Jdi na obsah Jdi na menu
 


trakénský kůň

30. 8. 2010

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedná se o velmi ušlechtilé koně, středního výrazně obdélníkového rámce sklínovitou ušlechtilou suchou hlavou, dlouhým štíhlým, svalnatým, středně nasazeným krkem, výrazným dlouhým svalnatým kohoutkem, dobře vázanou delší horní linií, mírně skloněnou, dlouhou svalnatou zádí, dlouhou svalnatou plecí, hlubokou, širokou delší hrudí, hlubším delším trupem, suchým štíhlým kostnatým fundamentem s dobrými kopyty s tvrdou rohovinou a pravidelnými postoji. Kohoutková výška 160-170 cm.

Je to jedno z nejstarších teplokrevných plemen chovaných v Evropě. Původ tohoto plemene je ve východním Prusku.V roce 1732 byl založen hřebčín Trakehner. První plemenná kniha byla vydána v roce 1877. Ve válečném období vynikla vytrvalost tohoto plemene. Typickým výžehem jsou dva protisobě orientované losí parohy vypálené na levém stehně. K nejvýznamnějším liniím patří Perfectionist, Tempelhüter, Dingo, Dampfross, Pythagoras, Hyperrion,...

Po druhé světové válce byl založen hřebčín S.M.Kirkova a dále se rozvíjel chov v Německu. Od roku 1995 je hřebcům udělován hřebcům titul Elite. Patří k nim například hřebec Gribaldi (po Kostolany), Bartholdy ( po Mahagoni), King Arthur ( po Buddenbrock), Solero ( po Hyllos), Polarion ( po Van Deyk), Charly Chaplin ( po Mackensen), Biotop ( po Blesk), hřebec Benz ( po Rockefeller) a další.

V minulosti se významně podílel na šlechtění mnoha plemen koní včetně českého teplokrevníka. U hannoverského koně byl zakladatelem dvou linií - linie A založená hřebcem Abglanz a linie S založená hřebcem Semper Idem. V Čechách působili hřebci z linie Quoniam a v současné době hřebci Plesant ( po Sapros), Sargoni ( po Santiago), S´Man in Black (po Saint Cloud), Topas-8 (Topas-Schwalbenzug),....

 

 

odkazy pro zvídavé: http://www.trakehner-sales.com/

Německo - http://www.trakehner-verband.de/

ATA in U.S.A. - http://www.americantrakehner.com/

TBF in England- http://www.trakehnerbreeders.com/

Rakousko - http://www.trakehner-ig.at/

http://www.trakehnerfoerderverein.de/

Rusko - http://www.trk-base.com/

http://www.trakehners-international.com/

 

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Elon Musk was right: artifitial intelligence will make new WAR. The "XEvil" was released!

Mashaset,12. 12. 2017 19:47

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.