Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přibyslav 6.5.2014

Udílení titulu "Zasloužilý hasič"

Dne 6.5.2014 se konalo v Centru hasičského hnutí v Přibylavi udílení jednoho z nejvyšších vyznamenání SH ČMS - titul "ZASLOUŽILÝ HASIČ".

Náš sbor měl tu čest navrhnout na toto ocenění svého starostu pana Jiřího Skalického.

Zdůvodnění návrhu na udělení titulu „Zasloužilý hasič“ panu Jiřímu Skalickému

V roce 1967 vstupuje do sboru požární ochrany v Lužci a v rámci zaměstnání se stává členem závodní jednotky požární ochrany.Zanedlouho po vstupu do závodní jednotky se stává také jejím velitelem. Se závodní jednotkou se účastnil v roce 1968 likvidace obrovského požáru závodu PČP v Raspenavě.

V Lužeckém sboru se stává členem výboru co by člen revizní komise a v roce 1976 je zvolenou předsedou sboru. Funkci starosty zastává až doposud, tedy úctyhodných 37 let. V průběhu své činnosti se vždy aktivně podílel a podílí na akcích konaných sborem (soutěže, vinobraní, tradiční hasičský ples, výročí sboru,...).Pomáhal také při výchově hasičské mládeže.

Aktivně se věnuje mezinárodní spolupráci hasičů Bischofswerdy, Goldbachu a Lužec.

V rámci sportovní hasičské činnosti se účastnil závodů dobrovolných hasičů, ale také závodních jednotek. Při těchto závodech vynikal hlavně v disciplíně štafeta jednotlivců, kde se vždy umísťoval na předních místech.

 Gratulujeme Jiřímu k jeho ocenění a přejeme mu mnoho úspěchů v jeho další činnosti.

 

Náhledy fotografií ze složky Přibyslav 6.5.2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Statistiky

Online: 1
Celkem: 193825
Měsíc: 1740
Den: 33