Jdi na obsah Jdi na menu
 

Misijní kongres dětí

Celou zemi ať naplní Boží sláva aneb Zveme Vás na Misijní kongres!

Milé děti a příznivci Papežského misijního díla dětí, zveme Vás na Misijní kongres, který se bude konat 1. října 2016 v Nymburce, což je město, které se nachází docela ve středu ČR. Jde především o to, abychom se společně setkali, jednak při slavení mše sv. a pak také při misijní katechezi po cestě Nymburkem za postavami některých misionářů z historie církve. Nebudou chybět ani hry inspirované skutky milosrdenství. Hádejte proč? Na základě jejich splnění postavíme společně.... no ale, nebudeme prozrazovat všechno hned naráz. Zkrátka, kdo přijede, ten uvidí!

Každá věc, má-li být dobrá, potřebuje ovšem určitou přípravu. A proto se každý měsíc od února do června seznámíme s životem nějakého misionáře minulých staletí, a dozvíme se něco o jeho působení. Možná budete překvapeni, co všechno takoví misionáři znali, uměli ba i objevili a čemu všemu se v misiích věnovali. Po krátkém životopise se vždycky zaměříme na nějakou oblast, spojenou s jeho životem a najdete zde nějaké podněty a otázky k práci a modlitbě. Ke každému měsíci pak zpravidla přidáme i úkol, ve kterém si můžete procvičit nějaký skutek tělesného nebo duchovního milosrdenství.

Součástí přípravy je také tematická soutěž ve třech kategoriích – fotografické, výtvarné a literární. Každý měsíc bude jiné téma. Důležité je nad tématem přemýšlet a zajímavé momenty a postřehy pak úměrně věku kvalitně zpracovat.
Formát prací:

  • Fotografie minimální velikosti 3 MB,
  • Obrázky namalované minimálně na formát A3 a nafocené či naskenované,
  • Literární díla jakéhokoliv slohového útvaru (próza i poezie) max. na stranu A4 ve formátu PDF.

Vše vždy doplněné jménem, věkem a místem bydliště. Pouze jedno dílo v každé kategorii od jednoho dítěte, popř. může vzniknout i práce skupinová ke každému tématu. (Tedy v jednom měsíci může jedno dítě poslat maximálně 1 fotografii, 1 obrázek a 1 text.) Práce posílejte mailem na adresu misie.praha@seznam.cz vždy na příslušné téma do 15. dne následujícího měsíce. Na tuto adresu můžete také směřovat případné dotazy.

Práce, vybrané zkušenými porotci (např. Jan Zátorský – fotograf, vítěz Czech Press foto za r. 2015, Hana Ulrychová – zpěvačka a interpretka textů aj.), budou pak k vidění na Misijním kongresu v Nymburce, a také věcně odměněny.

Sr. Angelika, Papežská misijní díla