Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čarodějnice 2016

Po dvou nepříjemně chladných dubnových týdnech, kdy se teplota v noci pohybovala kolem nuly anebo pod ní, a ani přes den nebylo přes deset stupňů, nás čarodějnicový víkend přivítal už od pátku příjemným sluníčkem.

Čarodějnice 2016

 

Po dvou nepříjemně chladných dubnových týdnech, kdy se teplota v noci pohybovala kolem nuly anebo pod ní, a ani přes den nebylo přes deset stupňů, nás čarodějnicový víkend přivítal už od pátku příjemným sluníčkem. Ti co přijeli už v pátek mu nastavili záda a u čerstvě naraženého sudu, sesednuvší okolo stolu, se kochali okolní jarní přírodou.

 

V sobotu už nastaly přípravy na odpolední a večerní čarodějnický rej. Kromě klasického oblíbeného Kumburáka dovezl Zbynďa ještě tentokrát z Ostravy na okošt Garážmistra (nefiltrovaná 12°). Co se týče chuti, tak mám pocit, že někomu prostě chutnal a někomu ne. Odpoledne se pomalu rozproudila zábava, sluníčko hřálo ostošest, tak že se opět dalo krásně sedět venku. Na děti se přijela podívat hlavní čarodějnice Monika a zaúkolovala všechny děti různými soutěžními úkoly. Děti např. vařily lektvar anebo si vyráběli z větviček košťata. Náladu podbarvovala naše vynikající skupina Nicneuměl, kterou jsme ani nakonec nemuseli sledovat přes plot… J Bříška jsme nakrmili delikatesními grilovanými kuřátky, za jejichž provedení vděčíme mistrnému umění Milanovu. Po západu slunce zaplála nádherná obrovská vatra.

carodky-2016.jpg

Pro všeobecný mír a klid se rozhodla Káťa vyhovět požadavkům Mišáka a vyslovit požadovanou omluvu, která měla jaksi uzavřít spor, jež se táhl od Silvestra. Byť se Káča do mikrofonu snažila, nevypadal Mišák zcela spokojeně. Svá piva si vypil v ústraní a nezdálo se, že by bylo „nebe úplně vyčištěné“.

Když padla tma, rozezpívali jsme se z plných hrdel a nakonec i roztančili… Filipojakubskou noc jsme kromě dobrého pivínka proložili zahřívadlem J a dlouho po půlnoci jsme odletěli na kutě…

crd.jpg

Neděle jako vždycky proběhla v úklidu všeho možného kolem chaty, všechno pivo bylo dopito a neradi jsme se rozlétali ke svým domovům.

 

(Denisa J1, 4.5.206)