Jdi na obsah Jdi na menu

Děti vyráběly škrabošky zvířat, staly se z nich zebry, kočky, sovy nebo i žirafy

 

img_2804.jpg

V úterý 12. února 2013 se uskutečnila v knihovně první z nové série akcí. Jde o čtení pohádek dětem, spojené s výrobou věcí z papíru.

 
Děti vyráběly masky-škrabošky zvířátek na blížící se karneval. S výrobou masek, obkreslením a vystřihnutím šablony pomohly dětem maminky. Děti si ji dle fantazie vybarvily pastelkami nebo fixami a mohly ji dozdobit i barevnými peříčky. Nakonec se ke každé masce připevnila klobouková guma, aby bylo možné masku nasadit na obličej. Každé z dětí si udělalo několik masek a jednu z nich všichni věnovali na nástěnku, která je umístěná ve výkladu bývalé prodejny.

Po dokončení masek děti dostaly svačinu a během konzumace poslouchaly Medvědí pohádku od autorky Ivony Březinové. Vyprávěla o tom, jak se malý medvídek předčasně probudil ze zimního spánku a jak si povídal s dědou medvědem a co všechno se dozvěděl. Pohádku četla dětem paní Hvězdová. Sladkou svačinu připravila Magda Komárková a Iva Pleskačová.

Akce se všem moc líbila a bylo dohodnuto, že se v podobném duchu bude opakovat zhruba každý měsíc. Příští téma bude velikonoční, ale co konkrétně, to se nechte všichni překvapit...


A pokud se chcete podívat, jak to v knihovně vypadalo, prohlídněte si naši fotogalerii: zde

 

další fotky zde:

2013 Pohádkové čtení a výroba masek