Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledejte Poklad pod Pyramidou!

28. 7. 2023

Hledejte Poklad pod Pyramidou!


 

"Uslyš a pochop: Plamen je zdroj všech věcí, všechno jsoucí je Jeho projevem!

... Udržuj... své úmysly na získání jednoty Světla s tvým lidským tělem!

Světlo je Zdroj veškerého života; bez Velikého Světla nemůže nic existovat!

Věz, že podstatou každého hmotného objektu je Světlo.

A věz, že celý prostor je naplněn světy ve světech.

Hluboko pod obrazem pyramidy se skrývá Mé tajemství. Hledej – a najdeš je v Pyramidě, kterou jsem stvořil.

Postupuj podle toho klíče, který jsem ti zanechal! Hledej – a vstup do pravého Života bude tvůj! Hledej ho – v Mé Pyramidě, hluboko pod ní a ve Stěně1.

Opakuji, že konkrétně prostřednictvím Pyramidy, Mnou stvořené, najdeš tajný průchod do Života pravého!"

 

Tak, v dávném starověku Atlanťan Tót [15] mimo jiné nastínil duchovní Cestu, kterou Bůh nabízí vtěleným lidem.

Ateisté, kteří si přečetli tyto řádky, navrhovali kopat písek pod kamennými egyptskými pyramidami...

Ale Představitel Prvotního, Atlanťan Tót, přece mluvil o něčem jiném: o skutečném Pokladu, Jímž je pro lidi Bůh v Aspektu Stvořitele.

O struktuře Absolutna jsem již mluvil [3,8,15-16,18-20 atd.]. A nyní se pokusím vám představit toto poznání z jiného úhlu pohledu. A sice počínaje procesem stvoření naší planety.

Existují dva základní stavy, v nichž Bůh v Aspektu Stvořitele přebývá: klid a aktivita. První z nich se vyznačuje také nejjemnější Průzračností (tento stav v současnosti preferují Chuang-Di, Lao-C', Elisabeth Haich, Apoštol Filip, Bartoloměj a Emil). Druhý – aktivním svícením: od Světla – až po nejněžnější laskání Božského Ohně, který spravedlivé lidi vůbec nespaluje ani nepálí.

Doufám, že moji čtenáři chápou, že Bůh v Aspektu Stvořitele (Prvotní Vědomí) není nějaká Osoba, ale je to Jednotné My všech, Kteří v průběhu celé Jeho existence dosáhli Dokonalosti. Nyní Oni žijí ve vzájemném splynutí, rozplynutí.

Proto je zcela správné říci, že Bůh v Aspektech Absolutna i Prvotního Vědomí je jeden a jednotný pro celý vesmír.

Existují však také osobnostní Projevy Boha. Jsou to Svatí Duchové, kteří mohou po určitou dobu vycházet z Jednotného My. A také – Dokonalí Boholidé, kteří se vtělili do lidských těl. Tito vtělení Představitelé Prvotního jsou nazýváni takovými názvy jako Mesiáš, Avatár, Kristus – v různých lidských jazycích.

Stvoření naší planety ovšem neprobíhalo během několika kalendářních dnů, ale po dobu grandiózních (z našeho lidského pohledu) epoch.

Začalo z Ohnivého – Stvořitelského – stavu Boha. Přesněji řečeno, bylo svěřeno Svatému Duchu, Který Sám Sebe nazývá jménem Adler. Kromě přímého vyprávění samotného Adlera o tom lze nalézt zmínky v Tao-Te-Tingu a Bhagavadgítě [6-7,15].

Abychom intelektuálně pochopili mechanizmus stvoření Země, je nutné přijmout poznatek o skutečné mnohorozměrnosti prostoru. Nejde ale o vzájemně vnořené hmotné vesmíry, jak se někdy fantazíruje, ale o energetické makroobjemy, prostorové vrstvy, lišící se úrovní zjemnělosti – hutnosti a zjemnělosti – hrubosti.

V této souvislosti můžeme mluvit o vektorech, pronikajících těmito vrstvami: od Stvořitele – k hutné hmotě a od Stvořitele – k peklu [3,15,18 atd.].

Adler nám ukazoval (a každý, kdo se s Ním naučí splývat, to může také uvidět), jak On – ze Své Ohnivé Nesmírnosti – vyčlenil jakýsi pupen, který se skládal z poněkud hustšího energetického stavu. Tento pupen poté "obrůstal" ještě hutnějšími vrstvami – s využitím substance eónu protoprakriti [3,16 a další.].

A pak na vznikající zeměkouli probíhaly dlouhé reakce termonukleární fúze se vznikem všech dnes známých prvků hmoty, formovaly se také kontinenty a oceány, a pod Boží kontrolou se rodila a evolvovala organická těla, potřebná pro vtělení duší do nich.

Z výše uvedeného je mimochodem zřejmé, že celý, zde načrtnutý multidimenzionální konglomerát, je jednotnou strukturou, Částí Jednotné Makrobytosti, zvané Absolutno. Jehož základem je také Božský Oheň.(Viz také Pýthagorovy výroky na toto téma v [15]). 

A ještě něco: stačí, aby Stvořitel "uhasil" Svůj Oheň pod nějakou malou či velkou částí Stvoření – a tato část hmotného světa zmizí, dojde k její dematerializaci.

... Avšak co je to člověk a celý souhrn všech vtělených živých organismů? Jaký je smysl naší společné existence? Proč to všechno Stvořitel potřeboval nastartovat?

Odpověď je celkem jednoduchá: v tělech všech bytostí, včetně našich, probíhá vývoj jednotek vědomí – duší. A jeho smysl spočívá v tom, že – v důsledku mnoha úspěšných inkarnací v tělech rostlin, zvířat a posléze i lidí – splynou Lidé, kteří dosáhli Dokonalosti, se Stvořitelem a obohatí Ho o Sebe Sama.

Důležité je také pochopit, že proces evolučního vývoje duší může probíhat pouze v tělesném stavu, neboť hmotná těla jsou jakýmisi "továrnami" na přeměnu energií běžné hmotné potravy na energii rostoucích duší.

Nyní je objasněna vývojová cesta, kterou musí každá duše projít, aby dosáhla Dokonalosti. Je to (při velmi silném "zestručnění informací") cesta člověka – až k osobní přeměně v Božský Oheň a Splynutí s Ním.

Ale jak to může být uskutečněno?

Je důležité, aby si každý nejprve uvědomil, že jeho vývoj – v každém okamžiku! – sledují Svatí Duchové. Pokud člověk intelektuálně a eticky neodpovídá tomu, že by se přibližoval k určenému Cíli – Oni mu takovou možnost nenabídnou. Ale pokud tomu tak je – napovídají mu, jak se má rozvíjet po psychoenergetické linii sebezdokonalování [15-16,18-20].

... Takže, stvoření naší planety začalo v jejím středu, od jejího jádra. Proto je jednou z možností praktického poznání Stvořitele "ponořit se" vědomím do Něho skrz jádro Země. (Všimněte si, že se o tom zmiňují i proroctví, která obdržela Jelena Rerichová [2,15]).

Samozřejmě nemluvíme o hmotné součásti jádra, ale o jeho jemnějších multidimenzionálních složkách.

Tomu je třeba se dlouho a tvrdě učit.

Zejména je nutné, abychom se stali v potřebné míře silným vědomím. A tato síla závisí především na velikosti toho vědomí.

Abyste mohli získat sílu vědomí, musíte mít všechny základní energetické struktury uvnitř těla v dobrém stavu. Jedná se o čakry, dantiany a hlavní meridiány [16]. Učili nás to Bábadží z Haidakhanu, Ježíš, Jógánanda, Satjá Sáí Babá, Jamamuto, Lao, Han, Huang, Dánská Paní, Sufi, Jasin, Vasilek, Ušastik, Borovik a Jeho Máma, Assiris, Radek Volyňský, Rada.

A nejúčinnější technikou pro růst velikosti vědomí jsou tréninky jeho rozšiřování nad prostory moří, stepí, pouští a také z vrcholků hor.

Tomu jsme se učili především u takových Božských Učitelů, jako byli Adler, Pýthagorás, Konstantinos, Larisa, Atlanťan Tót, Ngomo, Ódin, Satja Sáí Babá, Bábadží z Haidakhanu, Krišna, Orel, Jamamuto, Kair, Jelena Sabašniková, Kurgan-Baši, Sakrál, Ptahhotep, Chuanito, Lada, Boris, Manuel, Jeremej, Jasin, Bohatýr, Velikán, Borec, Sofie, Tchja, Hádži Bej Murat, Kim, Lorenz Byron a Konrád Lorenz, Grandmistr súfismu a Sulija [15]. Požádejte Je o pomoc – a Oni rádi pomohou všem, kdo si to zaslouží.

Zvláště důležité je připomenout si, že úspěšný růst velikosti individuálního vědomí může probíhat pouze na podkladě jeho postupného zjemňování s orientací na Božské Učitele. Pokusy o pěstování sebe sama na pozadí jiných stavů ale duchovní pokrok člověka vůbec neprogramují směrem ke Stvořiteli. To je nejcharakterističtější hrubá chyba zbloudilých duchovních hledačů.

Jednou z meditačních technik, která pomáhá na další etapě vývoje, jsou "skoky do Ohnivé propasti".

Druhou metodou, kterou má smysl zvládnout souběžně, je zvládnutí světelných a ohnivých stavů sebeuvědomění prostřednictvím meditace, nazývané "Božské Slunce" nebo "Slunce Boha"[15]. Neocenitelnou pomoc při tom poskytují Adler, Ježíš, Súrja, Kair, Sarkar, Assiris, Nikifor, Jamamata, Ódin [15].

Možnost zvládnout tyto meditace přichází pouze tehdy, pokud se praktikující již naučil být rozvinutým duchovním srdcem [5,8,10,13-21 atd.]. Je také nutné dovést bioenergetickou čistotu v těle k úplné průzračnosti – při pohledu jasnozřivostí ze strany všech segmentů. Takové čistoty se dosahuje pomocí technik popsaných v [16,18-20,37-38] a v našich dalších knihách a filmech.

Meditace se "skoky do propasti" a s "Božským Sluncem" se učí a trénují na zvláštních místech síly: na pracovních prostranstvích Božských Učitelů – Svatých Duchů.

Podotýkám, že Carlos Castaneda ve svých slavných knihách o "skocích do propasti" vyprávěl neadekvátně. Koneckonců se mu nikdy nepodařilo proměnit se v rozvinuté duchovní srdce, takže neměl šanci na úspěch. A to, co o takových "skocích" popisoval, byly jeho mystické fantazie.

Tuto techniku nás na různých místech síly učili Kair, Jamamata, Jógašira, Satja Sáí Babá, Nikifor, Adler, Atlanťan Tót, Igl, Iglestform, Emil, Radomír, Jasin, Volchva, Sulija, Chuan Matus a Chenaro [15].

Doufám, že si moji čtenáři nemysleli, že takové "skoky" provádí hmotné tělo nebo že "propast" je naplněna hmotným ohněm. Ne: "skákat do propasti" může vědomí (duše), které získalo schopnost na chvíli téměř úplně opustit své tělo a jehož základní podstatou se stalo rozvinuté duchovní srdce. Hmotný oheň také nemá s Božským Ohněm nic společného, kromě pouze vnější vizuální podobnosti.

Dalším stupněm práce v tomto směru jsou meditace, které lze spojit do oddílu s obecným názvem "Pyramida". Jedná se o samotnou "Pyramidu", i "Vulkán", "Kužel" a "Chrám".

Na rozdíl od "Propasti" mají tyto meditační struktury horizontálně uzavřený prostor (který však mohou cvičící rozšiřovat). Proto "pyramidální" meditace účinně podporují fixaci objemů, které vědomí zaujímá. A to zajišťuje následný růst jeho rozměrů.

Základem, z Něhož vychází Pyramida, je Oceán Božského Ohně. A Pyramida do Něho vytváří vhodný vstup.

Takže – tento Oceán je dosažitelný. Zbývá jen naučit se žít ve Splynutí s Ním a pak z Něho vycházet.

Nejúčinněji nás těmto technikám učili Adler, Atlanťan Tót, Pýthagorás, Kair, Rossi, Igl a Khem.

* * *

Toto je velmi stručné shrnutí celé Cesty od stavu člověka – až ke Stvořiteli. Mnohem více podrobností o tom najdete v našich dalších knihách a filmech.

Všichni lidé jsou velmi odlišní, pokud jde o jejich evoluční vývojové procesy. Ne každý bude v dohledné době schopen projít celou Cestu. Jen někteří jednotlivci ji budou schopni zvládnout. Proto – pokud má někdo pochybnosti, pokud se mu to nedaří, je lepší nespěchat. Prozatím se nesnažte "skákat do propasti"! Lepší bude vybrat si pro sebe způsob služby Bohu, který je přiměřený vašim touhám a možnostem [2,9-11,15,25,33], očišťovat se eticky i bioenergeticky, snažit se růst jako duchovní srdce, a to nutně s rozvinutýma rukama duše – milujícíma a laskajícíma! A pak – od těchto již zvládnutých kroků bude mnohem snazší pokračovat dál!

Mnoho zdaru vám všem!

1

Vysvětlivka:

"Stěna" – to je také jeden z obrazů vyšších stupňů meditačních praktik.