Jdi na obsah Jdi na menu

Diplom za vzorné vedení knihovny

Koncem června letošního roku byla osecká knihovna vyhlášena v soutěži Vesnice roku nejlepší knihovnou jihočeského kraje. Získala diplom za vzorné vedení knihovny, který byl knihovnici Václavě Štemberkové a starostu Pavlu Procházkovi slavnostně předán 22. srpna 2013 v Chelčicích, obci, která vyhrála v celkovém hodnocení.

Svým vítězstvím knihovna zároveň postoupila do celonárodního kola. Šestičlenná komise, která v tomto kole hodnotila knihovny, dorazila do Oseka začátkem září. Byla seznámena s historií i současností knihovny a živě se zajímala o akce, kterých knihovna pro dospělé a především pro děti pořádá v posledních letech opravdu hodně.

Vyhodnocení celostátního kola v soutěži Vesnice roku 2013, v kategorii knihoven, proběhlo 3. října 2013 v Praze, v Zrcadlové kapli Klementina. V tomto měřítku sice naše knihovna nevyhrála, ale získala ocenění "za zvýšení atraktivity knihovny pro malé obce, doložené vysokým procentem registrovaných čtenářů" a spoustu věcných darů. Ocenění převzala knihovnice Václava Štemberková spolu se starostou obce Pavlem Procházkou. Finanční ocenění souviselo s krajským vítězstvím a knihovna jej ihned investovala do svého zvelebení, konkrétně do pořízení nových regálů.