde se člověk nemusí bát cokoliv říci ze strachu, že by se mu ostatní smáli.

Myslíme, že se nám to podařilo. Zatím jsme se sešli třikrát a domů se vrátili vždy s pocitem skvěle stráveného večera.

Setkání vždy začíná společnou modlitbou. Pak přichází na řadu hlavní program: téma, které si na každé spolčo připraví někdo z nás. Může se týkat duchovního, ale i běžného života. Na něj navazují otázky a diskuze, během kterých může každý vyjádřit své názory a myšlenky k danému tématu.

Druhá polovina večera se pak nese v duchu zábavných her a přátelského povídání. Jednotlivé části programu si také zpestřujeme zpíváním křesťanských písniček a hraním na kytaru. Večer uzavírá modlitba a požehnání P. Piotra.

Každé setkání je něčím jiné, ale pokaždé vládne dobrá nálada a přátelská atmosféra. Je dobré vědět, že se můžete s ostatními bez obav podělit o své názory a problémy.

Na jaře a v létě bychom rádi podnikli pár společných výletů a akcí, některé i za hranice naší republiky. Jako parta bychom se mohli zúčastnit i Světových dnů mládeže v Madridu.

Máme radost, že se nové spolčo tak dobře rozvíjí a rádi mezi sebou uvítáme další nové tváře, takže pokud máte zájem, určitě navštivte naše internetové stránky spolco10.estranky.cz, kde naleznete další podrobnosti a třeba i zajímavá hodnocení našich předchozích setkání.

Na závěr bychom ještě rádi poděkovali za plnou podporu pana faráře J. Konečného a pana kaplana Piotra.

Členové vlašimského spolča