Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zvířecí útulek ´Málo místa´

12. 7. 2010

Rozmanitost i počet tvorů v naší domácnosti, už asi nikoho nepřekvapí :-) Myslela jsem si donedávna, že tato druhová rozmanitost i počet je už konečný.. 

 

Omyl, po jednom víkendu kdy jsme byli z domu, nás po příjezdu rodiče s úsměvem zvali nahoru, že mají nového člena domácnosti..

Nu, jaké bylo moje překvapení, když jsem v koupelně na předložce uviděla malé stočené a chlupaté "hovínko".. kterému by se odhadem asi dalo říkat kočka.. :-)

 

Obrazek

 

Nalezenec.. pro mně už asi navždy Espozito :-)

Když tak lilo jak z konve několik dní v kuse, zdřejmě se někde oddělila od svého "stáda" a řvala nám na zahradě pod kytkama tak dlouho, až jí naši zjistili co to je a vzali ji domů. No nechte ji tam umřít hladem a zimou..a jak ji jednou máte doma, zbavte se jí :-)

  

Krásná byla.. oko se pokochalo, ale rozum spustil alarm.. protože dcera nám byla v patách cestou do schodů.. "víte že když jí ukážete Kikče, tak už se jí nezbavíme?".. Načež můj otec děl "musí se jí to rozumně vysvětlit" ...

Nu, nechtěla jsem mu kazit iluze... viditelně i přesto že už vychoval dvě děti, to na v něm nezanechalo zkušenost, že puberťákovi nic nevysvětlí.. :-)

 

 Nemýlila jsem se.. :-D

 

Dcera uviděla kočku a  už to byl další dravec do naší smečky.. :-) Dravec taky proto, že od prvního pokochání nám dere všechno a všechny.. :-D Maminka se s radostí zbavila dříve avízovaného "člena své domácnosti" a pasovala ho na člena mé domácnosti.. :-)

 

Obrazek

 

 

S hlavou v dlaních a zoufalým výrazem jsem vzpomínala jak mě dcera nedávno a těžce, nakonec ukecala na fretku a v duchu jsem si říkala, že už nikdy více nic.. 

Člověk míní, život mění.. teď do mě zatíná drápy další zvíře...smějíc se mi do ksichtu když na mně s rozběhem přistane a zatne mi drápy do mého dobře tukem proloženého podkoží .. :-)

 

Takže počet naší živočišné říše se opět rozrostl, druhová rozmanitost počínala na psu, pokračovala druhým psem, fretkou.. a asi před měsícem se rozrostla o kočku... nesmím zapomenou že končí mravenci :-), kteří zde taky velmi rádi pobývají a po několikaleté lásce k mé kuchyni, jim letos padla do oka i koupelna..

 

Nu, pohybuje se tu teď více zvířat než lidí, neuděláte krok aby jste o něco pomalu nezakopli, vyjímkou jsou chvíle kdy náš kočkonaut létá vzduchem.. :-D Pochopitelně jako místo k přistání si stejně zase vybere nás, takže už vypadáme jako perforovaný papír :-D

 

Obrazek

 

No a dnes ráno jsem se spící a budící se, protože mě cosi tížilo na krku... kočka, která se po vzoru šálových kožešinových límců uvelebila na mém krku.. a vůbec jí nevadilo že mi tlačí na kostku :-) rozhodla o tom a o ní napsat, dřív než vyroste, ztloustne a touto svou polohou mě udusí.. :-D

 

Opět doufám, a  zcela neběžně se modlím k Bohu, aby už toto číslo bylo konečné.. protože už teď hlásím známým do telefonu zvířecí útulek "Málo místa".. prosím?

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kočkonaut Chicco

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasné čtení

Vlasta Kinclová,20. 7. 2010 19:16

kočička