Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lysá nad Labem RC- Truck

Lysá nad Labem RC- Truck Dne 12.12.2009 jsem byl pozvaný na zajímavou akci , pořádanou Pavlem Jandou , na akci RC-TRUCK. Sice se divíte vy , co mě znáte , co dělá lodní modelář na takovéto akci , která je výrazně založená na předvádění kamiónů, ale svůj model Mack jsem tady také uplatnil .

V mé sbírce modelů se nachází taky jeden kamión , ale je už trochu staršího data a pochází z dob, kdy se vše ještě dělalo na koleni , ale dnes je doba jiná , vše se dá koupit a ceny tomu také odpovídají. Můj kamión má i podvalník a já na něm vozím jen jednu loď ARES. Je to jediná loď, která se na něj vejde. A pěkně to vypadá , i když je vše v jiných měřítkách. Modely kamiónů se dnes staví za stavebnic a přívěsy , návěsy , a jiné podvalníky také. Základ je i zde zase stavebnice a je jen upravená podle podkladů nebo i fantazie.

Akce se konala na výstavišti v Lysé nad Labem v horním patře výstaviště, prostor jsme měli vyhrazený a bylo ho tolik , že jsme byli za něj moc rádi a pořadatel byl hodně spokojen,jak se vše vešlo ,a jak jsme to hezky postavili. Celou stavbu silnice měl na starosti Franta Vrbů a Eda Walka, vše měli perfektně připravený, dokonalá souhra všech členů týmů byla parádní , taky jsem se na stavbě podílel. Na výstavišti se konali předvánoční trhy a prodejní akce, které se konají každý rok. Horní patro nebylo určeno jen pro kamióny, ale byli zde prodejní stánky s vánoční tématikou i rukodělným předváděním starých řemesel. Vyjmenovávat je zde by bylo na dlouho. Bylo zde i předváděcí molo , na kterém se předváděli šaty návrhářů a tak i pár fotek zde přikládám . Na tuto akci jsem přivezl malou video kameru a připevnil jí na svůj kamión , a tak po zpracování videí je bude možno poslat na váš meil , pokud si o to napíšete. Na těchto stránkách vám to asi nebudu moci nabídnout, protože jsem to ještě nezkonzultoval s administrátorem. Zda to do budoucnosti bude možné , tak to nevím.

Předběžně mohu říci , že videa se povedla a projdou sestřiháním toho nejzajímavějšího, jako je odpojování návěsů s následném napojením, jízdy , couvání na rampu , včetně detailních záběrů. Je na co pohledět a budete si připadat, jako když sedíte ve svém autě a skutečný náklaďák jede vedle vás. Webové adresy zůčastněných: www.rc-truck-cernin.eu www.kenworthjanda.wz.cz www.rc-vestern-star.webnode.cz

Děkuji Pavlovi Jandovi za jeho pozvání na jeho akci.

S pozdravem Martin Karpatský