Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť na Řípu 2016.

25. 4. 2016

Pouť na Řípu.

 

  Pouť  byla opravdu taková jaká má být! Byl jsem za svůj život na mnoha poutích. Některé se jen tak jmenovaly a nic, Jiné si nesly hrdě svoje jméno a tradici, ale tím vše končilo a některé se slavily spíš doma a nebo v lepším případě hospodskou tancovačkou. Ale taky jsem byl na poutích třeba v Rakousku a taky v Bavorsku. Jo to byl jiný mazec.

  Řipská pouť má sice letitou tradici, ale víte jak je to u nás s tradicemi. Byl jsem však velice překvapen, ač počasí nic moc a předpověď ještě horší, přesto nebylo kde zaparkovat. Ani v obci ani na jejím kraji a pořadatelé nás hnali do okolních polí. Tam už stály nekonečné řady aut.A kupodivu perfektní organizace a dozor na parkovacích plochách. Vše bylo řízeno bezpečnostní službou, ve vzduchu dva dokola kroužící vrtulníky, mezi auty volné uličky a všude zatlučené směrové cedule.

  Když jsme přišli na okraj obce, začal ten pravý  mumraj. Klidně si tu dovolím psát o tisíci stánků a atrakcí nejen v obci a podél aleje, ale i v okolních polích a ve svazích hory Říp. Žádní Vietnamci, žádní prodejci z různých burz a podobně….. ale to je zbytečné popisovat, podívejte se na mé fotografie.

  Jen dodávám, že jsme zde strávili skoro celý den, byl jsem mile překvapen a velice spokojen. Dobré jídlo, dobré pití (kupodivu rozumné ceny),  celodenní  koncert různých country kapel. Mimochodem mne tu  velice překvapila jedna méně známá kapela. Nevím jak to kulantně říct, kapela byla dámská a „Dámy“ si už toto pojmenování zasloužily už dost dlouho před tímto koncertem.Ale to co tu nabídly, bylo úžasné, doslova zvedaly lidi z lavic.Říkají si Country Ladies .

  A navíc se zde konal každou hodinu mezinárodní závod parašutistů seskakujících na cíl. Ke konci nás sice už vyhnalo kazící se počasí a poprchávání, ale užili jsme si zde krásné odpoledne a já nabyl přesvědčení , že i v Česku se dá užít skutečná pouť.

  Zde je pár fotek z pouti na Řípu.