Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celoroční zpráva dráčků z Dubu za rok 2009

6. 3. 2010

ZÁVĚREČNÁ  HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU CELOROČNÍ ČINNOSTI DRÁČKŮ Z DUBU NAD MORAVOU

 

Cílem projektu bylo finančně podpořit činnost nejmladších hasičů (3-7 let) z našeho sboru, kteří se již šestým rokem účastní všech významných akcí formou doprovodného programu na soutěžích okresního a krajského sdružení, akcí pořádaných Integrovaným záchranným systémem OK a rovněž se účastní akcí spolupořádaných Olomouckým krajem.

Účelem bylo opět zajistit v tomto roce  schopnost bezpečné dopravy a technické zajištění materiálů pro vystupování Dráčků z Dubu, kteří ke svým stále dokonalejším vystoupením potřebují stále více technického vybavení a doprovodného zázemí a také zajistit reprezentativní oblečení pro jejich vedoucí.

 

Reprezentace našeho města v kraji, ale i na republikové úrovni, za pomoci Dráčků je jistě pozitivní a inspirující pro ostatní vedoucí, kteří takto mohou již v útlém věku přispět svým přístupem k preventivně výchovné činnosti dětí.

Finanční příspěvek jsme plně využili v souladu se smlouvou na dofinancování materiálně-technického vybavení mladých hasičů a k zajištění bezpečné přepravy dětí na kulturní vystoupení v našem kraji a i k reprezentaci na celorepublikové úrovni. Jistým přínosem je pro společnost preventivně výchovná činnost a jejich vhodné využití volného času včetně návyků pro fair-play.

Celoroční činnost (tréninky, vystoupení) Dráčku a jejich reprezentace při soutěžích a akcích krajského sdružení či akcích Olomouckého kraje je podmíněna kalendářem soutěží a akcemi pořádaných organizací, včetně kulturních vystupování na různých oslavách hasičů a jiných dobrovolných spolků. V loňském roce jsme absolvovali cca 15 vystoupení Dráčků.

 

Reprezentace hasičského sportu již s takto malými hasiči je něco nového v našem regionu. Je oživením na všech významných akcích Olomouckého kraje a všech významných hasičských soutěžích a je příkladem pro práci s malými hasiči i pro ostatní vedoucí, kteří již od útlého věku chtějí vychovávat hasiče pro svoji budoucí činnost a následníky svých generací. Velký význam vidíme v časném preventivně výchovném aspektu naší činnosti.

 

Seznam kulturních vystoupení „Dráčků“ mimo klasické soutěže mladých hasičů:

 

25.4.2009         II.Hanácká hasičská pouť v Dubě nad Moravou

16.5.2009         Velký Újezd – kulturní vystoupení při oslavách sboru

17.5.2009        VIII. ročník memoriálu Stanislava Vystrčila, SDH Dub nad Moravou, místo konání sportovní areál Výletiště Bolelouc

30.5.2009         Velký Týnec – kulturní vystoupení

13.6.2009         Olomouc – návštěva HZS OK

20.6.2009         Krčmaň – kulturní vystoupení a pomoc na dětském dni

27.6.2009         Seloutky – kulturní vystoupení

5.7.2009           Vacanovice – kulturní vystoupení

29.8.2009         Svésedlice – kulturní vystoupení

10.10.2009       Nová Hradečná – soutěž s vystoupením

 

Olomoucký kraj jakožto poskytovatel nejvyšší dotační částky byl prezentován po celou dobu akcí jako generální sponzor. Propagace probíhala pomocí internetu a mailu i formou hlášení v místních rozhlasech v okolních obcích, na všech tiskovinách vydaných ve spojitosti s těmito akcemi, na pozvánkách, plakátech, na vývěsce sponzorů a vyhlašováním do mikrofonu po dobu trvání kulturních vystoupení.                                                                 

 

Mgr. Marcela Vystrčilová, Barbora Přehnilová