Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nominační kritéria ČBA pro juniorskou reprezentaci

ObrazekNominační kritéria ČBA pro juniorskou reprezentaci

ObrazekNominační kritéria ČBA pro juniorskou reprezentaci

odkaz na ČBA s možností komentářů zde

v PDF zde

Výběr širší reprezentace

Nominační kritéria juniorské reprezentace ČBA pro sezónu 2010/2011


- Výběr širší reprezentace
Na základě kvalifikačních kritérií se kvalifikuje celkem 16 juniorů a juniorek ( 10 juniorů, 6 juniorek – může se změnit ). Kvalifikačním kritériem byl stanoven průměr z nominačních turnajů:
- junior průměr 180+
- juniorka průměr 165+

Nominační turnaje jsou určené Prestige a JKT ( juniorský kontrolní turnaj ). U juniorského kontrolního turnaje se předpokládá účast osobních trenérů. Průměr se bude počítat ze tří nejlepších výsledků z turnajů Prestige a jeden nejlepší výsledek z JKT (přičemž z JKT se bude počítat devět základních her). Součet devíti her JKT + třikrát šest her Prestige, tj. 9 + 6+ 6 + 6 se vydělí 27.

Dle pořadí v takto sestaveném žebříčku se kvalifikují junioři a juniorky do širšího výběru. V případě, že na průměr nedosáhne dostatečný počet hráčů a hráček ( celkem může 16 ), bude možné doplnit širší výběr i o hráče s nižším průměrem, ovšem tito hráči a hráčky nebudou nadále mít možnost čerpat žádnou finanční podporu ČBA a budou si muset hradit veškeré náklady spojené s kempy a reprezentací v plné výši.

- Výběr reprezentace pro akci
Hráči a hráčky, kteří se kvalifikovali do širšího výběru, se zúčastní společně se svým trenérem celkem dvou kempů pod vedením reprezentačního trenéra. Vlastní reprezentační tým + náhradníky určí reprezentační trenér. Nominaci finálně schválí po diskusi ve výkonném výboru presidium ČBA.


Čepelák Josef
předseda komise pro práci s mládeží
tel: 602 410 512