Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základní pravidla při výchově

18. 10. 2011

Buďte čestní.

-Poskytujte v maximální míře vysvětlení odpovídající jejich inteligenci a zralosti.

Nemanipulujte.

-Žádné obviňování! S indigem nehne.

Dejte svým dětem najevo úctu.

-Jsou pouze menší věkem, ale často moudřejší. Nemluvte k nim povýšeně, ponesou to s nelibostí. Respektujte je. Berte je jako sobě rovné jak jen můžete. Nechte je, aby se podílely na pravidlech a věcech z nich vyplývajících. Spolehněte se, že mají omezení, která je ochrání.

Zplnomocněte je.

-Nechte je rozvinout svou autonomii tím, že budou dělat co nejvíce věcí samostatně. Nechte je vybírat si oblečení, učte je samostatně se koupat v útlém věku.

Respektujte jejich psychické schopnosti.

-Pomozte jim rozvíjet jejich neobvyklé schopnosti procvičováním, kurzy a povzbuzováním.

Naučte je, jak se energeticky chránit a uzemňovat se.

-Indigo je velmi citlivé na emoce. Může u něho docházet k častým změnám nálad; ty jsou často způsobeny tím, že přebírá energie ostatních okolo. Velmi užitečným může být trénink léčivých energetických cvičení a technik, ale i pobyt v přírodě, práce na zahrádce apod.

Učte je relaxovat a meditovat.

-Relaxace a meditace jim mohou pomoci lépe zvládat nároky života, najít duševní rovnováhu, spojit se s duchovním světem..

Respektujte jejich emoční a fyzickou citlivost.

-Můžete ji považovat za extrémní a neobvyklou, ale oni si nevymýšlejí a mohou potřebovat vaši pomoc, aby své pocity zvládaly.

Najděte alternativní terpii pro poruchy pozornosti či jiné.

-Nedávejte jim léky jako je např. Ritalin. Zkuste najít alternativní způsoby, jak s takovým chováním pracovat, jako třeba výživové doplňky, květové/rostlinné esence, přípravky Aura-somy apod. a zkuste najít školu, kde budou mít možnost volby ve výuce.

Pomozte jim dozvídat se o pozitivních stránkách jejich odlišnosti a možném využití jejich dispozic v dalším životě.

-Indigoví lidé jsou zde vždy z nějakého důvodu. Mají jedinečné charakteristiky chování, které umožňují přinést nové kvality a zlepšit svět. Dokud si to neuvědomí, mohou mít velké potíže s tím, jak naložit se svým lidstvím a jak se vypořádat se svou přecitlivělostí a odlišností. Když se dozvědí, že je zde důvod, proč jsou odlišné, budou schopny to lépe zvládat a pracovat na svém poslání.

Zdroj : http://www.duhovacesta.cz/indigo

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář