Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroba hůlky (hole)

 

Tvorba hůlky (hole)

Pomůcky: povinné – Nůž, bezbarvý lak, šmirgl papír

Nepovinné – Barvící přírodniny(např. Borůvky, tráva, atd.), magicky aktivní kameny, další vybavení pro ozdobení hůlky(nejlépe přírodní)


Tradiční (dřevěné)

První krok, výběr dřeva

Nejdříve si musíte najít dřevo. Hledejte v čitém lese, dotýkejte se dřeva a přitom si představujte účel hůlky, kterou chcete stvořit. Dotýkejte se dřeva tak dlouho, než jste si jisti, že se toto dřevo opravdu hodí ke konkrétním magickým účelům. Poproste daný strom, aby vám to dřevo dal, pak ho teprve ulomte, uřízněte, atd. Je také důležité, snažit se bolest stromu


minimalizovat, tzn. Pracovat rychle a přesně. Nakonec stromu poděkujte. Vyberte si ještě živé dřevo, dlouho vyschlé vám bude k ničemu. Délka dřeva by měla být u hůlky minimálně 4palce (cca 10-12cm) a maximálně 1yard (vzdálenost od ramene po konečky prstů); u holí minimálně 1yard maximálně 1,25 sáhu (vzdálenost konců prstů při rozpažení).


Druhý krok, samotná výroba hůlek

Vezme si nůž, a postupně odstraníme hrubo kůru. Odstraňujeme směrem od těla a pozor na prsty. Poté šmirgl papírem obrousím jemné spodní vrstvy kůry, takže nám zůstane jen surové dřevo. Suky nejsou překážkou, takže je nemusíme odstraňovat.

Nyní přejdeme k fázi, která by mohla mnohým připadat bezvýznamná, ale to je omyl. Zdobení je velice důležitá věc, dává hůlce její identitu, umožní ji rozpoznat a může jí i posilnit. Zde vám poradím, jen některé možné způsoby, na další můžete přijít, záleží na vás, jestli si necháte poradit, či budete experimentovat.


1. Hůlku je možno opálit ohněm, postup: rozděláte oheň (dřevo či uhlí) a hůlku dáte do plamenů. Musíte opatrně, aby nezačala hořet, ale přitom musí být v plamenech, aby se opálila. Poté vezmeme šmirgl papír a šmirglujeme, dokud opálená místa špiní. Tímto postupem se dobře označí rukojeť hůlky.

2. Přímo do dřeva hůlky vyřezat znaky, nebo jen udělat vrypy atd., tento postup je obtížný obzvlášť chcete – li vyřezat konkrétnější vzor. Také je zde vyšší riziko říznutí. Tento způsob zdobení není vhodný pro hodně úzké hůlky

3. Hůlky je také možno obarvit. Buď dle libosti a dle oblíbených barev, nebo použít barvy daného účelu (např. Modrou pro léčení). Barvivo používejte spíše přírodní (např. borůvky, pampeliška, atd.).

4. Pokud máte po ruce nějaký magicky aktivní nerost, můžete ho přilepit, přidrátovat, či vsadit na konec hůlky. Zde musíte dbát, aby nerost měl stejné účinky, jako mají být účinky hůlky.

5. Také můžete hůlku navrtat a vlažit přímo do ní nějakou magickou substanci (péro fénixe, vlas víly, rozdrcené minerály (ty zase jen pro konkrétní účel).

6. Libovolnou kombinací postupů 1-5 nebo svým vlastním způsobem.


Až je zdobení ukončeno, natřeme hůlku lakem, aby nám neplesnivěla a podobně. Nyní je tělo hůlky hotovo. Nyní přejdeme k třetímu kroku, tvorbě “duše” hůlky.


Třetí krok, nabíjení hůlky

Nejprve si musíme uvědomit účel, pro jaký jsme tu hůlku vytvářeli. Poté již stačí, jen málo. Musíme si ten účel vybavit a představit. Dalším krokem je vzít hůlku do ruky a představit si jak se do hůlky vkládáme sílu vykonávat určený účel (u zkušených čarodějů a čarodějek není třeba si to představit, neboť ti dokážou tuto energii plně vědomě přenést). Nabíjíme denně několik týdnů. Poté je hůlka hotova.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Magie

(Petr Lukáš Mlejnek, Vejprty, 30. 7. 2015 20:13)

Může mít i hůlka magií z přírody nebo z černé magije může být i hůlka z dubu protože to je můj oblibenější strom v nášich lesech

Moc Děkuji za výslech k hůlkám

Re: Magie

(Standa, 23. 12. 2015 20:56)

Hůlka má být z pevného dřeva nebo ze dřeva dle vašeho datumu narození(dub je jeden z nejpevnějších klydně si jí z něj udělej