Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upír

 

 

 Upír

Bytost přeměněná

 

Původ:

    Původ upírů je spjat s černou magií. Černí mágové posedlí strachem ze smrti hledali různé způsoby, jak ji odvrátit. Někteří z nich se přeměnili v upíry, jenž místo toho aby spotřebovávali vlastní životní energi, a tím stárli normálně, můžou získávat živtoní energii jiných bytostí. První písemné zmínky jsou z antiky a to z sicilského města Pyrhos. Díky tomu získali i jméno v latině Vampiros. Římané přejali germánský název van Pyrhos, což znamená i v dnešní němčině z Pyrhu.

 

Popis:

Upír je bytost vziklká z lidí a také jako oni vypadá. Má však několik vylepšení. Má bystřejší tělo a rychlejší reakce, jelikož je primárně lovec. Upíři můžou ale nemusí sát krev, avšak když krev nesají, stárnou jako lidé a výrazně slábnou. 

Oproti obecně uznávaným názorům není upír jen chladný zabiják, i když mnozí takto končí. Je to bytost s duší, která má možnost volby a dostatečně silní jedinci dokáží se ovládat natolik, že žijí mezi lidmi nepoznáni. Tito berou životní energii z krve zvířat. Upíři jsou také schopni jak lásky, tak nenávisti.

 

Jak je zastavit:

Upíři nejsou jako v příbězích, dají se zabít podobně jako lidé, ale jsou rychlejší, lépe vnímají, mají trochu pevnější tělo a hlavně mnozí měli desítky až stovky let k sebezdokonalování, proto bývají skvělí bojovníci. Ale když se vám podaří ho probodnout mečem, či dostatečně postřelit zemře, nebude to tak rychle jako u člověka, neboť nejdřív upírům ubývá načerpané životní energie až pak jeho vlastní.

Z magie jim nejvíce ublíží bojová živlová kouzla a kouzla zlatého světla, i když nevím, proč tomu zrovna tak je.

 

Přeměna

Při napadení upírem záleží na mnoha faktorech, jak jste silní, kolik energie vám vysál, jak jste na tom s magickou odolností ( každý má jinou). Když to uvedu v číslech méně než 25% obětí upírů má následky trvalejší a méně než 15% se jimi skutečně stane.

 

Rozšíření:

S příchodem moderního celosvětového cestování se upíři rozšířili celosvětově, v ČR je jejich populace odhadována v tisících, neznámo proč ale ČR má největší procento upírů v popoluaci ze všech zemí.

 

Báchorky a nepravdy:

Upíry světlo spálí. Ano spálí, ale zlaté magické, ne sluneční.

Upírům vadí kříž - Vadí jim, protože církev řídila lovy upírů, připomíná minulost, ale fyzický vliv nulový, stejně jako svěcená voda.

Upíři spí v rakvích - další výmysl, oficiálně se upír řádí k živým bytostem a spí jako obyčejní lidé

Upír je výhradně noční tvor - Ano upíři jsou aktivní hlavně večer, ale to je druhotné přizpůsobení, navíc ti co žijí v normální lidské společnosti se přizpůsobili životu společnosti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odkial infa?

(Darwinas, 5. 3. 2011 13:18)

Je to zaujimave. Zaujimal by ma zdroj, odkial boli vzate informacie?
Tiez by bolo vhodne dopisat metody obrany proti vampirom - emocny stit, uplne sebaovladanie a pomyslene zakrytie utocnika velkym neznicitelnym poharom.
To vyzaduje vnutornu silu a schopnost vizualizacie