Jdi na obsah Jdi na menu
 


Profil

21. 2. 2011

 

Nemohl jsem nepostřehnout stoupající zájem o okultní a magické praktiky, které jsou čím dál více oblibou především začínajících studentů. Je ovšem třeba rozlišovat zájemce od studenta. Zájemce je často pouze fascinován těmito naukami, ale student skutečně pracuje na zdokonalení svého potenciálu a svých schopností. Netřeba rozvádět mylný demokratický přístup k okultním naukám, který nikam nevede. Současný demokratický trend některé lidi přivádí k myšlence, že student nepotřebuje svého učitele nebo alespoň duchovního vůdce či rádce. Pokud chce člověk jen zábavu, vystačí si bez svého vůdce. Pokud se chce opravdu v něčem zdokonalit, tak učitele nebo vůdce potřebuje. Takto to funguje již od dob starověku. Kdo není tohoto názoru nebude nikdy opravdu dobrý. Je to však otázkou toho, co daný člověk chce a potřebuje. Ovšem důsledkem je také snížená úroveň dnešních okultistů a v podstatě i jejich malý počet. MODERNÍ DEMOKRATICKÝ TREND JE VELMI ZÁBAVNÝ AVŠAK MÁ VELMI DALEKO DO OPRAVDOVÉHO NEBO ALESPOŇ PRŮMĚRNÉHO MAGICKÉHO UMĚNÍ. Celkem znepokojivé pro mne bylo zjištění, že se někteří bezhlavě oddají kritice např. k osobě, kterou je pan Josef Veselý. Ani nemá smysl zmiňovat neůctu k lidem, kteří něco opravdu umí. Legračnější je fakt, že tito lidé na jednom nejmenovaném blogu byli ještě v plínkách když tento člověk přijímal slávu za své úspěchy. Dále je třeba zmínit u začínajících zájemců jejich malou míru odvahy a vůle. Tento článek slouží jako osnova pro studenty, kteří dosud hledají svou cestu, touží se něco naučit, ale jsou dosud zmatení nebo potřebují vedení.
 
důležité osobnostní rysy adepta magie/okultisty:
 
odvaha (spousta z těch kteří kritizují druhé by při prvním spatření ducha nebo jiné astrální bytosti zalezlo pod postel/ jiní se zas v podstatě bojí provést magický rituál a výčitkami svědomí, že vlastně zasahují do přirozeného chodu věcí)
 
rozhodnost ( nebýt na pochybách když se k něčemu rozhodnu a pokračovat v již rozdělané činnosti )
 
jistota (věřit v sebe samotného a v to co děláme)
 
pevná vůle (umět věci dotáhnout do konce a nenechat se odradit prvními překážkami-nejvíc se člověk sníží tím, že danou věc vzdá kvůli obavám z těžké předpřípravy)
 
snaha se neustále rozvíjet a vzdělávat ( jít s dobou a to platí i pro lidi jako jsme mi. Ohromně revoluční a moderní je stále modrá magie(finanční). Pozn. samozřejmě musí mít student přehled také o historických faktech)
 
vyhledat svého učitele nebo vůdce (obecně platí že pokud ho člověk potřebuje nebo opravdu
chce nakonec se oba najdou)
 
chovat v úctě zkušené učitele nebo praktiky

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pomoc

(xeleti, 17. 8. 2012 13:57)

a ajk mám najít učitele, když ani pořádně nevím, jestli chci aby o mě někdo věděl, to co se mi dějě je sice normální, ale ne pro širokou veřejnost a mohlo by být i nebezpečné a to i pro mě... myslím hodně nebezpečné, vrací se mi znalosti z minulého života,a nejen znalosti, cítím a vidím to co jiní ne a stále se to stupňuje...
potřebuji pomoc

vyzor carodeja

(Darwinas, 19. 9. 2011 9:04)

Napadlo ma napisat par riadkov o tom, ako mag (lubovolneho pohhlavia) vyzera.
Vzdy je to osoba viac ako priemerneho vzrastu, stihla ale velmi silna. Mag je schopny holymi rukami roztrhnut priemerneho cloveka (doslova, nie metafora). Nie je to svalnac, ale skor pripomina azijskych bojovnikov - nie svalnate, ale silne.
Tep maga je nizsi asi o 10-15 uderov od "normalnych" hodnot, tlak ako u 16-rocneho decka. Kondicia - za 50 minut prebehne minimum 10 km s 10 kg zatazou... ..
Mag je velmi pozorna osoba - nepozorny mag je nonses, neexistuje v prirode. Ma rad pobyt v prirode, obvykle v lese, obvykle domov si zariaduje na nejakej samote - v mestach zije velmi malo magov - prilis mala koncentracia dostupnej energii.
Mag je horsie zlucitelny s roznymi antenami, vysielacmi a pod. -take veci ako televizory, wifi, radia a pod. jemna technika v pritomnosti maga kazi.
To bolo o magu, tak povediac, aktivnom, zobudenom.
Ak chcete zistit, ci ste potencialny mag, sustedte sa na jednoduche zelanie - ak vyjdete vonku, chcite uvidet, napriklad, cervene auto ako prve auto, ktore uvidite.- ak sa splni, prajte na buduce uvidet ako prve cervene auta s 500 az 599 v SPZ-ke.
Ak cely den budete narazat na cervene auta so zvolenou SPZ-kou, gratulujem (alebo mam kondolovat?) - mate zarodky magickych schopnosti. Pravdepodobne v dohladnej dobe vas najde ucitel.
Magicka spolocnost dost pozorne vnima nove prejavy magickych schopnosti.
Kym vas vyhlada ucitel, odporucam pracovat nad svojimi fyzickymi schopnostami a cvicit jogu - najviac premakany system osobnostnej harmonizaacie.

chyba

(karel, 22. 6. 2011 9:13)

dobrý článek jen na pravopisné chyby ve slově mi jako jsme "mi"

....tez se tomu venuju...

dodatok

(Darwinas, 3. 3. 2011 12:57)

Ach, ano, este som zabudla napisat. ze ak mate voci niecomu vycitky svedomia, urobili ste nieco, co nemali a urcite tym zatazili svoju dusu alebo karmu. To znamena, ze mate ocakavat trojnasobnu odplatu.

Pozor na ucitelov

(Darwinas, 3. 3. 2011 11:28)

Vsetko co tu pisete je velmi pekne az idealisticke. Skutocnost je vsak ina.
1. na carovanie je potrebna zrela osobnost alebo vychova od malicka. To znamena, ze ak vedomosti o magii sa nevstrebavaju s mliekom matky, zacinat treba aspon po tridsiatke, lepsie po styridsiatke.
2. Vacsina magov sa jednoducho na magov hra. Nemaju ani vlastnu moc ani moralku, ale vela vedomosti a zahravaju sa s takymi silami, s ktorymi sa hrat nesmie. Co spatne ovplyvnuje ich osobnost a moralne hranice.
3. Ucitel na ziaka moze uvalit vela nepeknych veci - napriklad, zotrocit volu, otvorit kanal na prizivovanie sa zdravim a /alebo energiou ziaka, energeticky ukotvovat kuzla na ziaka, prehadzovat na ziaka karmicky dlh po kuzle majstra...
a to som len na zaciatku zoznamu moznosti.

takze moja rada znie: ak nie ste rodeny carodejnik so zodpovedajucou vychovou, nefusujte do magie, kym nedostanete rozum (40 rokov je tak akurat). Nehladajte si ucitela - venujte sa samostudiu a zacnite obrannymi technikami. Az potom si urobte audit - ci chcete alebo nechcete magii venovat. a pamatajte si: AK zacnete, NIKDY neprestanete a ZA VSETKO SA PLATI - v magii platite dusou a karmou!!!