Jdi na obsah Jdi na menu
 


Struktura lidského organizmu a stavba Absolutna

4. 3. 2012

 

5. Struktura lidského organizmu a stavba Absolutna

 

5:1. Jak už jsme říkali, člověk není tělo. Člověk je vědomí (duše), vtělovaná na nějaký čas do materiálních těl.

 

5:2. Můžeme mluvit o mnohorozměrnosti organizmu (ale ne těla!) vtěleného člověka.

K tomu dodávám, že schéma «sedmi těl», které je uváděno v některé literatuře, není správné. Správnější je v tomto případě mluvit o konkrétním potenciálním zastoupení každého člověka ve všech základních vrstvách mnohorozměrného Absolutna; tento svůj potenciál člověk také musí zrealizovat. Právě o tom se, mimochodem, mluví v Bibli, když se tam hovoří o podobě člověka a Boha — Boha v aspektu mnohorozměrného Absolutna.

 

5:3. To, co bylo řečeno, se stane srozumitelnějším, pokud si prohlédneme schéma výzkumu struktury Absolutna, uvedené na konci knihy.41

Pochopit toto schéma, není ale úplně jednoduché kvůli tomu, že na papíře není možné adekvátně zobrazit mnohorozměrnost prostoru.

K tomu, abychom se v tom vyznali, je třeba pochopit, že každá vrstva mnohorozměrnosti, která je na schématu umístěna níže, se ve skutečnosti nachází právě hlouběji podle škály mnohorozměrnosti. A každá hlubší vrstva je zjemnělejší, ve srovnání s předešlou.

Příbytek Tvůrce se tak nachází v nejhlubší, to znamená, nejjemnější úrovni mnohorozměrné struktury Absolutna. A to znamená, že právě tam Ho musíme hledat.

Přičemž metodologickým směrem této práce bude zjemňování vědomí, počínající ovládnutím regulace svojí emocionální sféry.

 

 5:4. Další ezoterická práce může spočívat v tom, že se naučíme přemísťovat koncentraci vědomí po všech úrovních tohoto schématu (rozumí se, že ne v obrázkové představě, ale v reálném mnohorozměrném prostoru) — podobně, jako je možné přemísťovat koncentraci vědomí uvnitř svého hmotného těla.

 

5:5. Celý proces naší výuky (včetně nastudování teorie, praktických cvičení a zkoušek) probíhá pod vedením Svatého Ducha; On nikdy nikoho nenechává bez péče a pomoci, nic se s nikým neděje bez Jeho vědomí a kontroly.

 

41 Poprvé bylo toto schéma publikováno v knize [7].

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář