Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jaro

21. 3. 2010

Teda ne že by se mi zima nelíbila. Když zima začne, nic mně po ránu nepotěší víc.. krom úsměvu dcery..  než když venku uvidím první sníh! :-) Hezké, člověk má takovou krásnou zímní náladu, hned koulovačka, malý nebo velku sněhulák.. prostě bezva.. Taky není nic krásnějšího a fotogeničtějšího než zasněžené hory v mrazu..

 

Když tak mohutně napadlo a mráz se chvíli držel, přišla náhlá obleva.. a pak zase strašný  mráz.. a v tom mraze já jela tramvají po Ostravě.. Koukala jsme z okna a padly mi do oka stromy.. Když mrzne a napadne sníh, drží se hezky vzpříma na větvích, jenže protože byla obleva a tak povolil.. Čím více bylo stromů pohromadě, tím více to vyniklo, sníh se točil kolem větví jako krajky. :-) Zima je prostě hezká a poetická..

 

Ovšem jak zima pokračuje, zdá se mi čím dál hezčí pouze z okna, když sedím v teple a mráz mi neleze pod bundu, nezebou mně nohy a neomrzají mi končetiny. :-)

 

Takže minule když jsem v prvním, teplém.. skoro jarním dni stála večer v kuchyni a slyšela venku ptáčky.. jak mně bylo blaze. :-)

 

Patřím prostě k lidem, které sluníčko neuvěřitelně nabíjí a hází do pohody .. Takže jsme hned vyběhli na zahrádku, nastavili tvář sluníčku a sosali a sosali tu pozitivní energii.. :-)

 

Všechno je nějak "živější" a barevnější..  Zpívají ptáčci, do zahrad se vyrojili sousedi (kteří sice nezpívají, spíš klejou nad škodama po zimě a nad tím jak se jim nedaří a jak zimou zlenivěli :-).. ....  Na hlavních vesnických tepnách se srocují "drbny", konečně jim není zima a přišel jejich čas :-) Babénky a dědové se zdraví a s radostí navzájem zastavují a setrvávají v hovoru o počasí, zdraví a vnoučatech. Všude je vidět více úsměvů a milenců kteří se vodí za ruce..... Jen údržba silnic a dálnic se přiliš nesměje :-) 

  

Všude je nějaký ruch, takový krásný ruch.. Takže doufám, že další mráz ani vetší zima už nepřijde a že už je tu konečně to....

 

Jaro  Jaro  Jaro  Jaroo  JAROOOO!

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jaro

Henrieta,23. 3. 2010 22:29

Mám jaro nejraději, moc hezky popsané, to já neumím takto vyjádřit, jsi na to moc šikovná.

jaro

fabrigerova,22. 3. 2010 16:31

Pro mě je jaro nekrásnější část roku. Představuje teplo, sluníčko, nový život jak zvířat tak rostlin - no může být něco krásnějšího? :-))

jaro

Mirek,21. 3. 2010 21:44

no konečně už je tady bylo to dlouhé čekání a moc hezky jsi to napsala :)